H περιζήτητη δουλειά που πληρώνει έως και 250 δολάρια την ώρα με τηλεργασία και δεν απαιτεί πτυχίο

H περιζήτητη δουλειά που πληρώνει έως και 250 δολάρια την ώρα με τηλεργασία και δεν απαιτεί πτυχίο
Advertisement

Αυτή η περιζήτητη δουλειά ελεύθερου επαγγελματία για συγγραφή που προσφέρει δυνατότητες απομακρυσμένης απασχόλησης, προκύπτει από νέα έρευνα της Freelancer.com, η οποία διαπίστωσε ότι η δημιουργική γραφή είναι η πιο περιζήτητη δεξιότητα που οι εργοδότες προσλαμβάνουν στην πλατφόρμα της, βάσει ανάλυσης σχεδόν 300.000 θέσεων εργασίας που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, σύμφωνα με το CNBC.

«Ακόμα και καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στην τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία περιεχομένου, η ζήτηση για ανθρώπινους συγγραφείς που επεξεργάζονται χειρόγραφα, γράφουν αναρτήσεις σε ιστολόγια βελτιστοποιημένες για SEO και συντάσσουν σενάρια για δημιουργικά έργα έχει αυξηθεί από την αρχή του έτους», λέει ο Ματ Μπάρι, διευθύνων σύμβουλος της Freelancer.com.

Advertisement

«Η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει ακόμη τη δημιουργικότητα», λέει. «Είδαμε μια παρόμοια τάση να εμφανίζεται το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς οι θέσεις εργασίας δημιουργικού σχεδιασμού ευημερούσαν παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για τη γεννητική ΤΝ τριπλασιάστηκε».

«Άλλες δεξιότητες που σχετίζονται με τη συγγραφή και έχουν γίνει πιο δημοφιλείς στο Freelancer.com περιλαμβάνουν τη συγγραφή κειμένων και το ghostwriting», προσθέτει ο Μπάρι.

Ενώ ορισμένοι συγγραφείς βρίσκουν επιτυχία με πτυχίο, δεν είναι προϋπόθεση για να χτίσουν μια επιτυχημένη καριέρα ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Advertisement

Αυτό που είναι πολύ πιο σημαντικό, σύμφωνα με το Indeed, είναι οι δεξιότητες που φέρνετε στο τραπέζι: Οι περισσότερες συγγραφικές δουλειές απαιτούν έλεγχο των γεγονότων, έρευνα, επιμέλεια και βασική κατανόηση του SEO.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό χαρτοφυλάκιο με δείγματα των γραπτών σας, να ενταχθείτε σε μια ομάδα συγγραφέων και να δικτυωθείτε με άλλους συγγραφείς στον τομέα των ενδιαφερόντων σας για να βρείτε αμειβόμενες ευκαιρίες.

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας ελεύθερου επαγγελματία συγγραφέα είναι επίσης απομακρυσμένες, απαιτώντας από τους συγγραφείς να υποβάλλουν και να δημοσιεύουν το έργο τους στο διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συγγραφείς είναι σε θέση να εργάζονται από οπουδήποτε και να ορίζουν οι ίδιοι το ωράριό τους, αρκεί να τηρούν την προθεσμία τους, σύμφωνα με το FlexJobs.

Advertisement

Όσο πιο έμπειροι είστε, τόσο υψηλότερη μπορεί να είναι η τιμή σας: Οι συγγραφείς στο Freelancer.com χρεώνουν έως και 250 δολάρια ανά ώρα. Με αυτό το ποσοστό, η εργασία ως ανεξάρτητος συγγραφέας πλήρους απασχόλησης θα μπορούσε να σας αποφέρει πάνω από 400.000 δολάρια ετησίως.

Το Fiverr, μια άλλη αγορά ελεύθερων επαγγελματιών, έχει επίσης δει σταθερή ζήτηση για συγγραφείς παρά την άνοδο των εργαλείων δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης όπως το ChatGPT, το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022.

Ο Γιοάβ Χόρνουνγκ, επικεφαλής καθετοποιήσεων και καινοτομίας στο Fiverr, λέει ότι η πλατφόρμα συνεχίζει να βλέπει ζήτηση για γενικές υπηρεσίες συγγραφής, όπως η επιμέλεια βιβλίων, αλλά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την πρόσληψη ελεύθερων επαγγελματιών για υπηρεσίες συγγραφής που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, όπως η επιμέλεια περιεχομένου με τεχνητή νοημοσύνη. Α αυτές οι θέσεις εργασίας σημείωσαν αύξηση 80% το περασμένο τρίμηνο, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η Γκαμπριέλ Γκέρμπους, ελεύθερη επαγγελματίας κειμενογράφος και ειδικός στο SEO που μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Ταϊλάνδης και Λος Άντζελες, λέει ότι στην αρχή «φοβήθηκε λίγο» για τον αντίκτυπο που θα είχε η Τεχνητή Νοημοσύνη στις προοπτικές εργασίας της.

Advertisement

Αποφάσισε όμως να αξιοποιήσει την ΤΝ στην επαγγελματική της συγγραφή, μαθαίνοντας τα μυστικά του ChatGPT και άλλων γεννητικών εργαλείων ΤΝ, ώστε να μπορέσει να επωφεληθεί στην εργασία της. Χρεώνει από 100 δολάρια και πάνω για την υπηρεσία αυτή.

Αυτή η επιχείρηση, λέει η 28χρονη, έχει «αναπτυχθεί σημαντικά» από τότε που την ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες.

«Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων γνωρίζουν ότι ο μεγάλος όγκος περιεχομένου που παράγεται από την ΤΝ δεν είναι το απόλυτο τέλος, είναι πιο διαφοροποιημένο, χρειάζεται μια ανθρώπινη επαφή», λέει η ίδια.

«Είμαι ευτυχής να υποστηρίξω σε οποιοδήποτε σημείο του δημιουργικού ταξιδιού και πραγματικά πιστεύω ότι μπορώ να έχω μερικές φορές πιο ουσιαστικό αντίκτυπο όταν έρχομαι για να προσθέσω αυτή την ανθρώπινη πινελιά σε κάτι που παράγεται με τεχνητή νοημοσύνη».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: