«Μνημείο αναισθησίας» η αντιμετώπιση που είχε η 28χρονη από τις Αρχές: Αδιανόητα τα όσα κατέθεσαν οι αστυνομικοί

«Μνημείο αναισθησίας» η αντιμετώπιση που είχε η 28χρονη από τις Αρχές: Αδιανόητα τα όσα κατέθεσαν οι αστυνομικοί
Advertisement

Σωρεία λαθών, παραλείψεων και αδιαφορίας από πλευράς ΕΛΑΣ, συνθέτουν τα γεγονότα πριν και μετά τη δολοφονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους, έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των «πρωταγωνιστών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ήταν τέτοια η αδιαφορία τους που όπως προκύπτει από τις καταθέσεις τους ρώτησαν μέχρι και τον άνδρα που πήγε μαζί με την Κυριακή στο Τμήμα τα στοιχεία της για επιβεβαίωση λίγα λεπτά αφότου η ίδια ήταν νεκρή μπροστά στα μάτια τους και ενώ ο άνθρωπος τελούσε υπό απόλυτο σοκ!

Advertisement

Έφτασαν, δε, στο σημείο αφού ο άνθρωπος είδε την εν ψυχρώ δολοφονία της φίλης του μπροστά στα μάτια του να τον ρωτάνε για ποιο λόγο δεν μπήκε μέσα στην αίθουσα με τις αστυνομικούς μαζί με την Κυριακή για να τους εξηγήσει καλύτερα τι συνέβαινε!

Η επόπτρια και υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος των Αγίων Αναργύρων, στην πρώτη της κατάθεση στην Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφαλείας, δήλωσε πως «δεν γνώριζε τα στοιχεία ταυτότητας της 28χρονης».

Άξιο αναφοράς είναι ότι η επόπτρια και υποδιοικήτρια του Αστυνομικού Τμήματος στους Αγίους Αναργύρους είχε πάει στο σημείο από τις 22:00, όποτε δηλαδή θα αναλάμβανε τη βάρδιά της.

Advertisement

H κατάθεση της υποδιοικήτριας του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων για το βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής: «Κάποια στιγμή ήρθε μια κοπέλα μαζί με το αγόρι της και μας είπε πως την ενοχλεί ο πρώην της. Η αξιωματικός υπηρεσίας της εξήγησε ότι μπορεί να κάνει μήνυση ή ασφαλιστικά μέτρα στον πρώην της.

Όταν τη ρωτήσαμε εάν την απειλεί ή κάτι άλλο, μας είπε πως την ενοχλεί, χωρίς να προσδιορίσει όμως το είδος της ενόχλησης. Αυτό βέβαια θυμάμαι εγώ, καθώς δεν ήμουν και όλη την ώρα παρούσα.

Μας ζήτησε μόνο εάν μπορούμε να τη συνοδεύσουμε μέχρι το σπίτι της, γιατί πίστευε ότι ο πρώην της την περίμενε εκεί. Επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό στο Τμήμα, της είπαμε ότι μπορούμε να καλέσουμε την Άμεση Δράση».

Advertisement

Όπως αναφέρει η αξιωματικός, η 28χρονη κοπέλα τούς είπε πως θα έπαιρνε μόνη της το «100» και κατέβηκε μαζί με τον νεαρό που τη συνόδευε στην είσοδο του τμήματος. Η υποδιοικήτρια πήγε στο γραφείο της και τότε, όπως λέει, άκουσε φωνές στο δρόμο.

«Εγώ πήγα στο γραφείο μου και μετά από ελάχιστα λεπτά, 2-3, άκουσα κάποιον να φωνάζει «την έσφαξε, την έσφαξε».

Τότε τρέξαμε όλοι στο ισόγειο, στην είσοδο του Τμήματος, και είδαμε την κοπέλα, που ήταν πριν επάνω στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, πεσμένη μπρούμυτα και «ποτάμι» από αίμα να τρέχει.

Advertisement

Η κοπέλα είχε για λίγο τις αισθήσεις της, αλλά μετά όχι. Καλέσαμε το Ε.Κ.Α.Β, φωνάξαμε τη φαρμακοποιό από το γειτονικό φαρμακείο, που διαπίστωσε ότι δεν είχε σφυγμό».

Μετά από λίγα λεπτά, αναφέρει η αξιωματικός, έφτασε και το ΕΚΑΒ, που διαπίστωσε τον θάνατο της κοπέλας και παρέλαβε τον δράστη, ο οποίος είχε αυτοτραυματιστεί με το ίδιο μαχαίρι. Τα περιστατικό, λέει η αστυνομικός, κατά το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, έγινε περίπου δύο μέτρα από τη σκοπιά του αστυνομικού τμήματος.

Παραδέχεται και η ίδια ότι άργησαν να καταλάβουν ποιος είναι ο δράστης, λέγοντας: «μετά από μερικά λεπτά έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ όπου διαπίστωσα το θάνατο της κοπέλας και παρέλαβε τον άντρα ο οποίος όπως διαπιστώσαμε ήταν ο δράστης, αυτός δηλαδή που μαχαίρωσε την κοπέλα.

Advertisement

Το περιστατικό έγινε περίπου 2 μέτρα μπροστά από την σκοπιά του Τμήματος. Εκείνη την ώρα καθήκοντα σκοπού εκτελούσε ο … . Τα στοιχεία ταυτότητας τόσο της κοπέλας που πέθανε όσο και του φίλου της που ήρθαν μαζί αλλά και του δράστη δεν τα γνωρίζω.

Τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω εκτός από το ότι το τμήμα διαθέτει κάμερες και σίγουρα κάτι θα έχουν καταγράψει από το περιστατικό».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: