Μύκονος: Νοικιάζουν στους εργαζόμενους νεόδμητα υπόγεια χωρίς παράθυρα

Μύκονος: Νοικιάζουν στους εργαζόμενους νεόδμητα υπόγεια χωρίς παράθυρα
Advertisement

Η Μύκονος αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης και το φετινό καλοκαίρι για το εγχώριο, αλλά και το διεθνές jet set με αποτέλεσμα οι ανάγκες για εποχικό προσωπικό να είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Όμως πολλές είναι οι καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων. Πίσω από το λαμπερή βιτρίνα η εικόνα μοιάζει σκοτεινή και πολλές φορές υπόγεια.

Advertisement

Στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει σήμερα η LiFO φαίνεται πως κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη για εργασία προσφέροντας για ενοικίαση -έναντι φυσικά του ανάλογου αντιτίμου- νεόδμητα «λαγούμια».

Σε αγγελία στα social media ενόψει της φετινής τουριστικής σεζόν αναφέρεται: «Διατίθονται 60 δωμάτια νεόδμητα για προσωπικό χωρητικότητας έως τρία άτομα προς ενοικίαση».

Όπως τονίζεται διαθέτουν πλυντήρια και στεγνωτήρια, ενώ παρατίθενται και τα στοιχεία για να επικοινωνήσουν όσοι επιθυμούν.

Advertisement

Αυτό που δεν αναφέρει η αγγελία, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες είναι ότι τα δωμάτια δεν διαθέτουν παράθυρα. Και αυτό γιατί  είναι υπόσκαφα.

Όπως μπορείτε να δείτε πρόκειται για δωμάτια που βρίσκονται στο υπόγειο ενός εντυπωσιακού κτίσματος στην περιοχή της Ψαρούς. Τουλάχιστον υπάρχει κλιματιστικό.

Advertisement

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και στην αγγελία αναφέρει πως μπορούν να «φιλοξενηθούν» έως τρία άτομα δεν αποκαλύπτονται τα τετραγωνικά του κάθε δωματίου.

Advertisement

Την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας έρχονται φωτογραφίες από διαμερίσματα που προορίζονται για εργαζόμενους.

Τουαλέτες σε άθλια κατάσταση με σπασμένες ή βρώμικες λεκάνες με ένα μικρό παράθυρο με σκισμένη σίτα περιμένει να φιλοξενήσει τους εποχικούς υπαλλήλους του νησιού.

Advertisement

Πηγή:Lifo.gr

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: