Σοκ: Νοσοκόμα σκότωνε βρέφη με ινσουλίνη, ενέσεις με αέρα ή γάλα -«Τα σκότωσα επίτηδες»

Σοκ: Νοσοκόμα σκότωνε βρέφη με ινσουλίνη, ενέσεις με αέρα ή γάλα -«Τα σκότωσα επίτηδες»
Advertisement

Η βρετανίδα νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο του Μάντσεστερ για τη δολοφονία επτά νεογέννητων και την απόπειρά της να σκοτώσει άλλα έξι στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου της βορειοδυτικής Αγγλίας όπου εργαζόταν.

Η 33χρονη Λέτμπι καταδικάστηκε για τη δολοφονία πέντε νεογέννητων αγοριών και δύο νεογέννητων κοριτσιών στο νοσοκομείο Countess of Chester και για επίθεση σε άλλα νεογέννητα, συχνά ενώ δούλευε νυχτερινές βάρδιες, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2015 και 2016.

Advertisement

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι η Λέτμπι δηλητηρίασε ορισμένα από τα βρέφη θύματά της, χορηγώντας με ένεση ινσουλίνη και σε άλλα ένεση με αέρα ή ταΐζοντας τα βρέφη εξαναγκαστικά με γάλα.

«Τα σκότωσα επίτηδες γιατί δεν είμαι αρκετά καλή για να τα φροντίζω», έγραφε ένα χειρόγραφο σημείωμα που εντόπισαν αστυνομικοί όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι της μετά τη σύλληψή της. «Είμαι ένας φρικτός, διαβολικός άνθρωπος», έγραφε. «ΕΙΜΑΙ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ, ΕΓΩ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ».

Ορισμένα από τα βρέφη ήταν δίδυμα – σε μια περίπτωση δολοφόνησε και τα δύο αδέρφια. Αποπειράθηκε τρεις φορές να σκοτώσει ένα κοριτσάκι, πριν τελικά το σκοτώσει με την τέταρτη προσπάθεια.

Advertisement

«Την Λούσι Λέτμπι την εμπιστεύτηκαν να προστατεύει ευάλωτα βρέθη. Οσοι εργάζονταν μαζί της δεν γνώριζαν ότι ανάμεσά τους βρισκόταν μια δολοφόνος», δήλωσε η Πασκάλ Τζόουνς, δημόσιος κατήγορος από την Εισαγγελία του Στέμματος του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Έκανε ό,τι μπορούσε για να αποκρύψει τα εγκλήματά της, διαφοροποιώντας τους τρόπους με τους οποίους έβλαπτε κατ’ επανάληψη βρέφη που ήταν στη φροντίδα της», συμπλήρωσε η Τζόουνς.

Η δίκη της Λέτμπι διήρκεσε εννέα μήνες. Η ποινή της θα εκδοθεί σε μελλοντική ημερομηνία.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: