Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα γίνει ο πρώτος βασιλιάς μετά από 300 χρόνια με αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα γίνει ο πρώτος βασιλιάς μετά από 300 χρόνια με αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό
Advertisement

Όταν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανέβει στον θρόνο και διαδεχθεί τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, θα έχει ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτηριστικό.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και πρωτότοκος γιος του Καρόλου αποτελεί και τον διάδοχο, που κάποια μέρα θα γίνει βασιλιάς της Βρετανίας.

Advertisement

Όταν θα έρθει εκείνη η ημέρα, ο Γουίλιαμ θα γίνει ο δεύτερος ψηλότερος μονάρχης στη βρετανική ιστορία.

Ο πρίγκιπας διάδοχος έχει ύψος 1,91 – ψηλότερος από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος, έχει ύψος 1,78 – το ίδιο ύψος με την αείμνηστη Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας. Η σύζυγος του Γουίλιαμ, πριγκίπισσα Κέιτ, είναι επίσης ψηλή, 1,75.

Advertisement

Ο βασιλικός σχολιαστής Wesley Kerr σημείωσε στο περιοδικό Tatler: «Το ύψος του τον τοποθετεί στους τέσσερις κορυφαίους Άγγλους βασιλιάδες στην Ιστορία, μαζί με τον Εδουάρδο Α’, τον Εδουάρδο Δ’ και τον Κάρολο Β’».

Ο Εδουάρδος Α΄ βασίλεψε από το 1272 έως το 1307 και ήταν επίσης γνωστός ως «Edward Longshhanks» ή «το σφυρί των Σκωτσέζων». Το ύψος του ήταν 1,88, κάτι πολύ ασυνήθιστο για την εποχή.

Ο «εύθυμος μονάρχης», Κάρολος Β’, ήταν βασιλιάς από το 1630 έως το 1685. Όταν ήταν τεσσάρων μηνών, η μητέρα του παραπονέθηκε ότι έμοιαζε σαν να είναι ενός έτους. Σε ηλικία 12 ετών είχε ύψος 1,88 και έπαιρνε ήδη μέρος σε μάχες.

Advertisement

Ο ψηλότερος Βρετανός μονάρχης ήταν ο Εδουάρδος Δ’, με ύψος 1,94. Όταν του φορούσαν πανοπλία και μπότες, το ύψος του ήταν περίπου 2 μ. Ο Εδουάρδος Δ’ βασίλεψε για σχεδόν 22 χρόνια, από το 1461 έως το 1483, με ένα σύντομο «κενό» το 1470, όταν καθαιρέθηκε για έξι μήνες.

Ο Wesley χαρακτήρισε τον σημερινό πρίγκιπα της Ουαλίας «γοητευτικό, σεβαστό και ζεστό προς όλους», προσθέτοντας: «Ο Γουίλιαμ είναι ίσως ένα νέο είδος ηγέτη που μπορεί να διατηρήσει τη μοναρχία ισχυρή τις επόμενες δεκαετίες».

Οι πιο κοντοί μονάρχες ήταν η βασίλισσα Βικτώρια (με ύψος 1,52) και ο βασιλιάς Κάρολος Α’ (1,63), που φρόντιζε να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια και ήταν πάντα βαμμένος για να δημιουργεί την ψευδαίσθηση του ύψους.

Advertisement

Η βασιλική συντάκτρια των Sunday Times, Roya Nikkhah, είχε πει στο «A Right Royal podcast» πέρυσι για τον μελλοντικό βασιλιά: «Θα είναι σίγουρα ο Γουίλιαμ Ε’ (William V). Όταν κυκλοφόρησε το Earthshot, ήταν ο δούκας του Κέιμπριτζ, αλλά αποκαλούσε τον εαυτό του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Θέλει να γίνει γνωστός ως πρίγκιπας Γουίλιαμ επειδή οι Αμερικανοί τον γνωρίζουν και τον αγαπούν ως πρίγκιπα Γουίλιαμ, και τον αγαπούν περισσότερο από όλα τα άλλα δημόσια πρόσωπα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση».

Η Roya έσπευσε να εξηγήσει τις διαφορές μεταξύ του Γουίλιαμ ως μονάρχη σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. «Θα είναι ένας πολύ ριζοσπαστικός μονάρχης. Πολύ σύντομα, η μοναρχία θα φαίνεται αρκετά διαφορετική. Θα αλλάξουν πολλά» σημείωσε.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: