Θεσσαλία: Δεν λειτούργησαν τα αντλιοστάσια στις πλημμύρες λόγω γεννήτριας – Απειλούν κατοίκους με μηνύσεις

Θεσσαλία: Δεν λειτούργησαν τα αντλιοστάσια στις πλημμύρες λόγω γεννήτριας – Απειλούν κατοίκους με μηνύσεις
Advertisement

Αδιανόητες καταγγελίες έρχονται από τη Θεσσαλία, στη «σκιά» της τεράστιας καταστροφής στα χωριά του κάμπου.

Τα νερά δεν έχουν υποχωρήσει και πληροφορίες αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας δεν λειτούργησαν τα αντλιοστάσια επειδή δεν είχαν γεννήτριες!

Advertisement

Τα αντλιοστάσια υπάγονται στον ΓΟΕΒ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, ο οποίος παραδέχτηκε μιλώντας στον ALPHA πως δεν λειτούργησε κανένα από τα τέσσερα αντλιοστάσια στον Παλαμά. Όπως ανέφερε, το ΓΟΕΒ υπάγεται στο υπουργείο Γεωργίας.

«Ο νομάρχης με διαβεβαίωσε πως ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ απείλησε τους πάντες πως όποιος ανοίξει τις πόρτες για να φύγουν τα νερά θα φάει μηνύσεις», είπε κάτοικος της Κόδρας.

Τα αντλιοστάσια μετέφεραν το νερό στον Πηνειό και σύμφωνα με τον ALPHA, μόνο το αντλιοστάσιο στην Κόδρα έχει επτά αντλίες που η κάθε αντλία απομακρύνει την ώρα 140.000 κυβικά μέτρα νερού. Αντλιοστάσια που δεν λειτούργησαν υπάρχουν στον Βλοχό, την Μεταμόρφωση και τον Φαρσαλίτη.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως κάτοικος της Μαραθέας είπε στο Action24 πως δεν λειτουργεί το αντλιοστάσιο αφού δεν έχει γεννήτρια και υποστήριξε πως «μας απειλεί με μηνύσεις ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Λάρισας αν πατήσουμε στο αντλιοστάσιο».

Όπως περιέγραψε ο κάτοικος της Μαραθέας, τα πάντα έχουν καταστραφεί από σπίτια και επιχειρήσεις μέχρι η γεωργική παραγωγή.

Πηγη

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: