Δωρεάν Twitter τέλος: Ο Ελον Μασκ χρεώνει 1 ευρώ συνδρομή νέους χρήστες -Η αρχή έγινε σε Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες

Δωρεάν Twitter τέλος: Ο Ελον Μασκ χρεώνει 1 ευρώ συνδρομή νέους χρήστες -Η αρχή έγινε σε Νέα Ζηλανδία και Φιλιππίνες
Advertisement

Το X του Ελον Μασκ, το Twitter δηλαδή, άρχισε να χρεώνει νέους χρήστες στη Νέα Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες 1 δολάριο ετησίως για πρόσβαση σε βασικά χαρακτηριστικά, ως μέρος μιας νέας δοκιμής.

Με τα νέα δεδομένα, οι χρήστες καλούνται να πληρώνουν αυτό το ποσό – έστω συμβολικό – για να μπορούν να κάνουν tweet, retweet, like σε δημοσιεύσεις και reply.

Advertisement

Oσοι εξαιρεθούν από τη συνδρομή θα μπορούν μόνο να διαβάζουν αναρτήσεις, να παρακολουθούν βίντεο και να ακολουθούν λογαριασμούς.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι στόχος είναι να «μειωθεί το spam, η χειραγώγηση της πλατφόρμας και η δραστηριότητα των bot».

Για τους νέους λογαριασμούς θα απαιτούνται επίσης επαλήθευση του αριθμού τηλεφώνου, αν και ο Μασκ είπε ότι θα εξακολουθεί να είναι δωρεάν η δημιουργία λογαριασμών «μόνο για ανάγνωση».

Advertisement

Τον περασμένο μήνα, το αφεντικό των X, Tesla και SpaceX ανέφερε ότι όλοι οι χρήστες του Twitter μπορεί να χρειαστεί να πληρώσουν για πρόσβαση.

Από τότε που ο Μασκ αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, παρατηρείται συνεχής μείωση των εσόδων του.

Ενώ υπάρχει ξεκάθαρο οικονομικό συμφέρον για την εταιρεία να χρεώνει τους χρήστες, ο αμφιλεγόμενος δισεκατομμυριούχος είπε ότι ζητάει από τους ανθρώπους να πληρώσουν για την υπηρεσία με στόχο στην αντιμετώπιση των bots.

Advertisement

Οι συνδρομητές επί πληρωμή μιας βελτιωμένης υπηρεσίας, που ονομάζεται X Premium, ήδη πληρώνουν για περισσότερες δυνατότητες, όπως μεγαλύτερες αναρτήσεις και αυξημένη προβολή στην πλατφόρμα.

Το X Premium κοστίζει επί του παρόντος 8 δολάρια το μήνα στις ΗΠΑ. Η τιμή διαφέρει ανάλογα με τη χώρα στην οποία κατοικεί ένας συνδρομητής.

Ωστόσο, υπάρχει κίνδυνος με αυτές τις χρεώσεις η πλατφόρμα να χάσει ένα μεγάλο μέρος των χρηστών της. Αυτό με τη σειρά του θα μπορούσε να μειώσει τα διαφημιστικά έσοδα, τα οποία επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εσόδων της εταιρείας.

Advertisement

Τις τελευταίες εβδομάδες, η εταιρεία ερευνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πιθανή διάδοση τρομοκρατικού και βίαιου περιεχομένου και ρητορικής μίσους, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Εχει επίσης επιβληθεί πρόστιμο από την Υπηρεσία Ασφάλειας Διαδικτύου της Αυστραλόας, επειδή δεν συνεργάστηκε σε μια έρευνα για πρακτικές κατά της παιδικής κακοποίησης.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: