Θα είναι Απρίλης μα θα μοιάζει Αύγουστος: Γεμάτες οι παραλίες το ΣΚ αλλά από εβδομάδα… βροχές – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Θα είναι Απρίλης μα θα μοιάζει Αύγουστος: Γεμάτες οι παραλίες το ΣΚ αλλά από εβδομάδα… βροχές – Πρόγνωση Μαρουσάκη
Advertisement

Το επικείμενο Σαββατοκύριακο φαίνεται να είναι ιδανικό για μπάνιο και εξορμήσεις στις παραλίες, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει ακόμα και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης από την επόμενη εβδομάδα.

Advertisement

Οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να είναι πολύ ευνοϊκές, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει τοπικά ακόμα και στους 30 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του κ. Μαρουσάκη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και για δύο ημέρες αναμένεται έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται έντονο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης, ταυτόχρονα με την άνοδο της θερμοκρασίας στα πρώτα 30αρια το Σαββατοκύριακο.

Καθώς προχωράμε προς την έναρξη της νέας εβδομάδας, οι ποσότητες αφρικανικής σκόνης αυξάνονται προς την Ελλάδα.

Advertisement

Το πρώτο διήμερο ή τριήμερο της εβδομάδας αναμένεται να χαρακτηρίζεται από έντονη παρουσία αφρικανικής σκόνης, με μειωμένη ορατότητα και υψηλές συγκεντρώσεις.

Αυτή η κατάσταση αναμένεται να διαρκέσει έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, περίπου μέχρι την Τετάρτη, όπου προβλέπονται λασποβροχές και υψηλές θερμοκρασίες.

Παρόμοιες καταστάσεις με προηγούμενες εβδομάδες αναμένονται να επηρεάσουν κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα, ενώ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ευάλωτες ομάδες.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: