Πήγε στον οδοντίατρο νομίζοντας πως είχε φλεγμονή -Το πρήξιμο όμως αυτής της 13χρονης ήταν καρκίνος

Πήγε στον οδοντίατρο νομίζοντας πως είχε φλεγμονή -Το πρήξιμο όμως αυτής της 13χρονης ήταν καρκίνος
Advertisement

Ο οδοντίατρος την έστειλε στο σπίτι με αντιβιοτικά όταν εμφανίστηκε ένα εξόγκωμα στο μέγεθος μπιζελιού στο μάγουλό της, ωστόσο, η 13χρονη μαθήτρια διαγνώστηκε στη συνέχεια με καρκίνο.

Η 16χρονη σήμερα Γκάμπι Μόρις, η οποία ζει στο Κεϊμπριτζσάιρ, διαγνώστηκε με ραβδομυοσάρκωμα, έναν καρκίνο των μαλακών ιστών στα 13 της χρόνια, όταν παρατήρησε για πρώτη φορά ένα εξόγκωμα στο μέγεθος μπιζελιού στο δεξί της μάγουλο τον Οκτώβριο του 2021.

Advertisement

Στην αρχή, η 39χρονη μητέρα της, την πήγε σε οδοντίατρο, καθώς πίστευαν ότι το εξόγκωμα σχετιζόταν με τα δόντια της, αλλά καθώς το πρήξιμο αυξανόταν, τους συμβούλεψαν να επισκεφθούν έναν παθολόγο.

«Στην αρχή ήταν σαν ένα μικρό μπιζέλι, αλλά κάθε μέρα μεγάλωνε όλο και περισσότερο» είπε η Γκάμπι. «Άρχισε σιγά σιγά να εξαπλώνεται προς τα κάτω στο πρόσωπό μου και μετά από 6 εβδομάδες, είχε το μέγεθος μιας μπάλας του τένις» πρόσθεσε.

Μετά από υπερηχογράφημα και βιοψία στο νοσοκομείο Queen Elizabeth, αποκαλύφθηκε πως η Γκάμπι είχε ραβδομυοσάρκωμα και πως θα έπρεπε να υποβληθεί ε θεραπεία – συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας, η οποία προκάλεσε την πτώση όλων των μαλλιών της.

Advertisement

«Είχα πολύ μακριά ξανθά μαλλιά και τα λάτρευα, μου άρεσε να τα φτιάχνω, οπότε ήταν δύσκολο, αλλά ήξερα ότι θα ξαναβγούν» είπε.

Η Γκάμπι υποβλήθηκε σε διάφορες επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας 14ωρης χειρουργικής επέμβασης για την αφαίρεση ολόκληρου του όγκου, θεραπεία με δέσμη πρωτονίων – ένας είδος ακτινοθεραπείας – και χημειοθεραπεία συντήρησης στη συνέχεια.

Από τότε η Γκάμπι έχει μπει σε ύφεση, και παρόλο που εξακολουθεί να κάνει τακτικές εξετάσεις, επέστρεψε στο σχολείο.

Advertisement

Αισθάνεται ότι η «κανονικότητά» της επιστρέφει, αφότου έχασε μια ολόκληρη σχολική χρονιά και ελπίζει να γίνει νοσηλεύτρια ογκολογίας για να «προσφέρει» σε άλλους μικρούς ασθενείς με καρκίνο.

«Θέλω να επιστρέψω ότι έλαβα και πιστεύω ότι, επειδή το έχω περάσει, θα είναι ωφέλιμο για να παιδιά που λαμβάνουν θεραπεία» δήλωσε. «Νομίζω ότι είναι καλό να τα φροντίζει κάποιος που το έχει περάσει κι αυτός» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τον αντίκτυπο της δικής της διάγνωσης, ανέφερε: «Είμαι περήφανη για τις ουλές μου, γιατί δείχνουν τι έχω περάσει – πάλεψα με τον καρκίνο και τα κατάφερα».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: