Κοσμηματοπώλης πυροβόλησε δύο ληστές που έδεσαν την κόρη του και έκλεψαν το κατάστημά του: Καταδικάστηκε σε 17χρονια φυλάκισης

Κοσμηματοπώλης πυροβόλησε δύο ληστές που έδεσαν την κόρη του και έκλεψαν το κατάστημά του: Καταδικάστηκε σε 17χρονια φυλάκισης
Advertisement

Ένας κοσμηματοπώλης στην Ιταλία καταδικάστηκε σε 17 χρόνια φυλάκιση επειδή πυροβόλησε δύο κλέφτες που λήστεψαν το κατάστημά του και έδεσαν την κόρη του, με τα όρια της αυτοάμυνας να έρχονται ξανά στο προσκήνιο.

Ο Mario Roggero πυροβόλησε δυο ληστές στο Grinzane Cavour στις 28 Απριλίου 2021, αφού πρώτα είχαν μπει στο κατάστημά του, έδεσαν τα χέρια της κόρης του, απείλησαν να σκοτώσουν τη σύζυγό του και έφυγαν με ένα σωρό ακριβά κοσμήματα και ρολόγια.

Advertisement

Ο Roggero καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης να τους κυνηγάει έξω από το κατάστημα και να πυροβολεί τουλάχιστον πέντε φορές.

Ο Andrea Spinelli και ο Giuseppe Mazzarino πέθαναν λίγα μέτρα πιο μακριά από την είσοδο του καταστήματος.. Ένας τρίτος ληστής τραυματίστηκε και συνελήφθη αργότερα.

Η καταδίκη του Ροτζέρο έχει προκαλέσει οργή στην Ιταλία, καθώς αρκετοί πολιτικοί υποστηρίζουν ότι ο κοσμηματοπώλης υπερασπιζόταν μόνο τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Advertisement

Δούλεψε σκληρά όλη του τη ζωή και απλώς προσπαθούσε να υπερασπιστεί την οικογένειά του και την επιχείρησή του», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ματέο Σαλβίνι, εκφράζοντας την «αλληλεγγύη» του.

Ωστόσο οι εισαγγελείς υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι το να ακολουθήσει τους απατεώνες έξω από το μαγαζί και να τους πυροβολήσει καθώς έμπαιναν σε ένα αυτοκίνητο ισοδυναμεί με «εκτέλεση».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: