Μάχη για ένα μπουκαλάκι νερό στον Βόλο – Και αύριο αναμένονται εξαιρετικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα [εικόνες + βίντεο]

Μάχη για ένα μπουκαλάκι νερό στον Βόλο – Και αύριο αναμένονται εξαιρετικά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα [εικόνες + βίντεο]
Advertisement

Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στον Βόλο μετά την χθεσινή καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel.

Την ίδια στιγμή φαίνετια πως ο εφιάλτης δεν έχει τέλος καθώς και αύριο αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή πουτ ήδη έχει δοκιμαστεί από την πρωτόγνωρη κακοκαιρία.

Advertisement

Όπως σημείωσε νωρίτερα μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, ο Βόλος είναι «κομμένος στη μέση» εξαιτίας της υπερχείλισης των ρεμάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε χθες δίχως έλεος την πόλη της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο, ο Βόλος δεν έχει νερό ενώ το 90% της πόλης δεν έχει και ρεύμα. «Το στοίχημα είναι να δώσουμε άμεσα στον κόσμο νερό και ρεύμα.

Γι’ αυτό ο Θεός να βάλει το χέρι του να επιστρέψει γρήγορα το ρεύμα για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε ζημιές, να δώσουμε νερό στον κόσμο και μετά σιγά σιγά να μπορέσουμε να φέρουμε τον Βόλο σε μία κανονικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, όπως είπε, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αποκαταστήσουν τις βλάβες, γεγονός που μέχρι τώρα δεν έχουν κατορθώσει, καθώς ακόμα δεν έχουν εντοπίσει τα σημεία που υπάρχουν οι βλάβες, ενώ υπάρχουν σημεία που δεν είναι προσβάσιμα από τους τεχνικούς γιατί «οι δρόμοι έχουν κοπεί στη μέση».

«Υπάρχουν τεράστιες ζημιές στις περιουσίες των ανθρώπων. Έρχεται κυβερνητικό κλιμάκιο από την Αθήνα για να καταγράψει τις ζημιές. Πάνω απ’ όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή. Να κάνει ο κόσμος υπομονή, εμείς είμαστε στον δρόμο, καταγράφουμε τις ζημιές και τώρα ανεβαίνουμε στα δίκτυα νερού για να δούμε πως μπορούμε να δώσουμε γρήγορα νερό στους κατοίκους της πόλης, έστω με γεννήτριες», δήλωσε.

Advertisement

Όσον αφορά στην πρόγνωση του καιρού, αύριο αναμένονται εξίσου έντονα καιρικά φαινόμενα με αυτά που έκαναν την εμφάνισή τους, χθες Τρίτη.

Η διακοπή της υδροδότησης στην περιοχή, αλλά και η παντελής έλλειψη πόσιμου νερού έχουν ως αποτέλεσμα να «εξαφανιστούν» τα μπουκαλάκια νερού από τα μαγαζιά. Ετσι, ο Δήμος Βόλο αλλά και αρκετοί εθελοντές μοιράζουν στον κόσμο μπουκαλάκια με νερό.

«Λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων από την διακοπή της υδροδότησης στην πόλη, που οφείλεται στην διακοπή της ηλεκτροδότησης, και σε μια προσπάθεια εξυπηρέτησης των πιεστικών αναγκών για πόσιμο νερό, ο Δήμος Βόλου φρόντισε να προμηθευτεί ποσότητες εμφιαλωμένου νερού, που θα διαθέσει στους πολίτες

Advertisement

Από το Δημαρχείο Βόλου και από το Δημαρχείο Νέας Ιωνίας από τις 1.30 μ.μ και μετά

Από το πρώην Δημαρχείο Αγριάς, από τις 5.μ.μ και μετά», αναφέρεται σε ανάρτηση του Αχιλλέα Μπέου η οποία συνοδεύεται από ένα βίντεο του ίδιου να μοιράζει νερά στο πλήθος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα σούπερ μάρκετ έγινε πραγματική μάχη για τα νερά τα οποία εξαφανίστηκαν άμεσα από τα ράφια. «Βουτούσε ο ένας νερά από τα καρότσια του άλλου», λέει κάτοικος.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: