Στέφανος Κασσελάκης: Έτοιμος να βάλει τα χακί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Πότε θα παρουσιαστεί στον στρατό

Στέφανος Κασσελάκης: Έτοιμος να βάλει τα χακί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Πότε θα παρουσιαστεί στον στρατό
Advertisement

Ένα από τα ερωτήματα που τίθενται διαρκώς σε συνεργάτες του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι αν θα είναι ο πρώτος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα φορέσει χακί και θα μπει φαντάρος.

Συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν αναφορικά με τη στρατιωτική θητεία του Στέφανου Κασσελάκη ότι είχε μόνιμη απαλλαγή επειδή ζούσε πολλά χρόνια στο εξωτερικό.

Advertisement

Ωστόσο, η επιστροφή του στη χώρα μας και η εγκατάσταση του για περισσότερους από έξι μήνες σημαίνει ότι θα πρέπει να πάει στον στρατό και να υπηρετήσει την θητεία του για 20 μέρες.

Μάλιστα, εξηγούν ότι ο ίδιος έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες, πριν λήξει το 6μηνο ώστε στην επόμενη κατάταξη (πιθανόν τον Νοέμβριο) να υπηρετήσει. Οι ίδιοι διαψεύδουν ότι θα πάει Ρω καθώς, όπως σημειώνουν, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το που θα τον καλέσουν.

Υπενθυμίζεται ότι στην πλατφόρμα που είχε παρουσιάσει ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την διάρκεια της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, είχε δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα στράτευσης προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.

Advertisement

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιρρήσεις για την υποχρεωτική 9μηνη στράτευση λέγοντας σε δηλώσεις του ότι «να μη χάνει ένας νέος εννιά μήνες από τη ζωή του κάνοντας σκοπιά μη παραγωγική».

Αντιθέτως, είχε προτείνει να είναι στην πρώτη γραμμή του στρατού επαγγελματίες και στην δεύτερη γραμμή να υπάρχει κοινωνική θητεία.

«Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να προσφέρουν στην Ελλάδα, στον τόπο τους με τον πιο παραγωγικό τρόπο», είχε αναφέρει.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: