Φρίκη: 10χρονη βρήκε τραγικό θάνατο, τη σκότωσε 11χρονος με αδιανόητο τρόπο μετά το βιασμό της από 25χρονο

Φρίκη: 10χρονη βρήκε τραγικό θάνατο, τη σκότωσε 11χρονος με αδιανόητο τρόπο μετά το βιασμό της από 25χρονο
Advertisement

Μία 10χρονη, η οποία έμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων, σε περίχωρα της βαυαρικής πόλης Βουνσίντελ, στη Γερμανία, βιάστηκε και σκοτώθηκε.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 25χρονος Ντάνιελ Τρόγκερ κατηγορείται ότι εισέβαλε στον ξενώνα με τα ανήλικα παιδιά, από ένα ανοιχτό παράθυρο, περίπου στις 9 το βράδυ, στις 4 Απριλίου, βίασε τη μικρή Λένα (που οι Αρχές είχαν απομακρύνει από την οικογένειά της λόγω καταγγελιών για κακοποίηση) και στη συνέχεια «ήπιε μπύρα και παρακολούθησε πορνογραφικό υλικό» με έναν 11χρονο, επίσης φιλοξενούμενο στη δομή.

Advertisement

Το εν λόγω αγόρι πιστεύεται αργότερα ότι επιτέθηκε στην 10χρονη και τη στραγγάλισε, ενώ η σορός της ανακαλύφθηκε 12 ώρες μετά, από το προσωπικό του κέντρου.

Η δομή φιλοξενίας ανηλίκων St Josef, που φιλοξενεί 90 παιδιά, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της έρευνας των Γερμανικών Αρχών, που βρήκαν τα αποτυπώματα του 25χρονου άνδρα, πατέρα δύο παιδιών, και του 11χρονου, στον χώρο του εγκλήματος.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, ο Τρόγκερ, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος καθαρισμού στον δήμο και φέρεται να εμπλέκεται σε σωρεία διαρρήξεων σε εργοτάξια και κλοπή εξοπλισμού αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ, έχει συλληφθεί και κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου, διάρρηξη και εμπρησμό.

Advertisement

Πηγές της βρετανικής εφημερίδας κάνουν λόγο πως ο 11χρονος, που φέρεται να σκότωσε το κοριτσάκι στη δομή, αφού αποχώρησε ο άνδρας, είχε ιστορικό βίας, αλλά λόγω του νεαρού της ηλικίας του, δεν θα διωχθεί για την πράξη του και έχει ήδη μεταφερθεί σε άλλο ίδρυμα.

«Πώς είναι δυνατόν ένας άνδρας να εισβάλλει σε μια δομή που υποτίθεται ότι είναι ασφαλής; Όλο το κτίριο θα έπρεπε να είναι κλειδωμένο. Γιατί δεν υπήρχε επίβλεψη; Πού ήταν το προσωπικό; Γιατί η σορός της Λένας ανακαλύφθηκε το επόμενο πρωί; Όλα αυτά τα ερωτήματα εξετάζονται και χρειάζονται απάντηση» υπογραμμίζει πηγή της εφημερίδας που εμπλέκεται στην έρευνα.

Η ίδια πηγή κάνει λόγο ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες που τοποθέτησαν το 11χρονο αγόρι στη δομή, γνώριζαν για το βίαιο παρελθόν του και παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί με δεκάδες άλλα παιδιά.

Advertisement

Ο καθολικός οργανισμός, που διαχειρίζεται τη δομή St Josef, εξέφρασε τη «βαθιά του λύπη» για το συμβάν, επισημαίνοντας ότι οι οικογένειες που επηρεάστηκαν δέχονται την απαιτούμενη υποστήριξη και βοήθεια.

Επίσης, «μια ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων, έχει ήδη λάβει μέτρα, ώστε να δοθεί η απαιτούμενη υποστήριξη στα παιδιά και τους εργαζόμενους της δομής», οι οποίοι έχουν βιώσει έντονο συναισθηματικό τραύμα.

Η εν λόγω ομάδα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες, με υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια και την σταθερότητα στη ζωή των φιλοξενούμεων παιδιών.

Advertisement

Μέλη του προσωπικού της δομής αρνήθηκαν να μιλήσουν στην εφημερίδα για το συμβάν, ενώ ένας από τους εργαζόμενους εξήγησε ότι είναι ακόμα όλοι τους σοκαρισμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν πώς έγινε ό,τι έγινε, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Οι Αρχές επίσης τηρούν σιγή ιχθύος, εκτός από μία ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν ότι ο 25χρονος Γερμανός ομολόγησε την πράξη του κατά την ανάκριση και δεν πιστεύεται μέχρι στιγμής ότι εμπλέκεται άμεσα στην δολοφονία της 10χρονης από τον 11χρονο.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: