Μήνυση κατά της Apple κατέθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ

Μήνυση κατά της Apple κατέθεσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Advertisement

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μήνυσε την Apple την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους και εμποδίζει τους αντιπάλους της να έχουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά υλικού και λογισμικού του iPhone.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν πάνω από 2%.

Advertisement

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία επιβολής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και 16 γενικοί εισαγγελείς λένε επίσης ότι οι αντιανταγωνιστικές πρακτικές της Apple επεκτείνονται πέρα από τις δραστηριότητες των iPhone και Apple Watch, επικαλούμενοι τις προσφορές για διαφημίσεις, το πρόγραμμα περιήγησης, το FaceTime και τις υπηρεσίες ειδήσεων της Apple.

«Κάθε βήμα στην πορεία της Apple έχτιζε και ενίσχυε το μονοπώλιο των smartphones της», αναφέρεται στην μήνυση που κατατέθηκε στην Περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ. .

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για το επιχειρηματικό μοντέλο της Apple. Η εταιρεία λέει ότι η συμμόρφωση με τους κανονισμούς κοστίζει στην εταιρεία χρήματα, θα μπορούσε να την εμποδίσει να εισαγάγει νέα προϊόντα ή υπηρεσίες και θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση των πελατών.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: