Αυτή η κίνηση του βασιλιά Καρόλου έφερε την οριστική ρήξη με τον Χάρι – Τι έκανε ο «πληγωμένος» γιος ως απάντηση

Αυτή η κίνηση του βασιλιά Καρόλου έφερε την οριστική ρήξη με τον Χάρι – Τι έκανε ο «πληγωμένος» γιος ως απάντηση
Advertisement

Μια κίνηση του βασιλιά Καρόλου φαίνεται πως πείραξε τόσο πολύ τον πρίγκιπα Χάρι που αποφάσισε να κόψει κάθε επίσημο πλέον δεσμό με την πατρίδα του.

Όπως αποκάλυψε χθες η Daily Mail, ο δούκας του Σάσεξ ενημέρωσε τα αρχεία του στις ΗΠΑ για να καταστήσει σαφές ότι δεν ζει πλέον στη Βρετανία.

Advertisement

Και σαν ημερομηνία έναρξης της επίσημης διαμονής του στις ΗΠΑ, ο πρίγκιπας Χάρι επέλεξε την ημέρα που αυτός και η Μέγκαν εξορίστηκαν από το σπίτι τους, το Frogmore Cottage.

Το ζευγάρι φέρεται να πήρε τα τελευταία του υπάρχοντα από το ακίνητο στο Γουίνδσορ – το οποίο μέχρι τότε παρέμενε η βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη μετακόμισή τους στην Καλιφόρνια το 2020, στις 29 Ιουνίου του περασμένου έτους.

Αυτή είναι η ημερομηνία που ο δούκας του Σάσεξ δήλωσε ότι άρχισε να ζει στην Αμερική σε νέα επαγγελματικά έγγραφα που αποκάλυψε χθες η Daily Mail.

Advertisement

Τα αρχεία που δημοσίευσε το Companies House για τον «πρίγκιπα Χένρι Τσαρλς Άλμπερτ Ντέιβιντ δούκα του Σάσεξ» καταγράφουν ότι η «νέα χώρα/κράτος συνήθους διαμονής» του είναι πλέον οι ΗΠΑ ενώ προηγουμένως ανέφερε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι ο Χάρι ήταν «βαθιά πληγωμένος» από την εντολή του πατέρα του να εγκαταλείψουν εκείνος και η Μέγκαν το Φρόγκμορ, το οποίο ήταν γαμήλιο δώρο από τη βασίλισσα Ελισάβετ, με τις υποδείξεις να λένε ότι με την επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας ήθελε να δείξει κάτι.

Να σημειωθεί επίσης πως το συγκεκριμένο σπίτι ανακαινίστηκε πλήρως προκειμένου να στήσουν εκεί την οικογένειά τους ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μετά τον βασιλικό τους γάμο.

Advertisement

Όταν όμως ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια και να ζήσουν στις ΗΠΑ, προκλήθηκαν αντιδράσεις σχετικά με το κόστος της ανακαίνισης με το ζευγάρι τελικά να πληρώνει τα έξοδα από την τσέπη του.

Ο βασιλικός συγγραφέας Φιλ Ντάμπιερ δήλωσε στην Sun: «Ο Κάρολος και ο Γουίλιαμ ήξεραν ότι έπρεπε να γίνει για να τονίσουν ότι ο Χάρι και η Μέγκαν είναι εκτός του Στέμματος, αλλά πιθανώς πίστευε ότι θα μπορούσε να κρατήσει μια βάση εδώ. Τώρα έδειξε ότι αποδέχεται πως η ζωή του είναι στις ΗΠΑ».

Τα νέα στοιχεία που κατατέθηκαν στο Companies House για την επιχείρηση οικολογικών ταξιδιών Travalyst του Χάρι, εγείρουν επίσης σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το αν μπορεί να παραμείνει ως Σύμβουλος του Κράτους, ένα από τα επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας που μπορούν να αναπληρώνουν τον μονάρχη αν βρίσκεται στο εξωτερικό ή δεν νιώθει καλά.

Advertisement

Σύμφωνα με τον νόμο, οι σύμβουλοι αυτοί απαιτείται να έχουν κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Χάρι όμως δεν έχει αφότου ο βασιλιάς Κάρολος τους έκανε έξωση από το Φρόγκμορ Κότατζ, δώρο της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Δρ. Κρεγκ Πρέσκοτ, ειδικός στο συνταγματικό δίκαιο, δήλωσε πέρυσι: «Βρισκόμαστε πραγματικά σε αχαρτογράφητα νερά εδώ: η κατάσταση του πρίγκιπα Χάρι δεν είναι κάτι που επιτρέπει εύκολα ο νόμος.

Η ιδέα πως ο δεύτερος γιος του βασιλιά επιλέγει μια ζωή μακριά από τα βασιλικά καθήκοντα δεν είναι κάτι που έχει σκεφτεί ο νόμος, και μπορώ να φανταστώ ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανησυχεί γι’ αυτό. Ο βασιλιάς θα είχε την ευκαιρία να τον αφαιρέσει από Σύμβουλο πέρυσι, αλλά επέλεξε να μην το κάνει».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: