Δυστυχώς είναι αλήθεια, δεν θα γίνει άλλη προσπάθεια: Τραγική εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα

Δυστυχώς είναι αλήθεια, δεν θα γίνει άλλη προσπάθεια: Τραγική εξέλιξη για τον Δημήτρη Κόκοτα
Advertisement

Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς, για 12 μέρα, μετά το έμφραγμα που υπέστη, με τη Ματίνα Παγώνη να ενημερώνει για τα νεότερα της υγείας του, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», σήμερα, Τρίτη.

Όπως υπογράμμισε η Ματίνα Παγώνη «έχουν γίνει δύο απόπειρες αποσωλήνωσης, προς το παρόν δεν θα γίνει αυτές τις μέρες μία τρίτη.

Advertisement

Θα τελειώσει ο έλεγχος και θα αποφασίσει η ομάδα που τον παρακολουθεί την επόμενη κίνηση. Αυτή τη στιγμή γίνεται απεικονιστικός έλεγχος και η ομάδα σιγά – σιγά θα αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις.

Θα τελειώσει ο έλεγχος και θα αποφασίσει η ομάδα που τον παρακολουθεί, την επόμενη κίνηση. Ανάλογα με το ιστορικό και την κλινική εξέλιξη, παίρνονται οι αποφάσεις από την ομάδα που τον παρακολουθεί».

Και συμπληρώνει για τη διαδικασία που ακολουθείται «υπάρχει ένα όριο διασωλήνωσης και όταν αυτό το όριο ξεπεραστεί ή είναι οριακό, υπάρχει το επόμενο στάδιο που είναι πρωτόκολλο για αυτές τις ιστορίες που πρέπει να κάνει η ιατρική ομάδα και πώς πρέπει να προχωρήσει.

Οι μέρες διασωλήνωσης είναι συγκεκριμένες για όλους τους ασθενείς και έπειτα οι γιατροί προβαίνουν σε άλλες κινήσεις, αφού λάβουν υπόψιν τους όλους τους παράγοντες αλλά και το ιστορικό του ασθενούς. Είναι μέχρι 12-14 μέρες».

Advertisement

Για το ενδιαφέρον που δείχνει ο κόσμος για τον Δημήτρη Κόκοτα, η πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου Γ.Ν.Α ”Γ. Γεννηματάς”, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Γ.Ν.Α ”Γ. Γεννηματάς” και Πρόεδρος της εταιρείας παθολογίας Ελλάδος επεσήμανε ότι «είναι αλήθεια ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται πάρα πολύ. Πολλά τα τηλεφωνήματα και εμείς παίρνουμε πολλά μηνύματα.

Όμως, ο κάθε άρρωστος μέσα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, δίνει τον αγώνα του. Γι’ αυτό λοιπόν τα πράγματα που θα λέμε κάθε φορά… δεν μπορούμε να τα πούμε, είναι προσωπικά δεδομένα».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: