Μάρτιν Σκορσέζε: Τα γυρίσματα της ταινίας του για τον Ιησού θα αρχίσουν εντός της χρονιάς

Μάρτιν Σκορσέζε: Τα γυρίσματα της ταινίας του για τον Ιησού θα αρχίσουν εντός της χρονιάς
Advertisement

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ανακοίνωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι αυτή τη χρονιά θα αρχίσουν τα γυρίσματα της επερχόμενης ταινίας του για τον Ιησού.

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε στους Los Angeles Times ότι το έργο θα βασίζεται στο «A Life of Jesus» του Shūsaku Endō (Σουσάκου Έντο) και ότι το σενάριο ολοκληρώθηκε επίσημα με τη βοήθεια του συναδέλφου του, σκηνοθέτη Κεντ Τζόουνς.

Advertisement

«Προσπαθώ να βρω έναν νέο τρόπο για να το κάνω πιο προσιτό και να αφαιρέσω το αρνητικό βάρος που έχει συνδεθεί με την οργανωμένη θρησκεία» εξήγησε ο Σκορσέζε, προσθέτοντας ότι η ταινία του πιθανότατα θα διαδραματίζεται στις μέρες μας για να δημιουργήσει πιο διαχρονική αίσθηση.

Σημείωσε επίσης ότι σχεδιάζει η ταινία να έχει διάρκεια περίπου 80 λεπτών, με κεντρική εστίαση στις «βασικές διδασκαλίες του Ιησού με τρόπο που διερευνά τις αρχές, αλλά δεν προσηλυτίζει».

«Αυτή τη στιγμή, λες «θρησκεία» και όλοι εξοργίζονται γιατί έχει αποτύχει με πολλούς τρόπους» είπε ο Μάρτιν Σκορσέζε.

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η αρχική έμπνευση ήταν λάθος. Ας επιστρέψουμε. Ας το σκεφτούμε μόνο. Μπορείτε να την απορρίψετε. Αλλά μπορεί να κάνει τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο ζείτε τη ζωή σας — ακόμα και αν την απορρίψετε.

Advertisement

Μην την απορρίπτετε χωρίς σκέψη. Για αυτό ακριβώς μιλάω. Και το λέω αυτό ως άτομο που θα γίνει 81 σε λίγες μέρες. Ξέρετε τι εννοώ;» είπε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός.

Η ταινία «Killers of the Flower Moon» του Σκορσέζε προτάθηκε πρόσφατα για Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερη Δραματική Ταινία με τον ίδιο τον σκηνοθέτη να είναι υποψήφιος για Καλύτερη Σκηνοθεσία και την πρωταγωνίστρια Λίλι Γκλάντστοουν να κερδίζει Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: