Άγιοι Ανάργυροι: Προσπαθεί ο δράστης να κοροϊδέψει τις Αρχές; -Τι λέει τεχνική σύμβουλος

Άγιοι Ανάργυροι: Προσπαθεί ο δράστης να κοροϊδέψει τις Αρχές; -Τι λέει τεχνική σύμβουλος
Advertisement

Εξιτήριο έλαβε χθες και μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα Κορυδαλλού ο 39χρονος που δολοφόνησε την Κυριακή Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Ο 39χρονος κρατείται πλέον σε ειδικό κελί στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης που μίλησε στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, στο κελί του έχει τοποθετηθεί κάμερα ασφαλείας που τον επιτηρεί όλο το 24ωρο.

Η Μυρτώ Σαμαρά, ψυχίατρος και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας της Κυριακής που δολοφονήθηκε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της μίλησε στη «Super Κατερίνα» για την υπόθεση και την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που θα κάνει στον δράστη.

«Προσπαθώ γενικά να είμαι όσο γίνεται αντικειμενική. Δηλαδή μπορεί να με έχει ορίσει η οικογένεια, αλλά ο σκοπός μου είναι να τον δω ως ψυχίατρος. Η εικόνα που έχω είναι ότι υπάρχουν πολές αντικρουόμενες απόψεις ή διαγνώσεις οι οποίες δεν βγάζουν νόημα.

Advertisement

Είναι τιμή μου που με όρισε ο πατέρας της Κυριακής να κάνω την πραγματογνωμοσύνη. Ο πατέρας της Κυριακής δεν μου ζήτησε τίποτα με την έννοια να βγάλω μία συγκεκριμένη γνωμάτευση. Μου είπε την άποψή του για τον δράστη, ότι θεωρεί ότι δεν έχει τίποτα, αλλά εμένα προσωπικά δεν μου ζήτησε τίποτα.

Ο πατέρας της Κυριακής είναι συγκλονιστικός στην επικοινωνία, με ρώτησε «Πώς προσέχουν τόσοι άνθρωποι να φρουρούν τώρα τον δράστη, τόσοι αστυνομικοί να είναι εκεί γύρω μήπως και πάθει κάτι ο δράστης, και ένας στο δικό μου το παιδί δεν ήταν;”», ανέφερε η Μυρτώ Σαμαρά.

«Δεν έχω πρόσβαση ακόμα στις πληροφορίες, δεν βιάζομαι να βγάλω μία απόφαση γιατί το σημαντικό είναι ότι πρέπει να είμαι αξιόπιστη», συνέχισε.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου αν ο δράστης προσπαθεί να το παίξει τρελός και να θέλει να κοροϊδέψει τις αρχές η κ. Σαμαρά απάντησε θετικά.

Advertisement

«Το καταλαβαίνεται κι εσείς ότι προφανώς και υπάρχει αυτή η περίπτωση. Καλώς ή κακώς στην ψυχιατρική δεν έχουμε αντικειμενικό τρόπο εξέτασης. Υπάρχει υποκειμενική κρίση.

Όσες περισσότερες πληροφορίες έχουμε από όσο περισσότερες πηγές και για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και από το ιστορικό του και από τη διάρκεια της σχέσης και μετά τη δολοφονία, τόσο καλύτερη εικόνα μπορεί κάποιος να σχηματίσει», είπε απαντώντας στην ερώτηση αν ο δράστης προσπαθεί να κοροϊδέψει τις Αρχές.

«Αν ένας άνθρωπος είναι χρήστης ναρκωτικών έχει άλλη αντοχή και ανοχή στο να πάρει χάπια από έναν άλλο που δεν είναι», είπε.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: