Ο Μαρουσάκης προβλέπει «βαρύ» φθινόπωρο: «Κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες»

Ο Μαρουσάκης προβλέπει «βαρύ» φθινόπωρο: «Κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες»
Advertisement

«Βαρύ» φθινόπωρο προέβλεψε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, την ώρα που περιοχές της Θεσσαλίας παραμένουν βυθισμένες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

«Να γνωρίζουμε ότι φέτος το φθινόπωρο θα είναι αρκετά βαρύ για τη χώρα μας. Και οι επόμενοι μήνες δεν αποκλείεται να δώσουν ισχυρές κακοκαιρίες», είπε, αρχικά.

Advertisement

Όπως εξήγησε, «έχει ξεκινήσει μια κάθοδος ψυχρότερων αερίων μαζών από την Ευρώπη. Είναι πολύ θερμή η Μεσόγειος και είναι αρκετά εύκολο να σχηματιστούν κακοκαιρίες και να δώσουν άσχημα αποτελέσματα και για τη χώρα μας».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, αφού αναφέρθηκε στον καιρό της εβδομάδας, ο κ. Μαρουσάκης σχολίασε σχετικά με τις φθινοπωρινές προγνώσεις.

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο φέτος κρύβει κι άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες, μιας και από αρκετά νωρίς σημειώνουμε κάθοδο αρκετά ψυχρών αερίων μαζών, κάτι το οποίο στατιστικά θα το περιμέναμε από Οκτώβρη και μετά.

Advertisement

Καθώς αυτές οι πιο ψυχρές αέριες μάζες θα αλληλεπιδρούν με τις πολύ θερμές θάλασσες της Μεσογείου, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν πολύ ισχυρά βαρομετρικά χαμηλά, τα οποία είναι δυνατόν να λάβουν ακόμη και τροπικά χαρακτηριστικά», έγραψε.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: