«The World»: Ένα πλοίο αποκλειστικά για υπερπλούσιους, γεμάτο σκάνδαλα και μυστικά

«The World»: Ένα πλοίο αποκλειστικά για υπερπλούσιους, γεμάτο σκάνδαλα και μυστικά
Advertisement

The World: Ένα πλοίο – πλωτή πόλη που περιπλέει τους ωκεανούς του κόσμου και φιλοξενεί πολυεκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους.

Καλώς ήρθατε στο The World, ένα αποκλειστικό πλοίο ιδιωτικών κατοικιών που φιλοξενεί 165 υπερπολυτελή διαμερίσματα.

Advertisement

Αυτό το πλοίο καλύπτεται από μυστικότητα και η αγορά διαμερίσματος στο πλοίο είναι μια κατάσταση μόνο για προσκεκλημένους – πρέπει να σας προτείνει ένας κάτοικος και να σας υποστηρίξει ένας άλλος. Η καθαρή αξία των 10 εκατομμυρίων δολαρίων λέγεται ότι είναι υποχρεωτική.

Αν φαντάζεστε πολυτελή πάρτι γεμάτα ίντριγκες και σαμπάνια που ρέει δωρεάν – ουσιαστικά ένα επεισόδιο της σειράς του HBO «Ο Λευκός Λωτός» – ίσως να μην απέχετε πολύ, τουλάχιστον σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός πρώην επιβάτη.

«Δεν λέω ότι όλα όσα συνέβησαν στον «Λευκό Λωτό» συνέβησαν στο The World, αλλά νομίζω ότι, σε μεγάλο βαθμό, η σύγκριση δεν είναι ανακριβής», λέει ο πρώην κάτοικος Peter Antonucci στο CNN Travel.

Advertisement

«Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι άνθρωποι που κάνουν παιχνιδιάρικα πράγματα, μερικές φορές άτακτα πράγματα, μερικές φορές σκανδαλώδη πράγματα».

Ο Antonucci είναι συνταξιούχος δικηγόρος που πέρασε έξι χρόνια ως κάτοικος του The World. Το 2019, πούλησε την κατοικία του εκεί. Το σκεπτικό του; «Όταν έχεις κάνει τον γύρο του κόσμου μερικές φορές, τον έχεις δει. Είχα δει αυτό που ήθελα να δω, ήμουν έτοιμος να κάνω κάτι καινούργιο».

Επιστρέφοντας στη στεριά, ο Antonucci άρχισε να ψάχνει τα ημερολόγια που κρατούσε κατά τη διάρκεια των χρόνων του στο πλοίο και αποφάσισε ότι η ατμόσφαιρα «country club meets sorority house» ήταν η τέλεια έμπνευση για μυθοπλασία.

Advertisement

Από τότε ο Antonucci έχει γράψει τρία μυθιστορήματα που διαδραματίζονται σε ένα φανταστικό πλοίο, το πιο πρόσφατο εκ των οποίων, το «Tides of Betrayal», υπόσχεται «μυστικά, αμαρτίες και σκάνδαλα» στην ανοιχτή θάλασσα.

Ο Antonucci και η σύζυγός του άκουσαν για το The World μέσω ενός άρθρου στη Wall Street Journal, περίπου το 2012. Το πλοίο με τα 12 καταστρώματα δρομολογήθηκε το 2002 και εκτείνεται στα 644 πόδια.

Όταν άκουσε για πρώτη φορά για αυτή την πλωτή πόλη, ο Antonucci ήταν 52 ετών και απολάμβανε τα προνόμια της πρόωρης συνταξιοδότησης. Η ιδέα του κίνησε την περιέργεια και η σύζυγός του ήταν επίσης ενθουσιασμένη που ήθελε να μάθει περισσότερα.

Advertisement

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ένα δοκιμαστικό ταξίδι στο The World ως ««υποψήφιοι κάτοικοι». Έτσι, πριν περάσει πολύς καιρός, ο Antonucci και η σύζυγός του επιβιβάστηκαν στο Μπελίζ και διέσχισαν τη διώρυγα του Παναμά στο δοκιμαστικό τους ταξίδι.

«Όταν μπήκα για πρώτη φορά στο πλοίο, σκέφτηκα ότι ήταν γελοία ακριβό. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι τα διαμερίσματα κόστιζαν τόσο πολύ.

Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι το κόστος συντήρησης ήταν τόσο μεγάλο και δεν μπορούσα να φανταστώ γιατί κάποιος να το κάνει αυτό», λέει ο Antonucci. «Αλλά τη δεύτερη μέρα, έλεγα: «Πόσα διαμερίσματα έχετε διαθέσιμα και πότε μπορώ να εγγραφώ;»».

Advertisement

Ο Antonucci λέει ότι γοητεύτηκε από κάθε πτυχή του The World – από το πλήρωμα, το οποίο αποκαλεί «το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του πλοίου» χάρη στην ικανότητά τους να προβλέπουν κάθε ανάγκη των κατοίκων, μέχρι την πληθώρα αποκλειστικών εμπειριών στο πλοίο και στη στεριά και το αυστηρά σχεδιασμένο δρομολόγιο.

«Ήταν σαν μια ορχήστρα με πολλά διαφορετικά μέρη. Το καθένα ήταν υπέροχο. Αλλά όλα μαζί ήταν μια συμφωνία», λέει ο Antonucci.

Επιπλέον, όλοι οι κάτοικοι ήταν πολύ φιλόξενοι. Ο Antonucci ανακάλυψε μόνο αργότερα ότι όλοι είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων για το ποιος ήταν, και λέει ότι τους ενθάρρυναν να τον κάνουν να νιώσει σαν στο σπίτι του.

Advertisement

«Όταν φέρνουν υποψήφιους κατοίκους, υπάρχει ένα email που αποστέλλεται σε όλους τους κατοίκους», λέει ο Antonucci. «Υπάρχει μια παράγραφος ή δύο ή τρεις ή περισσότερες σχετικά με το ιστορικό του υποψήφιου ενοίκου και ερωτάται αν έχετε κάτι κοινό μαζί τους. Και [σας ενθαρρύνουν] αν τους δείτε να προσφερθείτε να τους κεράσετε ένα ποτό, να τους προσφέρετε δείπνο, να παίξετε έναν γύρο τένις μαζί τους, να κάνετε κάτι.

Φυσικά, δεν ήξερα ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο – απλά νόμιζα ότι ήταν τυχαίο που όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν και μου είπαν ωραία πράγματα. Αλλά γνώρισα μερικούς ανθρώπους και ένιωσα καλά».

Αν στους κατοίκους αρέσει ένας υποψήφιος κάτοικος, λέει ο Antonucci, μπορούν να γίνουν αυτοί που προτείνουν.

«Πολλοί άνθρωποι έρχονται στο σκάφος γνωρίζοντας ήδη ανθρώπους. Άλλοι όμως πήραν την «κρουαζιέρα υποψήφιου κατοίκου» και γνώρισαν εκεί ανθρώπους που κατέληξαν να τους υποστηρίξουν», εξηγεί.

Advertisement

Μετά την επιτυχημένη δοκιμαστική πλεύση, ο Antonucci και η σύζυγός του υπέγραψαν συμβόλαιο για την αγορά ενός διαμερίσματος στο The World. Έκλεισαν το συμβόλαιο τέσσερις μήνες αργότερα, στις αρχές του 2014. Ο Antonucci λέει ότι θα τα είχαν κάνει όλα νωρίτερα, αλλά υπήρχαν μερικά πράγματα που έπρεπε να τακτοποιήσουν στη στεριά.

«Είχα παιδιά στη Νέα Υόρκη και έχω σπίτια και τέτοια πράγματα – δεν μπορείς να τα μαζέψεις όλα και να φύγεις στη θάλασσα», λέει ο Antonucci.

Τα παιδιά του Antonucci ήταν στις αρχές της δεκαετίας των 20, αλλά έρχονταν και επισκέπτονταν τους γονείς τους στο πλοίο κατά διαστήματα.

Κάθε διαμέρισμα στο The World είναι ελαφρώς διαφορετικό, «κάποια θα είναι λίγο μεγαλύτερα από άλλα, κάποια θα μπορούσαν να είναι λίγο μικρότερα», λέει ο Antonucci.

Advertisement

Ο Antonucci δεν μπορεί να θυμηθεί τα ακριβή νούμερα, αλλά πιστεύει ότι αγόρασε το πρώτο του διαμέρισμα στο πλοίο για περίπου 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Σε αντίθεση με ένα συνηθισμένο κρουαζιερόπλοιο, οι κάτοικοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ανακαινίσεις και να διακοσμήσουν σύμφωνα με τα προσωπικά τους γούστα. Αυτό σημαίνει ότι «ορισμένα είναι διακοσμημένα με μοντέρνα έπιπλα και πραγματικά ωραίες συσκευές, ενώ άλλα έχουν να αγγιχτούν εδώ και 20 χρόνια», σύμφωνα με τον Antonucci.

Η ανακαίνιση ενός διαμερίσματος σε ένα πλοίο δεν είναι απλή. «Τα πάντα πρέπει να απογράφονται και να αποστέλλονται μήνες και μήνες πριν σε κιβώτια – όλα πρέπει να εγκρίνονται», λέει ο Antonucci.

Συνολικά, ο Antonucci κατείχε τέσσερα ξεχωριστά διαμερίσματα κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων του στο πλοίο The World. «Όχι όλα μαζί», εξηγεί. «Είχα δύο ταυτόχρονα. Και στη συνέχεια είχα τα άλλα δύο ξεχωριστά».

Advertisement

Για πολλούς κατοίκους, η κοινωνική ζωή στο πλοίο The World αποτελεί επίσης μεγάλο μέρος της γοητείας του. Ο Antonucci αποκαλεί το πλοίο «μια πολύ, πολύ κοινωνική κοινότητα».

Ενώ τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα στο The World, πολλές από τις προσφορές στο πλοίο απευθύνονται σε ενήλικες – ένα γήπεδο τένις πλήρους μεγέθους, ένα τεράστιο σπα και γυμναστήριο. Υπάρχει επίσης μια εκτεταμένη συλλογή κρασιών στο πλοίο, ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά των επισκεπτών περιλαμβάνονται σε μια ετήσια αλλαγή υπηρεσιών.

«Υπάρχει πολύ ποτό, πολλά πάρτι. Και αυτό είναι το διασκεδαστικό», λέει.

Όταν ο Antonucci έμενε εκεί, λέει ότι «οι κύριοι φορούσαν σακάκια και γραβάτες». Βρέθηκε για τελευταία φορά στο πλοίο, επισκεπτόμενος φίλους του, τον Νοέμβριο του 2023 και λέει ότι οι καιροί έχουν αλλάξει – υποδηλώνει ότι τώρα είναι πιο πιθανό να δείτε ανθρώπους να φορούν σορτς και μπλουζάκια παρά μαύρη γραβάτα. «Αυτό είναι λίγο ατυχές», λέει ο Antonucci με νοσταλγία.

Advertisement

Ένα υποπροϊόν της ακμάζουσας κοινωνικής σκηνής στο πλοίο ήταν ότι «υπήρχαν σχέσεις παντού», σύμφωνα με τον Antonucci.

Όπως σημειώνει το CNN, επικοινώνησε με αρκετούς άλλους κατοίκους του πλοίου για να μάθει τις περιγραφές τους για τη ζωή στο πλοίο, αλλά είτε δεν απάντησαν είτε αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Οι ιδιοκτήτες του The World επέλεξαν επίσης να μην απαντήσουν στον απολογισμό του Antonucci για τη ζωή στο πλοίο. Το CNN δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του.

«Υπάρχει πολύ ποτό και γλέντι» λέει ο Antonucci, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε «σκάνδαλα και μυστικά».

«Συμβαίνουν διάφορα», λέει. «Κάποια από αυτά είναι διασκεδαστικά. Κάποια από αυτά είναι ότι οι άνθρωποι απλά ξεσαλώνουν και τραγουδούν τραγούδια και απλά περνάνε καλά. Και αυτό είναι σχετικά ακίνδυνο.

Advertisement

Και στη συνέχεια, ακόμη και μερικές από τις σχέσεις και τα πράγματα είναι ακίνδυνα – αν οι άνθρωποι είναι διαθέσιμοι, ελεύθεροι, αυτό είναι μια χαρά. Αλλά υπάρχουν παντρεμένοι άνθρωποι, παντρεμένα ζευγάρια στο πλοίο, οι οποίοι δεν κοιμούνται πάντα με τον/τη σύζυγό τους».

Ο Antonucci θυμάται με αγάπη το χρόνο του στο The World, αλλά λέει ότι δεν θα αγόραζε άλλο διαμέρισμα στο πλοίο.

«Είχα δει αυτό που ήθελα να δω, ήμουν έτοιμος να κάνω κάτι νέο στη ζωή μου», λέει για την απόφασή του να πουλήσει το 2019.

«Αγόρασα ένα σπίτι στη Φλόριντα […]. Ήταν καιρός να γυρίσω σελίδα στη ζωή μου, κάτι που προσπαθώ να κάνω κάθε δύο δεκαετίες και να δοκιμάσω κάτι καινούργιο».

Advertisement

Επιπλέον, ο Antonucci λέει ότι «η πολιτική και τα κουτσομπολιά στο πλοίο ήταν λίγο υπερβολικά».

Ο Antonucci λέει ότι όταν οι κάτοικοι στο πλοίο The World έμαθαν για πρώτη φορά για τις προθέσεις του να γράψει μυθιστορήματα για ένα φανταστικό πλοίο κατοικιών, κάποιοι του είπαν ότι «φοβήθηκαν» ότι επρόκειτο να αποκαλύψει τα μυστικά όλων.

Οι σημερινοί και οι πρώην ένοικοι δεν μιλούν συνήθως για τις εμπειρίες τους, σύμφωνα με τον Antonucci.

«Πολλοί άνθρωποι προσβλήθηκαν από το γεγονός ότι θα αποκάλυπτα τα εσωτερικά μυστικά του The World»», συνεχίζει. «Οι άνθρωποι με παρακαλούσαν: ‘Μην γράψεις τίποτα για εμάς, μην μας συμπεριλάβεις, μπλα μπλα μπλα μπλα’».

Advertisement

«Τότε βγήκε το βιβλίο και φυσικά οι άνθρωποι που φοβόντουσαν τόσο πολύ να απεικονιστούν, ήρθαν σε μένα και μου είπαν: «Πώς γίνεται να μην είμαι στο βιβλίο;»».

Ο Antonucci τονίζει ότι τα μυθιστορήματά του είναι μυθοπλασία και δεν περιλαμβάνουν κανένα πραγματικό πρόσωπο.

Σε δήλωση που δόθηκε στο CNN Travel, εκπρόσωπος του The World δήλωσε ότι ο Antonucci «μας διαβεβαίωσε εγγράφως ότι τα έργα του δεν σχετίζονται με το The World ή τους κατοίκους του και ότι οι δημοσιεύσεις του είναι φανταστικά έργα τέχνης για ένα φανταστικό πλοίο».

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το πλοίο εύχεται στον Antonucci «καλή επιτυχία στα δημιουργικά έργα μυθοπλασίας του, τα οποία, όπως καταλαβαίνουμε, δεν έχουν καμία σχέση με το The World ή οποιονδήποτε από τους κατοίκους του».

Ο Antonucci λέει ότι, πάνω απ’ όλα, είναι για πάντα ευγνώμων που πέρασε χρόνο στο πλοίο The World. Λέει ότι η εμπειρία αυτή διαμόρφωσε τη ζωή του και την άποψή του για τον πραγματικό κόσμο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: