Μια 38χρονη έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι – Είναι 30 εκατοστά! [βίντεο]

Μια 38χρονη έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι – Είναι 30 εκατοστά! [βίντεο]
Advertisement

Μια Αμερικανίδα από το Μίσιγκαν έσπασε το ρεκόρ για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι αφού «έκοψε» το συνήθειό της να ξυρίζεται τρεις φορές την ημέρα, ανακοίνωσαν τα Guinness World Records.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η 38χρονη Έριν Χάνεϊκατ κατάφερε να αφήσει μούσι μήκους 30 εκατοστών που της εξασφάλισε μια θέση στο βιβλίο Γκίνες, ενώ διευκρινίζεται ότι η έντονη τριχοφυία της γυναίκας οφείλεται κυρίως στο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών από το οποίο πάσχει.

Advertisement

Το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι μία από τις πιο συνηθισμένες ενδοκρινολογικές διαταραχές, και επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών παγκοσμίως.

Ένα από τα πιθανά συμπτώματά του είναι η έντονη τριχοφυία, που έδωσε τη δυνατότητα στην 38χρονη να κατακτήσει το ρεκόρ χωρίς να λάβει ορμόνες ή άλλα συμπληρώματα διατροφής.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα προηγούμενα χρόνια η Χάνεϊκατ προσπαθούσε να θέσει υπό έλεγχο το συγκεκριμένο σύμπτωμα (που την ταλαιπωρούσε από τα 13 της χρόνια) με συχνό ξύρισμα, αποτρίχωση με κερί και άλλες μεθόδους.

Advertisement

Η «μάχη με τις τρίχες» ξεκίνησε στα εφηβικά της χρόνια και συνεχίστηκε και όταν ενηλικιώθηκε. Όταν όμως έχασε μερικώς την όρασή της λόγω προβλήματος που προκάλεσε στα μάτια της η υψηλή αρτηριακή πίεση, αποφάσισε να σταματήσει να ξυρίζεται, ακολουθώντας την προτροπή της συζύγου της, και να αποδεχτεί το πρόσωπό της όπως είναι.

Αυτό συνέβη την περίοδο της πανδημίας, και η χρήση μασκών στις δημόσιες εμφανίσεις της τη βοήθησε, όπως λέει, να μεγαλώσει με περισσότερη αυτοπεποίθηση το μούσι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ για το πιο μακρύ γυναικείο μούσι (με μήκος 25,5 εκατοστά) κατείχε η 77χρονη Βίβιαν Γουίλερ.

Advertisement

Εκτός από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, η Χάνεϊκατ έχει ταλαιπωρηθεί μέσα στα χρόνια από αρκετά προβλήματα υγείας.

Μετά από μια βακτηριακή λοίμωξη που εμφάνισε κατά τη διάρκεια νοσηλείας της σε κλινική, η οποία δεν υποχωρούσε, αποφάσισε να προχωρήσει σε ακρωτηριασμό του κάτω μέρους του ενός ποδιού της.

Παρότι η ζωή της δεν υπήρχε μέχρι στιγμής διόλου εύκολη, η Χάνεϊκατ λέει ότι προσπαθούσε πάντα να διατηρεί την αισιοδοξία της. Όσο για τη ζωή της με ένα τόσο μακρύ μούσι, αναφέρει ότι έχει τα καλά της αλλά και τα κακά της, αφού η γενειάδα κρύβει μεν το διπλοσάγονο, αλλά μαγκώνεται παντού.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: