7,3 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει η Σακίρα για να μη φυλακιστεί για φορολογική απάτη -Επιμένει ότι είναι αθώα

7,3 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει η Σακίρα για να μη φυλακιστεί για φορολογική απάτη -Επιμένει ότι είναι αθώα
Advertisement

Επταψήφιο πρόστιμο επέβαλε το δικαστήριο στη Σακίρα, στο πλαίσιο συμφωνίας ώστε να αποφύγει τη φυλάκιση για φορολογική απάτη.

Η τραγουδίστρια της ποπ, η καθαρή αξία της οποίας ανέρχεται σε 250 εκατομμύρια δολάρια, θα τιμωρηθεί με πρόστιμο 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τα έξι αδικήματα φολορογικής απάτης που ομολόγησε στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε σήμερα στο δικαστήριο – λιγότερο από το 1/3 του ποσού που ζητούσαν οι εισαγγελείς.

Advertisement

Η Σακίρα είχε ήδη επιστρέψει τους φόρους που οι Ισπανοί αξιωματούχοι την είχαν κατηγορήσει για φοροδιαφυγή – οι οποίοι μαζί με τους τόκους ανήλθαν σε σχεδόν 17 εκατομμύρια ευρώ. Θα πρέπει επίσης να πληρώσει πρόστιμο 432.000 ευρώ για να αποφύγει την τριετή φυλάκιση.

Η τραγουδίστρια της ποπ έφτασε σήμερα σε δικαστήριο της Βαρκελώνης για να παραστεί στην πρώτη μέρα της δίκης της για την υπόθεση πως φέρεται να εξαπάτησε το ισπανικό κράτος κατά 14,5 εκατομμύρια ευρώ για εισοδήματα που απέκτησε μεταξύ 2012 και 2014.

Ωστόσο, λίγο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ανακοινώθηκε πως είχε καταλήξει σε συμβιβασμό, με τη Σακίρα (πλήρες όνομα Σακίρα Ιζαμπέλ Μπεμπάρακ Ριπόλ) να λέει στον προεδρεύοντα δικαστή πως αποδέχεται τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τους εισαγγελείς.

Advertisement

Σε δήλωσή της, επέμεινε ότι ήταν αθώα, αλλά πήρε την απόφαση «για να γλυτώσει τα παιδιά μου από το βλέπουν τη μητέρα τους να θυσιάζει την ευημερία της».

«Θαυμάζω απεριόριστα εκείνους που έχουν πολεμήσει αυτές τις αδικίες μέχρι τέλους, αλλά για μένα, σήμερα, η νίκη είναι να κερδίσω τον χρόνο μου για τα παιδιά μου και την καριέρα μου».

Στη δήλωσή της, όμως, κατηγόρησε επίσης τις ισπανικές αρχές για την καταδίωξή της, λέγοντας ότι η περίπτωσή της είναι παρόμοια με άλλες όπου οι αρχές κυνηγούν «αθλητές και άλλα άτομα υψηλού προφίλ».

Advertisement

Τέτοιες υποθέσεις, είπε, απορροφούν «την ενέργεια, τον χρόνο και την ηρεμία αυτών των ανθρώπων για χρόνια κάθε φορά».

Σε δήλωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωπό της μετά την ανακοίνωση του διακανονισμού, η τραγουδίστρια ανέφερε: «Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, πάντα προσπαθούσα να κάνω το σωστό και να δίνω το θετικό παράδειγμα στους άλλους.

Αυτό συχνά σημαίνει ότι πρέπει να κάνω ένα επιπλέον βήμα σε επιχειρηματικές και προσωπικές οικονομικές αποφάσεις για να εξασφαλίσω τις καλύτερες δυνατές συμβουλές, συμπεριλαμβανομένης της αναζήτησης συμβουλών από τις κορυφαίες φορολογικές αρχές του κόσμου, την PricewaterhouseCoopers International Limited και την Ernst & Young Global Limited, οι οποίες υπήρξαν σύμβουλοί μου καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας».

«Δυστυχώς και παρά τις προσπάθειες αυτές, οι φορολογικές αρχές της Ισπανίας άσκησαν δίωξη εναντίον μου, όπως έκαναν εναντίον πολλών επαγγελματιών αθλητών και άλλων ατόμων υψηλού προφίλ, αποστραγγίζοντας την ενέργεια, τον χρόνο και την ηρεμία αυτών των ανθρώπων για χρόνια κάθε φορά.

Advertisement

Ενώ ήμουν αποφασισμένη να υπερασπιστώ την αθωότητά μου σε μια δίκη που οι δικηγόροι μου ήταν σίγουροι ότι θα έκρινε υπέρ μου, πήρα την απόφαση να επιλύσω επιτέλους αυτό το θέμα με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μου, τα οποία δεν θέλουν να δουν τη μαμά τους να θυσιάζει την προσωπική της ευημερία σε αυτόν τον αγώνα» πρόσθεσε.

«Πρέπει να ξεπεράσω το άγχος και τη συναισθηματική επιβάρυνση των τελευταίων ετών και να επικεντρωθώ στα πράγματα που αγαπώ – τα παιδιά μου και όλες τις ευκαιρίες που έρχονται στην καριέρα μου, συμπεριλαμβανομένης της επερχόμενης παγκόσμιας περιοδείας μου και του νέου μου άλμπουμ, για τα οποία είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένη.

Θαυμάζω απεριόριστα εκείνους που έχουν πολεμήσει αυτές τις αδικίες μέχρι τέλους, αλλά για μένα, σήμερα, η νίκη είναι να πάρω πίσω το χρόνο μου για τα παιδιά μου και την καριέρα μου».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: