Μέσα στην πραγματική βίλα των Gucci, έξω από τη Ρώμη -Δεν υπάρχει πουθενά το διπλό «G», δείτε πώς μοιάζει

Μέσα στην πραγματική βίλα των Gucci, έξω από τη Ρώμη -Δεν υπάρχει πουθενά το διπλό «G», δείτε πώς μοιάζει
Advertisement

Μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από το ιστορικό κέντρο της Ρώμης και περιτριγυρισμένη από πράσινο βρίσκεται μία επιβλητική βίλα που ανήκει στην οικογένεια Gucci και η οποία έχει βγει πλέον προς πώληση.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο Aldo Gucci, ο οποίος είχε μετακομίσει στη Ρώμη από τη Φλωρεντία για να ακολουθήσει την επέκταση της οικογενειακής επιχείρησης, ξεκίνησε την κατασκευή της βίλας, των περίπου 1.200 τετραγωνικών μέτρων μέσα σε ένα καταπράσινο πάρκο 7.000 τ.μ., την οποία και ολοκλήρωσε το 1951.

Advertisement

Η βίλα είναι εμπνευσμένη από ένα μίγμα αγγλικού στυλ με τοσκανικές πινελιές. Στην πραγματικότητα, η σύζυγος του Aldo είχε γεννηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξ ου και τα τυπικά τοξωτά παράθυρα.

Ο Aldo λοιπόν, πήγε να ζήσει εκεί με τα παιδιά του και τις αντίστοιχες συζύγους τους και στη συνέχεια, όταν η οικογένεια συνέχισε να μεγαλώνει, τα παιδιά πήγαν να ζήσουν σε άλλα σπίτια, αλλά συνήθιζαν να συγκεντρώνονται όλοι μαζί για τις διακοπές ή άλλα σημαντικά γεγονότα στο «Οικογενειακό Σπίτι».

Advertisement

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ο Aldo αποφάσισε να χτίσει μία ακόμη βίλα στο ίδιο κτήμα 9900 τετραγωνικών μέτρων), για έναν από τους γιους του, με πρόσβαση από άλλη οδό.

Και οι δύο αυτές βίλες ανήκουν στην οικογένεια Gucci εδώ και πολλά, πολλά χρόνια, και τώρα οι κληρονόμοι του αποφάσισαν να βρουν έναν αγοραστή που θα δώσει νέα πνοή σε αυτό το ακίνητο, το οποίο πωλείται έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement

Και οι δύο βίλες αγγλικού τύπου είναι εκλεπτυσμένες και διαθέτουν μεγάλα παράθυρα που ανοίγουν τη θέα στον καταπράσινο κήπο.

Για τη στάθμευση των αυτοκινήτων υπάρχει ένα εσωτερικό γκαράζ καθώς και ένας στεγασμένος εξωτερικός χώρος.

Advertisement

Φυσικά, το οίκημα διαθέτει μια πισίνα, η οποία εξυπηρετείται από ένα βοηθητικό κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποδυτήρια με μπάνια, ένα μεγάλο γκαράζ και μια αποθήκη εργαλείων.

Λίγο πιο δίπλα από τον κύριο κήπο, βρίσκεται η δεύτερη βίλα, η οποία μπορεί να είναι ιδανική για όσους αναζητούν κατοικία και γραφείο στο ίδιο οικιστικό πλαίσιο ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ξενώνας.

Η κύρια βίλα εκτείνεται σε τέσσερα επίπεδα. Πρώτο επίπεδο με μαγευτική είσοδο γύρω από μια ξύλινη σκάλα που δεσπόζει στο χώρο, φωτεινό σαλόνι με τζάκι, ένα δευτερεύον σαλόνι με ένα πιάνο με ουρά, τραπεζαρία, γραφείο και ένα μεγάλο μπάνιο επισκεπτών.

Advertisement

Στο δεύτερο επίπεδο βρίσκεται ένα κύριο υπνοδωμάτιο με υπέροχα παράθυρα με θέα στον κήπο και την πισίνα, δύο ιδιωτικά μπάνια, καθώς και άλλα τέσσερα υπνοδωμάτια όλα με δικό τους μπάνιο.

Το τρίτο επίπεδο έχει έναν πολύ μεγάλο και πανοραμικό χώρο με τζάκι και εκπληκτική θέα στο κέντρο της Ρώμης, ένα υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο, μια βεράντα και μια σκάλα που οδηγεί στην βεράντα του τελευταίου ορόφου με την θέα – μπορείτε να δείτε στο βάθος το Altare della Patria – να είναι ανεκτίμητη.

Advertisement

Στο επίπεδο του κήπου υπάρχει μια μεγάλη κουζίνα – η οποία χρειάζεται βέβαια ανακαίνιση διότι είναι παλιομοδίτικη, μια αίθουσα μπιλιάρδου, ένας χώρος πλυντηρίου και ένας χώρος προσωπικού που αποτελείται από δύο δωμάτια, ένα μπάνιο και ένα γκαράζ.

Η κύρια βίλα είναι καλά συντηρημένη, αν και κάποιοι χώροι – όπως τα μπάνια και η κουζίνα – θα χρειάζονταν μια ανακαίνιση.

Advertisement

Η δεύτερη βίλα περίπου 900 τετραγωνικών μέτρων, που χρήζει ανακαίνισης, είναι σε τρία επίπεδα και έχει ανεξάρτητη πρόσβαση από ένα πάρκο περίπου 3.000 τετραγωνικών μέτρων που περιλαμβάνει ένα θερμοκήπιο και δύο βοηθητικά κτίρια.

Και όχι δεν υπάρχει πουθενά το διπλό «G» σήμα κατατεθέν του θρυλικού οίκου μόδας.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: