Πήλιο: Αδιανόητη καταστροφή -Αποκλεισμένα χωριά, κάτοικοι σε απόγνωση, λάσπη και μπάζα παντού [εικόνες]

Πήλιο: Αδιανόητη καταστροφή -Αποκλεισμένα χωριά, κάτοικοι σε απόγνωση, λάσπη και μπάζα παντού [εικόνες]
Advertisement

Δεν έχει προηγούμενο η καταστροφή που αφήνει πίσω της η φονική κακοκαιρία Daniel στο Πήλιο.

Τέσσερις αγνούμενοι, εκατοντάδες απεγκλωβισμοί, διαλυμένες περιουσίες και υποδομές συνθέτουν το παζλ της απόλυτης καταστροφής στην ευρύτερη περιοχή, με τις Αρχές να βρίσκονται επί ποδός.

Advertisement

Λίγο μετά τις 15:00 εκκενώθηκε ο οικισμός Μικρό, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Ο Δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός σε συνεργασία με τον Λιμεναρχείο Βόλου απέστειλε το πλοιάριο «Ταρζάν» και απεγκλώβισε 105 κατοίκους και επισκέπτες που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή, χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και τρεις ημέρες, καθώς το οδικό δίκτυο έχει διαλυθεί.

Ο απεγκλωβισμός όλων των ανθρώπων ήταν αδύνατος από ξηράς και γι’ αυτό ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός, σε συνεννόηση με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, έστειλαν το τουριστικό σκάφος «Ταρζάν» που κατάφερε να προσεγγίσει την ακτή και να παραλάβει τελικά 105 άτομα, Έλληνες και αλλοδαπούς, που βρίσκονταν σε απελπιστική κατάσταση μετά από 3 ημέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και τρόφιμα, καθώς είχαν εξαντληθεί οι προμήθειες των ξενοδοχείων και των πανσιόν.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 5 το απόγευμα και δεύτερη προσπάθεια απεγκλωβισμού εκατοντάδων κατοίκων και ξένων τουριστών από τον Πλατανιά του Νοτίου Πηλίου με τη συμμετοχή του δημάρχου Νοτίου Πηλίου Μιχάλη Μιτζικού και μελών της Πολιτικής Προστασίας.

Advertisement

Στον Πλατανιά έχουν εγκλωβιστεί και σερβικά λεωφορεία που μετέφεραν τουρίστες από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thenewspaper.gr, στην ευρύτερη περιοχή του Πηλίου παραμένουν χωρίς ρεύμα περίπου 1.800 σπίτια.

Το οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί σε πάρα πολλά σημεία, με τα τα χωριά να είναι αποκλεισμένα χωρίς νερό, ρεύμα και φάρμακα για τις ευπαθείς ομάδες.

Advertisement

Όπως θα δείτε σε σχετικές εικόνες, ειδικό τμήμα του Στρατού καταβάλει προσπάθειες ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το οδικό δίκτυο που ενώνει το νότιο Πήλιο με τον Βόλο, χρησιμοποιώντας πτυσσόμενη γέφυρα μήκους περίπου τριάντα μέτρων.

Πρόκειται για μία προσωρινή λύση μέχρι να επισκευαστεί η γέφυρα των Καλών Νερών που καταστράφηκε.

Advertisement

Οι κάτοικοι της Ζαγοράς είναι σε απόγνωση λόγω των μεγάλων καταστροφών που έχουν υποστεί από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel. Όλοι στην περιοχή προσπαθούν με κάθε μέσο να σώσουν τις περιουσίες τους και τις καλλιέργειές τους.

Μάλιστα όπως θα δείτε και στην ανάρτηση παρακάτω, υπάρχουν και άλλα χωριά που φαίνεται πως είναι τελείως αποκλεισμένα, μιας και έχουν καταρρεύσει γέφυρες και δρόμοι.

Νωρίτερα το πρωί, χάος επικρατούσε και στην Πορταριά με τον μοναδικό δρόμο που είχε μείνει ανοικτός προς τα χωριά του Πηλίου τελικά να κλείνει, με τις εικόνες να είναι αποκαλυπτικές.

Advertisement

Πήλιο: Ίδιο το σκηνικό και στο λεφόκαστρο, στο Νότιο Πήλιο

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: