Παυλάκης: Μακάρι όλα τα εμβόλια να ήταν σαν του κορωνοϊού, αστεία η συζήτηση για παρενέργειες

Παυλάκης: Μακάρι όλα τα εμβόλια να ήταν σαν του κορωνοϊού, αστεία η συζήτηση για παρενέργειες
Advertisement

«Μακάρι όλα τα εμβόλια που έχουμε να ήταν σαν τα εμβόλια του RNA για τον κορωνοϊό, επειδή έχουν ελάχιστες παρενέργειες, μπροστά στο όφελος κατά της Covid19» ανέφερε ο Γιώργος Παυλάκης.

«Τα προφυλακτικά εμβόλια για την Covid19, όπως και όλα τα προφυλακτικά εμβόλια, περνάνε από 40 κύματα, γιατί δίνονται σε ανθρώπους που κατά τεκμήριο είναι υγιείς, οπότε θέλουμε να είναι «άσπιλα», χωρίς καμία παρενέργεια. Κάτι που εν πολλοίς έχει επιτευχθεί.

Advertisement

Είναι αστείο να συζητάμε για παρενέργειες των εμβολίων από τη στιγμή που ο κορωνοϊός σκοτώνει 50 ανθρώπους κάθε μέρα.

Το θεραπευτικό εμβόλιο της ίδιας τεχνολογίας που γίνεται πειραματικά για το μελάνωμα, έχει τουλάχιστον τη δεκαπλάσια ποσότητα εμβολίου, επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν καρκίνο. Ο λόγος του κόστους με το όφελος, είναι διαφορετικός στον καρκίνο».

Οι επισημάνσεις ανήκουν στον Ιατρό – Ερευνητή, Επικεφαλής του Τμήματος Ανθρώπινων Ρετροϊών, στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου των ΗΠΑ, Γιώργο Παυλάκη, ο οποίος σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο FM και στη δημοσιογράφο Τάνια Μαντουβάλου μιλά αναλυτικά για τη νέα τεχνολογία των MRNA εμβολίων του κορωνοϊού.

Advertisement

Εξηγεί γιατί θεωρεί ότι πρέπει να γίνονται στα φαρμακεία, ενώ αναφέρεται και στις καμπάνιες των εμβολιασμών, που όπως λέει πρέπει να γίνονται όλο το χρόνο. Επίσης ο διεθνούς φήμης ερευνητής μιλά για την προοπτική των MRNA εμβολίων στον καρκίνο και άλλες νόσους, κρούοντας παράλληλα τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενες πανδημίες.

Τα εμβόλια του κορωνοϊού είναι πολύ δοκιμασμένα, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια ασθενών έχουν λάβει άπειρες δόσεις και τα προβλήματα που κάνουν είναι ελάχιστα, αν μη τι άλλο πολύ λιγότερα, από τα περισσότερα εμβόλια που έχουμε οσο περνάει ο καιρός θα βελτιώνονται ακόμα περισσότερο, λέει ο Γιώργος Παυλάκης και απαντά στο ερώτημα αν τελικά πρέπει να φοβόμαστε τις παρενέργειες.

«Κάθε φορά που κάνουμε ένα εμβόλιο, ερεθίζουμε το ανοσολογικό σύστημα. Και όταν ερεθίζουμε το ανοσολογικό σύστημα, υπάρχει μία περίπτωση στο εκατομμύριο να δημιουργηθούν και προβλήματα, συνήθως παροδικά. Ελάχιστα είναι αυτά τα οποία χρειάζονται ιατρική παρέμβαση».

Advertisement

Για τους δύσπιστους στον εμβολιασμό επισημαίνει ότι υπήρξε «συνωμοσία σιωπής» την περίοδο του Φθινοπώρου που θα έπρεπε ο κόσμος να ενημερωθεί, ότι ο κορονοϊός είναι εδώ μαζί με τη γρίπη και τον RSV. «Μπράβο στην ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Υγείας που αρχίζει έστω και τώρα καμπάνια. Κάλιο αργά παρά ποτέ.

Ωστόσο τέτοιες καμπάνιες θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει και να γίνονται συνέχεια με καινούργιους τρόπους, ώστε να μην βαριέται και μπουχτίζει ο πολίτης». Αυτή τη στιγμή, λέει ο κ. Παυλάκης, και στην Αμερική αλλά, και στην Ελλάδα υπάρχει η δεύτερη μεγαλύτερη κορυφή μολύνσεων με covid, από τον Ιανουάριο του 22, στο πλαίσιο όμως τριπλοπανδημίας με γρίπη και RSV.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: