Ζευγάρι πούλησε τα πάντα και θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε κρουαζιερόπλοιο, διότι τους βγαίνει πιο οικονομικά

Ζευγάρι πούλησε τα πάντα και θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε κρουαζιερόπλοιο, διότι τους βγαίνει πιο οικονομικά
Advertisement

Ένα ζευγάρι από τις ΗΠΑ σκοπεύει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του κάνοντας κρουαζιέρες σε όλο τον κόσμο και υπολογίζουν ότι το κόστος ζωής τους θα είναι το μισό από αυτό όταν ζούσαν στη στεριά.

Ο 76χρονος Τζον και η 64χρονη Μέλοντι Χένεσι, και οι δύο από τη Φλόριντα, πούλησα σχεδόν όλα τα υπάρχοντά τους πριν από τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησής τους και του σπιτιού τους, αγοράζοντας ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο για να ταξιδέψουν σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Advertisement

Κάποια στιγμή όμως, ο Τζον κουράστηκε να οδηγεί. Και τότε ήταν που το ζευγάρι είδε μια διαφήμιση στο Facebook για μια κρουαζιέρα 274 ημερών με τη Royal Caribbean. Έτσι ξεκίνησε και το ταξίδι τους προς μια μόνιμη ζωή στον ωκεανό.

Επί του παρόντος, το ζευγάρι βρίσκεται στην Δομινικανή Δημοκρατία, στο πλαίσιο της τελευταίας από μια σειρά μακροχρόνιων ταξιδιών, που τους έχει οδηγήσει σε μέρη όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Νότιος Ειρηνικός, σύμφωνα με το Sky News.

Κι ενώ μπορεί οι περισσότεροι να φαντάζονται ότι η νέα τους αυτή ζωή είναι συναρπαστική, αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως και το κόστος είναι σημαντικά χαμηλότερο.

Advertisement

Όπως λέει ο Τζον: «Τώρα έχουμε μόνο έναν λογαριασμό τηλεφώνου, έναν λογαριασμό πλοίου και μερικούς λογαριασμούς πιστωτικών καρτών για όταν βγαίνουμε στη στεριά, αλλά αυτό είναι όλο. Δεν έχουμε πλέον υποθήκη ή έξοδα για το σπίτι.

Δεν έχουμε πλέον ασφάλιση αυτοκινήτου, ασφάλιση ακινήτου ή άλλους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Είμαστε σίγουροι ότι η κρουαζιέρα είναι φθηνότερη. Αυτή τη στιγμή, τα έξοδά μας είναι περίπου τα μισά από ό,τι ήταν όταν ζούσαμε στη στεριά».

Η ζωή τους πλέον είναι σχεδιασμένη ώστε να ταξιδεύουν πότε με το ένα κρουαζιερόπλοιο και πότε με το άλλο, ενώ έχουν κλείσει πλέον μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024.

Advertisement

Ο επόμενος σταθμός του περιπετειώδους ζευγαριού θα τους οδηγήσει στο κρουαζιερόπλοιο με κατοικίες της Villa Vie, όπου έως και το 30% των επιβατών του θα είναι μόνιμοι κάτοικοι.

Σύμφωνα με το Sky News το Villa Vie θα κάνει τον γύρο του κόσμου κάθε τρία χρόνια, ακολουθώντας σε μεγάλο βαθμό τον ζεστό καιρό.

Στο κρουαζιερόπλοιο αυτό, μια εσωτερική καμπίνα φέρεται να ξεκινά από 99.000 δολάρια, ενώ μια βίλα με μπαλκόνι και θέα στον ωκεανό κοστίζει 249.000 δολάρια. Οι επιβάτες του θα πρέπει επίσης να πληρώνουν σχεδόν 8.000 δολάρια μηνιαία συνδρομή.

Και παρά το γεγονός ότι το τεράστιο σκάφος βρίσκεται ακόμη υπό κατασκευή, ο Τζον και η Μέλοντι έχουν ήδη βάλει στο μάτι το μελλοντικό τους σπίτι μέσω ψηφιακών αποτυπώσεων.

Όπως δήλωσε η Μέλοντι: «Θέλαμε να αγοράσουμε μια καμπίνα την οποία να σχεδιάσουμε όπως εμείς θέλουμε. Θα είναι το σπίτι μας, πιθανότατα για τουλάχιστον 15 χρόνια στο πλοίο».

Advertisement

Η καμπίνα αυτή θα είναι μεγαλύτερη από ένα παραδοσιακό δωμάτιο ενός κρουαζιερόπλοιου, εξοπλισμένη με μια μικρή κουζίνα και πτυσσόμενο κρεβάτι στο σαλόνι για τους επισκέπτες.

Όσοι θα ζουν σε αυτό, θα μπορούν να φέρουν τις οικογένειές τους στο πλοίο δωρεάν – αφού πληρώσουν τα λιμενικά τέλη – και θα έχουν έναν συγκεκριμένο αριθμό καμπινών διαθέσιμων γι’ αυτούς.

Επιπλέον, θα υπάρχει επιχειρηματικό κέντρο και ιδιωτικά γραφεία, επιτρέποντας στους ψηφιακούς νομάδες να εργάζονται από οπουδήποτε στον κόσμο.

Advertisement

Το Villa Vie Odyssey υποβάλλεται αυτή τη στιγμή σε μεταμόρφωση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και θα ξεκινήσει τα ταξίδια του τον Μάιο του 2024.

Ο Μάικλ Πίτερσον, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του Odyssey δήλωσε: «Κάθε εταιρεία έχει τη δική του παγκόσμια κρουαζιέρα.

Και οι κρουαζιέρες αυτές γίνονται όλο και μεγαλύτερες. Γιατί λοιπόν να μην ξεπεράσουμε τα όρια και να δημιουργήσουμε την απόλυτη παγκόσμια κρουαζιέρα όπου δεν σταματάς και απλά συνεχίζεις;».

Advertisement

Αποκάλυψε επίσης ότι οι μισές καμπίνες είναι μονόκλινες, ενώ το 1/3 είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και όσοι εργάζονται από οπουδήποτε στον κόσμο.

Με τον μέσο όρο ηλικίας του πλοίο να είναι σχεδόν τα 60 έτη, οι επιβάτες θα έχουν οδοντίατρο και γιατρό ενώ για πιο σοβαρά προβλήματα θα υπάρχει νοσοκομείο και ένα νεκροτομείο δύο ατόμων για το χειρότερο σενάριο, όπως αναφέρει στο Sky News.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: