«Εξωγήινοι» έκαναν αξονική τομογραφία: Συνεχείς έρευνες μετά από την ανακάλυψη σωμάτων στο Μεξικό [βίντεο]

«Εξωγήινοι» έκαναν αξονική τομογραφία: Συνεχείς έρευνες μετά από την ανακάλυψη σωμάτων στο Μεξικό [βίντεο]
Advertisement

Σε μια συναρπαστική τροπή των γεγονότων, τα λείψανα υποτιθέμενων μη ανθρώπινων όντων υποβλήθηκαν σε ενδελεχή εξέταση στην Πόλη του Μεξικού στις 18 Σεπτεμβρίου.

Τα μυστηριώδη αυτά λείψανα είχαν παρουσιαστεί πρόσφατα στο Κογκρέσο του Μεξικού, προκαλώντας ίντριγκα και σκεπτικισμό.

Advertisement

Υπό τη διεύθυνση του Jose de Jesus Zalce Benitez, το Επιστημονικό Ινστιτούτο Υγείας του μεξικανικού ναυτικού διεξήγαγε μια σειρά εργαστηριακών μελετών στα αινιγματικά δείγματα.

Τα ευρήματά τους αποκάλυψαν ορισμένες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Σύμφωνα με τον Benitez, οι μελέτες διαπίστωσαν ότι τα υποτιθέμενα σώματα δεν ήταν αποτέλεσμα συναρμολόγησης, ανήκαν σε έναν μόνο σκελετό.

Επιπλέον, οι εργαστηριακές εξετάσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις χειραγώγησης ή συναρμολόγησης των κρανίων.

Advertisement

Η αποκάλυψη αυτή ακολούθησε τη δραματική αποκάλυψη των δύο πτωμάτων από τον Μεξικανό δημοσιογράφο και λάτρη των UFO Jaime Maussan την προηγούμενη εβδομάδα.

Ενώ το γεγονός αυτό έχει σίγουρα πυροδοτήσει τη φαντασία ορισμένων, έχει αφήσει την επιστημονική κοινότητα σε μεγάλο βαθμό αδιάφορη.

Advertisement

Πολλοί ειδικοί στην έρευνα και την ιατροδικαστική των UFO έχουν επικρίνει δημοσίως τους ισχυρισμούς αυτούς ως «αβάσιμους» και τους έχουν απορρίψει ως πιθανή «φάρσα».

Ο σκεπτικισμός είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της επιστημονικής διαδικασίας και οι εξαιρετικοί ισχυρισμοί απαιτούν εξαιρετικές αποδείξεις για να θεωρηθούν αξιόπιστοι.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: