Κασσελάκης: Θα δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα, πήγα τουαλέτα όταν μιλούσε ο Τζουμάκας -Δεν θα ανεχθώ υπονομεύσεις

Κασσελάκης: Θα δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα, πήγα τουαλέτα όταν μιλούσε ο Τζουμάκας -Δεν θα ανεχθώ υπονομεύσεις
Advertisement

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο Mega από το δάσος της Δαδιάς, το οποίο επισκέφθηκε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε τόσο στο θέμα της… γραβάτας όσο και σε συνυποψηφίους του για το χρίσμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Advertisement

«Ο πρωθυπουργός δεν έχει εμφανιστεί εδώ, σε ένα νομό, το νομό Έβρου, που θα είναι υποψήφιος. Μιλάμε για ένα εκατομμύριο στρέμματα που έχουν καεί.

Η πανίδα έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό και στη Δαδιά, που υπάρχει μεγάλη έμφαση και πλούτος στην ορνιθοπανίδα, έχουμε μεγάλο θέμα» είπε σε σχέση με την πυρκαγιά στον ακριτικό νομό, μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο.

Για το ποιους θα φορολογήσει, ο κ. Κασσελάκης, πέρα από τη γενικότητα ότι πρέπει να μειωθούν οι φόροι στους μισθωτούς, δεν κατέθεσε κάποια πρόταση.

Advertisement

Για τη δασοπυρόσβεση και τι θα έκανε αν κυβερνούσε, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι υπάρχει μια αλληλοεπικάλυψη όλων των φορέων μεταξύ των υπουργείων για το ποιος κάνει, τι…

«Δεν υπάρχει μακρόπνοος σχεδιασμός. Χρειάζεται ριζική ανασυγκρότηση σε όλο το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας, ενώ υπάρχει μεγάλη υποστελέχωση στις δασικές υπηρεσίες.

Μόνο στην Αλεξανδρούπολη έχουν προϋπολογισμό 300.000 ευρώ για τον καθαρισμό του δάσους. Το επιτελικό κράτος δεν δουλεύει και τα λάθη που επαναλαμβάνονται παύουν να είναι λάθη».

Advertisement

Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «θα δείτε ΣΥΡΙΖΑ με ικανά στελέχη και επαγγελματισμό και θα δείτε πρωθυπουργό με γραβάτα», εφόσον κερδίσει την προεδρία του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι χρειάζεται πρώτα από όλα ένα συνέδριο επανίδρυσης και ευκαιρίες στις οργανώσεις μελών.

Τόνισε ακόμα ότι συνομίλησε με τον κ. Φίλη που του άσκησε δριμεία κριτική και σημείωσε ότι αν κερδίσει δεν θα ανεχθεί οποιαδήποτε υπονόμευση. Για τον επίσης επικριτή του, Στέφανο Τζουμάκα, είπε ότι την ώρα της ομιλίας του είχε πάει σε ένα διάλειμμα τουαλέτας…

Advertisement

«Όλο το σύστημα είναι εναντίον μου, αλλά εγώ λογοδοτώ μόνο στον ελληνικό λαό», είπε ακόμα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ακόμα ότι πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ένα μεγάλο προοδευτικό κόμμα. Για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί για τη σεξουαλική του επιλογή είπε ότι περίμενε ότι θα γίνονταν ομοφοβικές επιθέσεις.

Για την αστυνομική προστασία είπε ότι έχει δεχθεί απειλές και ο ίδιος και ο σύντροφός του και είπε ότι είχε μια συνοδεία ενός ατόμου για μία ημέρα, με τα έξοδα καλυμμένα από τον ίδιο.

«Ζήτησα να υπάρχει μέριμνα στο πρόσωπό του γιατί η υποψηφιότητά μου είναι αντισυστημική. Χαλάω τη σούπα σε πολλούς. Δεν ζήτησα να έχω ολόκληρο σόου. Όταν κατάλαβα ότι εργαλειοποιείται (σ.σ. το θέμα με την αστυνομική προστασία) αποφάσισα να το απολέσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Για το θέμα της στράτευσης και της υποχρεωτικής θητείας είπε ότι η κατάργησή της «θα πρέπει να είναι ένας στόχος για την πρώτη γραμμή και πρέπει να υπάρχει κοινωνική θητεία για όλους, όπου ξοδεύεις ένα διάστημα για έξι μήνες και βοηθάς τη χώρα σου. Ακούω πολλούς νέους που μου λένε ότι πέρασα 9 μήνες αλλά δεν πήρα δεξιότητες. Η άμυνα είναι πολύ σημαντική και δεν θα διακινδυνεύσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα».

Για την εργασία του και τι συνέβη, είπε ότι ήταν στην τράπεζα πέντε χρόνια και δούλεψε πολύ σκληρά με μεγάλο ανταγωνισμό, πήρε συστατικές επιστολές και πήγε στο MIT. Είπε ακόμη ότι έφυγε από την τράπεζα με δική του πρωτοβουλία.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: