Τσατραφύλλιας για καιρό: Πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς

Τσατραφύλλιας για καιρό: Πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς
Advertisement

Για «πολικό αεροχείμαρρο» που «εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς» κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, στην πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες αναμένεται άστατος και, σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια, από την Παρασκευή αεροχείμαρρος θα αλλάξει τον καιρό στη χώρα μας.

Advertisement

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια για τον καιρό

«Καλημέρα!

«Ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς! Επίσης φέρνει χιόνια στα βουνά και μπόλικες βροχές το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο».

Τελευταία ημέρα με σκόνη η σημερινή, με τις λασποβροχές να μας απασχολούν μέχρι το βράδυ κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Η Πέμπτη 18/4 είναι μια μεταβατική ημέρα. Θα εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις στα δυτικά, στα βόρεια και στην ανατολική νησιωτική χώρα και θα πέσει η θερμοκρασία 4 με 5 βαθμούς.

Ωστόσο την Παρασκευή και το Σάββατο το «ατμοσφαιρικό ποτάμι» (αεροχείμαρρος) -εικόνα- που βρίσκεται ψηλά στην ατμόσφαιρα θα κατηφορίσει σε νοτιότερα γεωγραφικά πλάτη και θα μεταβάλει τον καιρό στη χώρας με βροχές, καταιγίδες, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και χιόνια!

Advertisement

Συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19/4 αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, λίγα χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα (1.400 μ.) και πτώση της θερμοκρασίας.

Το Σάββατο 20/4 οι πιο πολλές βροχές (τοπικά ισχυρές) θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στη Μακεδονία, στη Θράκη, στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα. Επίσης, θα πνέουν ισχυροί βοριάδες.

Την Κυριακή 21/4 μια δεύτερη διαταραχή θα δημιουργήσει πιο ήπια φαινόμενα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: