Βαρύ πρόστιμο στον ΣΚΑΪ για εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου στην υπόθεση Τοπαλούδη

Βαρύ πρόστιμο στον ΣΚΑΪ για εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου στην υπόθεση Τοπαλούδη
Advertisement

Χρηματικές κυρώσεις συνολικού ύψους 120.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας των ΜΜΕ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στον ΣΚΑΪ με αφορμή ελεγκτική διαδικασία που είχε ανοίξει προ πενταετίας για τον τρόπο με τον οποίο είχε καλύψει την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, η Τατιάνα ΣΤεφανίδου μέσα από τις εκπομπές της.

Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, το πρόστιμο επιβλήθηκε για την εκπομπή «Μαζί Σου».

Advertisement

Το ΕΣΡ έπειτα από τον έλεγχο νομιμότητας που διενήργησε διαπίστωσε τέσσερις παραβιάσεις και επέβαλε, αντιστοίχως, ισόποσα πρόστιμα.

Μέσα από τις εκπομπές παραβιάστηκαν διατάξεις οι οποίες αφορούν σε «μη προστασία της μνήμης τεθνεώτος», «δημοσιοποίηση στοιχείων της μυστικής ποινικής προ διαδικασίας», «υποβάθμιση της ποιότητας προγράμματος» και «μη προστασίας ανήλικων τηλεθεατών». Για τους λόγους αυτούς επιβλήθηκε, σε κάθε περίπτωση, πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Στο σκεπτικό της απόφαση του ΕΣΡ αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια των εκπομπών προβλήθηκαν, μεταξύ άλλων, λεπτομέρειες για το πως δολοφονήθηκε η νεαρή κοπέλα και εικόνες από την σωρό της, βίντεο με τον ξυλοδαρμό εντός των φυλακών ενός εκ των (τότε) κατηγορουμένων για τον φόνο, καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, τμήμα της δικογραφίας και άλλα στοιχεία της ποινικής προδικασίας της υπόθεσης.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: