Ο Δημήτρης Παπανικολάου μας συγκίνησε ξανά: Σταμάτησε στη μέση του δρόμου και βοήθησε παιδί που έπαθε κρίση επιληψίας [εικόνες]

Ο Δημήτρης Παπανικολάου μας συγκίνησε ξανά: Σταμάτησε στη μέση του δρόμου και βοήθησε παιδί που έπαθε κρίση επιληψίας [εικόνες]
Advertisement

Ο Δημήτρης Παπανικολάου αξίζει από όλους μας ένα μεγάλο respect.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας μοιράστηκε ένα περιστατικό που είχε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, σε μια προσπάθειά του να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για τα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Advertisement

«Είχα καταλάβει ότι πρόκειται για αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας σε κρίση» ανέφερε ο Δημήτρης Παπανικολάου για το περιστατικό που συνάντησε το μεσημέρι της Κυριακής (29.10) στη Βάρης – Κορωπίου, προσπαθώντας να βοηθήσει το παιδί και να το απομακρύνει από το δρόμο.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Παπανικολάου επισήμανε πως όταν καλούνται σε ανάλογες καταστάσεις το ΕΚΑΒ και η Αστυνομία θα πρέπει να είναι ενημερωμένοι στον αυτισμό.

Θυμίζουμε πως ο Δημήτρης Παπανικολάου έχει αποκαλύψει πως ο ίδιος και η κόρη του βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Advertisement

Η ανάρτηση του Δημήτρη Παπανικολάου:

«Σήμερα μιας και έγινε ήδη γνωστό, αφού ήμασταν σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για 10 περίπου λεπτά, είδα έναν νεαρό πεσμένο στο έδαφος και να μην δέχεται ενήλικες να τον ακουμπάνε καθώς προσπαθούσαν να τον τραβήξουν στην άκρη.

Κοίταξα αν υπάρχει αίμα τριγύρω η όχημα τρακαρισμένο και δεν είδα. Έριξα μια γρήγορη ματιά στον καθρέφτη να κρίνω αν μπορώ να βοηθήσω ή αν θα προκαλέσω πολύνεκρο. Είχα καταλάβει ότι πρόκειται για αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας σε κρίση.

Είπα να φύγουν όλοι από γύρω μου και να σταματήσουν με ένα τρίγωνο πιο πίσω τα αυτοκίνητα γιατί ήξερα ότι θα χρειαστεί χρόνος να τον πάρω από εκεί, μιας και όταν κάποιος είναι σε κρίση, εκτός των άλλων πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις του.

Advertisement

Ξαπλώσαμε μαζί στην άσφαλτο αρχικά χωρίς να τον ακουμπήσω καθόλου και μπήκα στον κόσμο του.

Όταν κατάλαβα ότι ήταν έτοιμος και ότι με εμπιστεύεται του ζήτησα να με πιάσει από το μπράτσο να πάμε στην άκρη.

Είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι. Και ελπίζω ότι σε περιπτώσεις τέτοιες που θα κληθεί το ΕΚΑΒ η Αστυνομία να είναι εκπαιδευμένοι στον αυτισμό.

Θερμή παράκληση μην τα βάλετε ελαφρά τη καρδία με τους γονείς του Παιδιού. Πολλές φορές είναι δύσκολες καταστάσεις αυτές που πρέπει να διαχειριστούν.

Advertisement

Τέλος θα κλείσω με κάτι που έχει πει ο Τάσος Λειβαδίτης.

Κι όταν δεν πεθαίνουμε ο ένας για τον άλλο, είμαστε κιόλας νεκροί.

Κινδυνέψαμε ναι, αλλά σήμερα θα κοιμηθούμε καλύτερα».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: