Ελλάδα: Έτσι σε κλέβουν στο φανάρι χωρίς να το καταλάβεις -Το νέο κόλπο

Ελλάδα: Έτσι σε κλέβουν στο φανάρι χωρίς να το καταλάβεις -Το νέο κόλπο
Advertisement

Δεν έχει τέλος η δράση των σπειρών στους δρόμους της Αθήνας, οι οποίοι αναζητούν καρτερικά την κατάλληλη ευκαιρία προκειμένου να αφαιρέσουν πολύτιμα αντικείμενα από τα οχήματα.

Όπως δείχνει μια σωρεία περιστατικών, στο στόχαστρο των μακρυχέρηδων εισέρχονται και όσοι κινούνται με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Κηφισού και συγκεκριμένα κάτω από τις γνωστές γέφυρες του οδικού άξονα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ελλάδα.

Advertisement

Για να επιτύχουν, μάλιστα, οι σπείρες τον σκοπό τους, επιστρατεύουν διάφορα κόλπα, ένα εκ των οποίων είναι αυτό των «υαλοκαθαριστήρων» που σύμφωνα με μαρτυρίες έχει παρατηρηθεί και κάτω από τη γέφυρα Λένορμαν, μετά τα περισταστικά που είχαν κάνει την εμφάνισή τους στα φανάρια της Γέφυρας Πέτρου Ράλλη.

Μέλη συμμορίας που καραδοκούν κάτω από τη γέφυρα περιμένουν καρτερικά να ανάψει ο κόκκινος φωτεινός σηματοδότης, ώστε να ακινητοποιηθούν τα οχήματα.

Στη συνέχεια προσεγγίζουν ένα αυτοκίνητο και προσποιούνται ότι οι υαλοκαθαριστήρες του εκάστοτε αυτοκινήτου έχει σπάσει, αλλά στην πραγματικότητα ένα μέλος της συμμορίας σπάει τον υαλοκαθαριστήρα εκείνη τη στιγμή.

Advertisement

Εν συνεχεία υποστηρίζουν ότι μπορούν να παρέχουν χείρα βοηθείας στους οδηγούς, λέγοντάς τους ότι διατηρούν σχέσεις με έναν επαγγελματία που μπορεί να τους αντικαταστήσει τον υαλοκαθαριστήρα. Κάποιοι πέφτουν στην παγίδα και δίνουν… απλόχερα στα μέλη της σπείρας το χρηματικό ποσό που έχει ζητηθεί.

Οι πιο ψύχραιμοι και πιο υποψιασμένοι δεν πέφτουν στην πλεκτάνη, αλλά δεν είναι και λίγοι όσοι βγαίνουν από το ΙΧ τους είτε για να λογομαχήσουν, είτε προκειμένου να ελέγξουν τον υαλοκαθαριστήρα τους.

Εφόσον, ωστόσο, κάνουν το λάθος να βγουν από το όχημά τους, τότε στο σημείο μεταβαίνει ένα ακόμα μέλος της σπείρας που εισέρχεται στο αυτοκίνητο μέσω της πόρτας του συνοδηγού και αφαιρεί εν ριπή οφθαλμού τα πολύτιμα αντικείμενα του οδηγού, όπως το πορτοφόλι και το κινητό του τηλέφωνο.

Advertisement

Πρέπει, βέβαια, να διευκρινιστεί ότι δεν έχουν όλοι οι πωλητές υαλοκαθαριστήρων που εδρεύουν κάτω από τις γέφυρες του Κηφισού στόχο να αφαιρέσουν χρήματα ή αντικείμενα από τα αυτοκίνητα.

Πολλοί, παρά τις ενοχλητικές πιέσεις που ασκούν στους οδηγούς να αγοράσουν έναν υαλοκαθαριστήρα, μόλις οι τελευταίοι αρνηθούν, απομακρύνονται αναζητώντας άλλους αγοραστές.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: