Παλιά υπήρχαν λιγότερες γυναικοκτονίες γιατί οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες, είπε ο Πάνος Κοκκινόπουλος

Παλιά υπήρχαν λιγότερες γυναικοκτονίες γιατί οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες, είπε ο Πάνος Κοκκινόπουλος
Advertisement

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος μίλησε για τις νέες σειρές που ετοιμάζει, το φαινόμενο της γυναικοκτονίας στη σύγχρονη Ελλάδα και την έμφυλη βία σε συνέντευξη που έδωσε στο «Πρωινό Σουσού».

Αρχικά, ο γνωστός σκηνοθέτης ανέφερε: «Μας δόθηκε πολύ παλιά να κάνουμε την «Ανατομία ενός εγκλήματος» που ήταν πραγματικές ιστορίες, διαφοροποιημένες έτσι ώστε να μην είναι φωτογραφίσιμες. Αυτό συνεχίστηκε μετά με διάφορα διαλείμματα, αλλά 30 χρόνια με αυτό ασχολούμαι».

Advertisement

Ο Πάνος Κοκκινόπουλος υποστήριξε ότι η αύξηση στα ποσοστά των γυναικοκτονιών στη σημερινή ελληνική κοινωνία οφείλεται στην ανεξαρτητοποίηση των γυναικών, την οποία δεν μπορούν να αποδεχτούν οι άντρες.

Συγκεκριμένα, είπε: «Οι Έλληνες δέρνουν τις γυναίκες τους είναι πολύ απλό. Οι γυναικοκτονίες έχουν αυξηθεί. Όχι ότι δεν γινόντουσαν παλιά, αλλά γινόντουσαν λιγότερο. Γιατί; Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες ήταν πιο υποταγμένες.

Παντρευόντουσαν άντρες ενώ δεν τους αγαπούσαν, οι άντρες παντρευόντουσαν επίσης γυναίκες τις οποίες δεν αγαπούσαν, οι άντρες τις έβαζαν να δουλεύουν, τις έδερναν, τις σπάγανε στο ξύλο, μέθαγαν, έδερναν τα παιδιά τους και η υποταγμένη γυναίκα δεν μπορούσε να αντιδράσει, καθόταν, δεν μπορούσε να φύγει γιατί αν έφευγε, δεν είχε στον ήλιο μοίρα.

Advertisement

Τώρα οι γυναίκες έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κάπως, δουλεύουν, έχουν άποψη, και καλά κάνουν, αλλά όταν πουν όχι σε αυτόν που τις θεωρεί κτήμα τους, τότε ο άλλος τις δέρνει και τις σκοτώνει. Οι άντρες δεν έχουν αλλάξει νοοτροπία, οι γυναίκες έχουν αλλάξει. Οι άντρες είναι οι ίδιοι».

Σχετικά με τη δολοφονία της Κυριακής, ο σκηνοθέτης σχολίασε: «Μόλις έγινε αυτό και ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος με τον φόνο έξω από το αστυνομικό τμήμα, μετά από 2 μέρες μια πήδηξε από το παράθυρο για να γλυτώσει από τον άνδρα της, την άλλη την κυνηγούσε ο άλλος με ένα τσεκούρι. Θέλω να πω συνέχεια αυτό γίνεται».

Για τη φράση που είπαν στο θύμα ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί», ο Πάνος Κοκκινόπουλος τόνισε: «Εγώ θυμάμαι ότι παλιά ότι στα ταξί όταν συνοδεύανε μια γυναίκα, σταμάταγε το ταξί και περίμενε η γυναίκα να μπει μέσα για να φύγουν.

Advertisement

Το περιπολικό δεν είναι ταξί… Βλακεία αυτού του ηλιθίου. Η νοοτροπία του Έλληνα είναι νοοτροπία του Έλληνα είτε είναι αστυνομικός, είτε δικηγόρος, είτε δημοσιογράφος, είτε σκηνοθέτης…».

Επίσης, έδωσε την άποψή του για το MeToo και τους ηθοποιούς και σκηνοθέτες που παρά τις κατηγορίες επέστρεψαν στον χώρο: «Έχουν ήδη επιστρέψει στον χώρο της υποκριτικής άνθρωποι που έχουν καταγγελθεί για κακοποίηση. Κάποιοι άλλοι έγιναν αστρολόγοι, κάποιοι άλλοι έχουν πάει σπίτι τους. Μακάρι το MeToo να μην ξεχαστεί, έχει ξεχαστεί τώρα…».

Τέλος, ο Πάνος Κοκκινόπουλος μίλησε για τα επερχόμενα πρότζεκτ του: «Θα κάνω μια μίνι σειρά, 8 κεφαλαίων και μία άλλη σειρά που θα λέγεται “Η Αλίκη στη σκοτεινή πόλη” ή “Η Αλίκη στη χώρα των πτωμάτων”».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: