«Αύξηση των νοσηλειών λόγω κορωνοϊού – Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες»

«Αύξηση των νοσηλειών λόγω κορωνοϊού – Πρέπει να εμβολιαστούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες»
Advertisement

Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και των εισαγωγών στα νοσοκομεία έχουμε σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ΕΡΤ η πνευμονολόγος και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Αθήνας, Σοφία Πουρίκη.

Η ίδια ωστόσο χαρακτήρισε «απόλυτα διαχειρίσιμη» την κατάσταση και ότι αυτό οφείλεται στις παραλλαγές αλλά και στο γεγονός ότι όσοι νοσούν σήμερα έχουν νοσήσει ξανά στο παρελθόν.

Advertisement

Σημαντικότερος όμως παράγοντας όπως είπε η κα Πουρίκη είναι οι εμβολιασμοί κατά της Covid 19.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν έχει εξασθενήσει η ανοσία από τα εμβόλια η ίδια σημείωσε πως ειδικά οι ευπαθείς ομάδες, τα άτομα άνω των 60 ετών, οι ανοσοκατασταλμένοι, οι έγκυες γυναίκες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού γιατί αυτό είναι «κάτι που θα τους σώσει τη ζωή».

Μάλιστα τόνισε πως οι άνω των 60 είναι επιρρεπείς στο να κάνουν μια σοβαρή λοίμωξη.

Advertisement

Υπογράμμισε πως λόγω του χειμώνα έρχεται η έξαρση της γρίπης, όπου αν και έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα κρούσματα είναι σε μικρό ποσοστό, όμως αυτό που τρομάζει τους επιστήμονες είναι η συννοσηρότητα γρίπης και covid, αφού είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν και τα δύο μαζί.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν υπάρχουν ακόμη νοσηλείες στη ΜΕΘ με covid απάντησε θετικά τονίζοντας πως μπορεί οι περισσότερες νοσηλείες να είναι με κάποιο άλλο σοβαρό νόσημα και ο ασθενής να έχει και κορωνοϊό, όμως υπάρχουν και μερικές περιπτώσεις όπου ασθενείς νοσηλεύονται στη ΜΕΘ αποκλειστικά με covid.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: