“Μου έδιναν 15 μήνες”: 39χρονη διαγνώστηκε με καρκίνο, έκανε “βαριές” χημειοθεραπείες & τελικά της είπαν “λάθος”

“Μου έδιναν 15 μήνες”: 39χρονη διαγνώστηκε με καρκίνο, έκανε “βαριές” χημειοθεραπείες & τελικά της είπαν “λάθος”
Advertisement

Μία 39χρονη μητέρα από το Τέξας, αρχικά διαγνώστηκε με καρκίνο επιθετικής μορφής, έκανε χημειοθεραπείες και μετά την ενημέρωσαν πως έγινε λάθος διάγνωση.

Ειδικότερα, η Λίζα Μονκ μετέβη στο νοσοκομείο το 2022, με πόνους στο στομάχι και εκεί εντοπίστηκαν πέτρες στα νεφρά της, οι οποίες αφαιρέθηκαν επιτυχημένα ύστερα από χειρουργική επέμβαση, στην οποία φάνηκε μια περίεργη μάζα στη σπλήνα της.

Στη συνέχεια, πήραν δείγμα από τη σπλήνα και το έστειλαν σε τέσσερα διαφορετικά εργαστήρια για έλεγχο, με το τελευταίο να βρίσκει μια θανατηφόρα μορφή καρκίνου, που ονομάζεται αγγειοσάρκωμα, σύμφωνα με τη «Mirror».

«Ήταν ένας τύπος καρκίνου από τα αιμοφόρα αγγεία που βρέθηκε στη σπλήνα και μου είπαν ότι είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί, μου έδωσαν 15 μήνες ζωής», υπογράμμισε η Μονκ σε ένα βίντεο και πρόσθεσε «ήταν μια σκοτεινή περίοδος».

Για το τι είπε στον άνδρα και στα παιδιά της, η 39χρονη μητέρα επεσήμανε «δεν τους είπα σε αυτό το σημείο ότι ήταν οριστικό ή ότι είχα μόνο 15 μήνες ζωής, απλά τους είπα ότι ήταν κακό, αλλά θα προσπαθούσα να το πολεμήσω».

Ακολούθησε μια περίοδος με επιθετική χημειοθεραπεία, τον Μάρτιο του 2023, οπότε η γυναίκα έχασε τα μαλλιά της και απέκτησε ωχρή επιδερμίδα.

«Έγραφα γράμματα αποχαιρετισμού και γράμματα στα εγγόνια που ποτέ δεν θα γνώριζα και για τους γάμους των παιδιών μου, που ποτέ δεν θα παρακολουθούσα», σημείωσε.

Μετά τον δεύτερο γύρο της χημειοθεραπείας, αποκάλυψε ότι «ο γιατρός χρησιμοποίησε πολλούς ιατρικούς όρους και μετά μου είπε ότι δεν είχα καρκίνο» και το χειρότερο ήταν πως το γνώριζαν έναν μήνα πριν, αφού το διάβασε στην παθολογική της έκθεση, όταν ζήτησε να της τη δώσουν, σύμφωνα με τη «New York Post».

«Ο γιατρός τότε με συνεχάρη, πράγμα που με ενόχλησε πολύ», τόνισε η Μονκ και πρόσθεσε ότι «είχα κάνει χημειοθεραπεία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ θα μπορούσαν να μου το είχαν πει έναν μήνα νωρίτερα και να είχα αποφύγει τον δεύτερο γύρο χημειοθεραπείας, αν είχαν διαβάσει την ίδια τους την παθολογική έκθεση».

Τώρα, έναν χρόνο μετά, η Μονκ αναφέρει ότι εκείνη και η οικογένειά της εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ψυχολογικές, συναισθηματικές και οικονομικές επιπτώσεις από το απαράδεκτο λάθος του νοσοκομείου.

Οικονομικά, καταλήγει, εξακολουθούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς, παρά το γεγονός ότι η ευθύνη ήταν του νοσοκομείου.

 

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: