Το «πρόσωπο του Ozempic» σαρώνει το Χόλιγουντ: Βαθουλωμένα μάτια, ισχνά μάγουλα και κρεμασμένο δέρμα

Το «πρόσωπο του Ozempic» σαρώνει το Χόλιγουντ: Βαθουλωμένα μάτια, ισχνά μάγουλα και κρεμασμένο δέρμα
Advertisement

Απαλά μάγουλα, μέτωπα χωρίς ρυτίδες. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει στις διασημότητες που έχουν εμμονή με το μπότοξ και τα fillers.

Αλλά το τελευταίο διάστημα μια νέα εμφάνιση έχει κυριεύσει το Χόλιγουντ: βαθουλωμένα μάτια, ισχνά μάγουλα και κρεμασμένο δέρμα. Αυτό είναι το «πρόσωπο του Ozempic».

Advertisement

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση της δημοτικότητας των φαρμάκων για την απώλεια βάρους. Το έχουν μάλιστα αποκαλέσει «πρόσωπο του ozempic», του φαρμάκου για το ζάχαρο που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι προκειμένου να χάσουν κιλά.

Μάλιστα, ο πρώην της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, Σκοτ Ντίζικ, τρόμαξε τους θαυμαστές του τον περασμένο μήνα με τη δραματική νέα του εμφάνιση. Και φαίνεται πως δεν είναι ο μόνος.

Η Δρ. Σμίτα Ραμαναντάμ, πλαστικός χειρουργός στο Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε στην Daily Mail: «Το πρόσωπο του Ozempic είναι ουσιαστικά τα ίδια χαρακτηριστικά που βλέπουμε όταν οι ασθενείς έχουν ταχεία απώλεια βάρους.

Advertisement

Βλέπουμε απώλεια όγκου στο πρόσωπο και όταν χάνουμε λίπος από το πρόσωπο, βλέπουμε σημάδια όπως τα πιο βαθουλωμένα μάτια, πιο κρεμασμένο δέρμα και ένα γενικότερο κοίλωμα των χαρακτηριστικών.

Μερικές φορές, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να δείχνει πραγματικά μεγαλύτερο σε ηλικία – επειδή το λίπος στα μάγουλά μας είναι αυτό που μας δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση».

Η Δρ. Σου Ντεκότις, ειδικός στην απώλεια βάρους που έχει συνταγογραφήσει το Ozempic σε χιλιάδες ασθενείς, πρόσθεσε ότι η απώλεια βάρους φαίνεται πιο δραματική σε όσους έχουν μακρύτερα πρόσωπα, λόγω του τρόπου που τεντώνεται το δέρμα.

Advertisement

Περισσότερες από 9 εκατομμύρια συνταγές για το Ozempic γράφτηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, καθώς το φάρμακο κατακτά τις ΗΠΑ.

Η Daily Mail έδειξε σε χειρουργούς – στους οποίους συμμετείχε και ο Δρ. Νίκολας Τζόουνς – φωτογραφίες 15 διασημοτήτων που είχαν πρόσφατες μεταμορφώσεις μετά από απώλεια βάρους, με τους γιατρούς να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι από τους μισούς – κυρίως άνδρες – είχαν πρόσωπο Ozempic.

Ήταν πιο δύσκολο να το καταλάβουν στις γυναίκες, είπαν, επειδή παραδοσιακά είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν πληρωτικά υλικά και να καλύπτουν τις ατέλειες με μακιγιάζ.

Advertisement

Στην κορυφή της λίστας ήταν ο Τζον Γκούντμαν, ο οποίος, όπως είπαν οι ειδικοί, είχε δραστικά λιγότερο όγκο στο πρόσωπο και, ως αποτέλεσμα, περισσότερο χαλαρό δέρμα που είχε σχηματίσει ρυτίδες.

Η Δρ. Ραμαναντάμ δήλωσε: «Δεν έχει απασχολήσει τις ειδήσεις για κάτι σχετικά με το Ozempic, οπότε δεν ξέρω αν φταίει αυτό.. Αλλά ακόμη και με απλή απώλεια βάρους βλέπεις περισσότερες γραμμές, περισσότερες ρυτίδες και περισσότερη αποφόρτιση στο πρόσωπό του καθώς χάνει βάρος.

Αυτές οι αλλαγές είναι απλά πολύ τυπικές της συνολικής απώλειας βάρους, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιήθηκαν φάρμακα για την απώλεια βάρους».

Advertisement

Ο 71χρονος Τζον Γκούντμαν έχει χάσει 90 κιλά σε περισσότερο από μία δεκαετία, τα οποία αποδίδει στην κατανάλωση μικρότερων μερίδων, στον καθημερινό περίπατο με τα σκυλιά του και κάποια στιγμή έκοψε τη ζάχαρη και το αλκοόλ από τη διατροφή του.

Ο επόμενος στη λίστα είναι ο Σκοτ Ντίζικ – για τον οποίο υπάρχουν έντονες φήμες ότι παίρνει Ozempic – με τους γιατρούς να επισημαίνουν τις βυθισμένες περιοχές κάτω από τα μάτια του.

Advertisement

Βέβαια, οι γιατροί είπαν ότι είναι ασυνήθιστο για τα φάρμακα απώλειας βάρους να προκαλούν τόσο δραματική αλλαγή στην εμφάνιση, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες – συμπεριλαμβανομένου του αν χρησιμοποιούσε τα φάρμακα επιθετικά.

Κατέταξαν επίσης τον Ρόμπι Γουίλιαμς μεταξύ των διασημοτήτων με πρόσωπο Ozempiv, με την Δρ. Ραμαναντάμ να λέει:

«Μπορείτε να δείτε ένα κοίλωμα κάτω από τα μάτια και τα μάγουλα και περισσότερες ρυτίδες που εμφανίζονται λόγω της απώλειας όγκου. Με τον Ρόμπι, μπορείτε να δείτε τα άμεσα αποτελέσματα της απώλειας βάρους».

Advertisement

Η Δρ. Ντεκότις πρόσθεσε: «Μοιάζει με έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο! Έχει μακρύτερο πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι η απώλεια βάρους τον κάνει σιγουρα να δείχνει αποστεωμένο».

Ο διάσημος τραγουδιστής αποκάλυψε ο ίδιος την απώλεια βάρους του λέγοντας πως οφειλόταν σε «κάτι σαν Ozempic» και χαρακτήρισε την απώλεια των κιλών «χριστουγεννιάτικο θαύμα».

Μεταξύ των γυναικών, και οι δύο γιατροί είπαν ότι η Σάρον Όσμπορν, ήταν το πιο δραματικό παράδειγμα του προσώπου Ozempic, με την ίδια την Όσμπορν να αποκαλύπτει πως έχασε 20 κιλά με το Ozempic και στη συνέχεια πως «δεν μπορούσε να σταματήσει να χάνει βάρος».

Advertisement

«Τα μάτια της φαίνονται πιο βυθισμένα, τα μάγουλά της έχουν περισσότερη κοιλότητα» δήλωσε η Δρ. Ραμαναντάμ. «Υπάρχει επίσης σημαντική απώλεια όγκου στο πρόσωπο και περισσότερες ρυτίδες που σχετίζονται με αυτό».

Και οι δύο επεσήμαναν επίσης τη ρινοπαρειακή πτυχή – ή τη γραμμή που εκτείνεται από το πλάι της μύτης προς τη γωνία του στόματος – η οποία, όπως είπαν, είχε γίνει πιο έντονη.

Κλείνοντας αναφέρθηκαν στην Τζέσικα Σίμπσον, με τον Δρ. Τζόουνς να δηλώνει: «Όταν κοιτάζετε μια παλιότερη φωτογραφία της, το πρόσωπό της είναι πολύ πιο γεμάτο και έχει περισσότερο όγκο.

Αλλά όταν κοιτάζω τη μεταγενέστερη φωτογραφία, τα μάτια της, το πρόσωπό της, είναι πιο βυθισμένο, τα μάγουλά της δεν είναι τόσο γεμάτα. Το πρόσωπό της είναι πολύ αδυνατισμένο, στην πραγματικότητα μοιάζει σαν να λιμοκτονούσε».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: