Η μπουγάτσα στο top 4 των καλύτερων πρωινών του κόσμου

Η μπουγάτσα στο top 4 των καλύτερων πρωινών του κόσμου
Advertisement

Η μπουγάτσα και η αξεπέραστη γεύση της κερδίζουν δικαίως τους λάτρεις της γεύσης και πλέον ανήκει στα top 4 καλύτερα πρωινά παγκοσμίως για το 2023 με την σφραγίδα του Taste Atlas.

Το πατροπαράδοτο έδεσμα από τη Βόρεια Ελλάδα που συγκέντρωσε βαθμολόγια 4,58 ισοβαθμώντας με ένα άλλο βραζιλιάνικο έδεσμα και έτσι κατέκτησαν από κοινού την 3η θέση.

Advertisement

Ο μάστορας ανοίγει με δεξιοτεχνία το φύλλο, βάζει το ένα πάνω από το άλλο και ενδιάμεσα τοποθετεί τη γέμιση- αλμυρή ή γλυκιά, για να γίνει η μπουγάτσα.

Αυτός είναι ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του ξεχωριστού αυτού εδέσματος, που κατατάσσεται ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών για το πρωινό τους γεύμα. Η μπουγάτσα κερδίζει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και κάνει θραύση σε Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Η ξεχωριστή τραγανή υφή στο φύλλο και το άρωμα από φρέσκο βούτυρο θυμίζουν γεύσεις των παιδικών  χρόνων. «Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, χωριάτικη ελληνική πίτα που αποτελείται από φύλλο ζαχαροπλαστικής με γέμιση κρέμας σιμιγδαλιού, αν και υπάρχουν παραλλαγές με κιμά ή τυρί.

Advertisement

Το όνομα του πιάτου είναι παράγωγο της οθωμανικής λέξης πογάτσα, που δηλώνει μια πίτα γεμάτη με τυρί. Η μπουγάτσα έχει καταγωγή από τη βυζαντινή περίοδο, όταν η Κωνσταντινούπολη ήταν ελληνική, και ξεκίνησε ως ζύμη που γεμιζόταν με πολλές γλυκές και αλμυρές γεμίσεις.

Με την πάροδο του χρόνου, η μπουγάτσα εξελίχθηκε ώστε να ενσωματώνει ένα αραιό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής. Καθώς πολλοί Τούρκοι μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα, η μπουγάτσα έγινε σπεσιαλιτέ των Σερρών και της Θεσσαλονίκης», αναφέρει το Taste Atlas.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: