«Δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι», είπε ο Κασσελάκης από το Κερατσίνι

«Δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι», είπε ο Κασσελάκης από το Κερατσίνι
Advertisement

Μηνύματα προς την κοινωνία, την κυβέρνηση, αλλά και το εσωτερικό του κόμματός του απέστειλε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης από το Κερατσίνι, παραμονές της επετείου της Μάχης της Ηλεκτρικής, απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτών της περιοχής.

«Έχουμε ευθύνη να βρούμε τον βηματισμό μας» τόνισε ο κ. Κασσελάκης και αναφερόμενος στην αποστροφή του από το βήμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ πως «το κεφάλαιο είναι ένα εργαλείο για να μπορέσουμε να μειώσουμε τις ανισότητες», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «αυτός είναι ο ρόλος της σύγχρονης Αριστεράς», δηλαδή «πρέπει να δημιουργήσουμε πειστικές λύσεις στον κόσμο». Ιδιαίτερα, «για εσάς αγωνίζομαι παιδιά, αλήθεια σας λέω», εστιάζοντας στην νέα γενιά.

Advertisement

Κατά τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο προσκλητήριό του να εγγραφούν στον iSyriza όσοι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές, χθες «γράφτηκαν 500 νέα μέλη στον ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο κ. Κασσελάκης και με το βλέμμα του στραμμένο στην εσωκομματική αντιπολίτευση, «για όλους όσους αμφιβάλλουν για αυτό που χτίζαμε» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης, να μου πουν εκείνοι, «πότε φέρατε 500 νέα μέλη;», σημείωσε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προέτρεψε να «μην κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε μετά από το 2022 στο Συνέδριο», λέγοντας πως «τώρα δώστε την ευκαιρία στα μέλη του κόμματος που είναι νέα μέλη να δραστηριοποιηθούν».

Ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, «τα πανεπιστήμια αντί να τα φτιάξουν, όχι ιδιωτικά πανεπιστήμια δογματικά» περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης, αναφέροντας πως κατά την προεκλογική του καμπάνια αποσπούσε το πιο θερμό χειροκρότημα όταν έλεγε ότι «δεν έχουμε γεννηθεί ραγιάδες».

Advertisement

«Το βλέπετε στο Βόλο που φοβούνται να ψηφίσουν κατά συνείδηση γιατί φοβούνται τα αντίποινα» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και διερωτήθηκε: «Θα αποδεχθούμε ότι ο κ. Μπέος είναι η Ελλάδα του 2023; Είναι δυνατόν το 2023 να συγκρούονται δύο τρένα από πολιτική επιλογή;».

Ως προς την οικονομική κατάσταση, «όλοι ξέρουμε ότι ο πληθωρισμός φτωχοποιεί τον Έλληνα» υπογράμμισε, σχολιάζοντας πως «όχι, δεν είναι αυτό 41% τα τρένα να συγκρούονται και τα δάση να καίγονται».

«Να πάμε μπροστά επιτέλους να γίνουμε σύγχρονη Ευρώπη» ζήτησε ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «είμαι εδώ για να τα αλλάξουμε μαζί όλα. Δεν μπορώ μόνος μου», αλλά με την συμμετοχή των μελών και φίλων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Advertisement

Ακόμη, ο νέος ΣΥΡΙΖΑ «στην εξωτερική πολιτική να εγγυάται την άμυνα του τόπου και δεν θα εμπλέκει σε περιπέτειες της Αμερικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, απαντώντας στις αιτιάσεις ότι «είναι φυτευτός», ενώ στην «εσωτερική πολιτική μας πρέπει σε πολλά θέματα να αγκαλιάσουμε την σημερινή πολιτική».

Ως προς την μεγαλύτερη προτεραιότητά του στο εξής, αυτή θα είναι η στέγη, όπως εξήγησε, ενώ αντιμετώπισε με χιουμοριστικό τρόπο ένα σαρδάμ για το «μεγάλο απόθεμα της στέγης», λέγοντας προς τους παρευρικόμενους ότι «δώστε μου λίγους μήνες και θα γίνω ξεφτέρι».

Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, για τη στέγη, το περιβάλλον και τα καρτέλ στον ηλεκτρισμό «εκεί θέλουμε μεγάλες ιδέες και πράξεις», όπως παρατήρησε, ενώ «ποιος τα πληρώνει τα pass; η οικογένεια Μητσοτάκη ή η νέα γενιά τα πληρώνει;», διερωτήθηκε. Επιπρόσθετα, «χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κράτος», όπως δήλωσε, χαρακτηρίζοντας ως «τομή» το 1981 για τη χώρα το κοινωνικό κράτος του Ανδρέα Παπανδρέου.

Advertisement

Μνημονεύοντας, επίσης, το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης εξήρε την σημασία του για την κοινωνική συνοχή, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα κανάλια, υποστηρίζοντας πως «περιμένω δωρέες στη Θεσσαλία Πηγαίνετε να δείξετε τη λάσπη και δώστε μια δωρεά επιτέλους».

Τέλος, «πρέπει να χτίσουμε και θετική πολιτική» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καλώντας τους συγκεντρωμένους να καλέσουν τα νέα μέλη, ώστε «να αισθανθούν πως το κόμμα δεν είναι ξινίλα, είναι αγκαλιά».

Για να αλλάξει ο τόπος, χρειαζόμαστε να «σπάσουμε τους μηχανισμούς των συμφερόντων» ισχυρίστηκε ο κ. Κασσελάκης, το οποίο απαιτεί έναν «αουτσάιντερ», όπως είπε. Μάλιστα, για το εάν χρειάζεται ένας «Μεσσίας», «όχι, Μεσσίας καθόλου, συνεργάτης ,σύμμαχος, συνάνθρωπος», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: