Κασσελάκης: «Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές»

Κασσελάκης: «Θα είμαστε πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές»
Advertisement

Καλεσμένος στο Live News ήταν την Πέμπτη (11/4) ο Στέφανος Κασσελάκης. Συνομιλώντας μάλιστα με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση των Ευρωεκλογών, λέγοντας πως «είναι εφικτό να είμαστε πρώτο κόμμα».

«Αυτήν τη στιγμή αισθάνομαι και βλέπω ένα ρεύμα έξω στην κοινωνία. Ίσως έχει πλέον πάψει να αποδίδει η προπαγάνδα εναντίον του προσώπου και του χαρακτήρα μου από την κυβέρνηση.

Advertisement

Ίσως να έχει συνεισφέρει το θέμα της συγκάλυψης των Τεμπών. Ανεβαίνουμε. Πιστεύω ότι μέσα σε δύο μήνες όλα μπορούν να ανατραπούν. Αισθάνομαι ότι μπορούμε να κερδίσουμε, θέλω να κερδίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

«Αν δεν είμαστε πρώτοι στις Ευρωεκλογές, θα είμαστε στις βουλευτικές. Ο κόσμος βλέπει ότι οι μεταρρυθμίσεις του πρωθυπουργού είναι ένα περιτύλιγμα», συμπλήρωσε επίσης.

Ακόμη ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι το 51% της αποχής από τις εθνικές κάλπες δεν σημαίνει απολιτίκ, αλλά εκφράζει την απογοήτευση των ψηφοφόρων.

Advertisement

Κατά τον Στ. Κασσελάκη «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που δεν φοβάται να ανανεωθεί, έχει έναν πρόεδρο που δεν κωλώνει σε τίποτα. Δεν θα είναι αποτυχία, εάν χάσω με δέκα μονάδες. Αποτυχία θα είναι να αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας, να συνεργαστούμε με μηχανισμούς συμφερόντων.

Αποτυχία είναι να είσαι επαγγελματίας πολιτικός και να προδίδεις την εκλογική βάση σου. Αποτυχία είναι να λες ότι όλα έχουν ζυγιστεί στο 41% και να αποκαλύπτεται μετά ότι υπάρχει συγκάλυψη και μονταζιέρα. Αυτό είναι αποτυχία του πολιτικού συστήματος και του πρωθυπουργού».

Ιδιαίτερα, τόνισε πως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει στην κοινωνία συναντά μία παγωμάρα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συναντά ένα κύμα.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ο διάδοχός του στην αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε μεταξύ τους υπάρχει αγάπη και πως «δεν θέλει να πάρει αποστάσεις από εμάς. Είναι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία, τις προτάσεις και την απήχηση».

Advertisement

Συνολικά δε επί των εσωτερικών ζητημάτων ανέφερε πως «δεν φοβάμαι να συγκρουστώ εσωτερικά, ακούω μόνο τη βάση». Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει «στην Ευρωπαϊκή Αριστερά και είναι η ευκαιρία να δείξουμε στην Ευρώπη πώς χτίζεται ένα αφήγημα σύγχρονης κυβερνώντας Αριστεράς».

«Έχουμε πολλά ικανά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ, απλώς δεν ήταν τόσο προβεβλημένα. Το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη του 2023 θα το δείξει κάποιο ντοκιμαντέρ», τόνισε κατόπιν.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: