Κύπρος: Την βίαζε και εκείνη τον αγκάλιασε επειδή νόμιζε πως ήταν ο σύντροφός της που κοιμόταν δίπλα

Κύπρος: Την βίαζε και εκείνη τον αγκάλιασε επειδή νόμιζε πως ήταν ο σύντροφός της που κοιμόταν δίπλα
Advertisement

Τα 8 χρόνια φυλάκισης που είχε επιβάλει το Κακουργιοδικείο Πάφου στον 32χρονο Ουκρανό Β.Ι., παρέμειναν 8, καθώς το Κυπριακό Εφετείο δεν δέχθηκε κανέναν από τους λόγους έφεσης τόσο για τη καταδίκη όσο και για το ύψος της ποινής.

Ο Β.Ι. τον Ιούνιο του 2020 ενώ ήταν φιλοξενούμενος σε έπαυλη που ενοικίαζε ζευγάρι από την Τσεχία, βίασε την οικοδέσποινα Κ.Ρ., μετά από πάρτι που είχε γίνει για τα γενέθλιά του και ενώ στο κρεβάτι δίπλα από τη γυναίκα κοιμόταν ο σύντροφός της, Μ.Μ..

Advertisement

Κατά την πρωτόδικη διαδικασία ο Β.Ι. είχε ισχυριστεί πως δεν υπήρξε βιασμός από τον ίδιο, αλλά περίπου επιχείρησε να τον «βιάσει» η Κ.Ρ. στη τουαλέτα του σπιτιού που ήταν φιλοξενούμενος. Τόσο το Κακουργιοδικείο όσο και το Εφετείο, δεν έκαναν αποδεκτή τη μαρτυρία και τις εξηγήσεις του Β.Ι..

Ο Β.Ι. τον Ιούνιο του 2020 έκανε διακοπές στη Κύπρο και μαζί με φιλικό ζευγάρι πήγε σε έπαυλη στην Πάφο, όπου θα τους φιλοξενούσε ένα ζευγάρι από την Τσεχία, με το οποίο δεν γνωριζόταν. Στην έπαυλη βρισκόντουσαν και άλλα άτομα, όπως επίσης και τα τρία ανήλικα παιδιά των Τσέχων.

Στον Β.Ι. παραχωρήθηκε ένας καναπές στο καθιστικό για να κοιμηθεί.

Advertisement

Στις 6 Ιουνίου 2020, στον χώρο της πισίνας της έπαυλης, έκαναν πάρτι, καθώς ο Β.Ι είχε τα γενέθλια του. Μάλιστα ο ίδιος είχε αγοράσει αρκετά μπουκάλια ουίσκι και σαμπάνιες, με σκοπό να πιουν όλοι μαζί και να διασκεδάσουν.

Αφού είχαν καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, η οικοδέσποινα έβαλε τα παιδιά για ύπνο και κάθισε με τους υπόλοιπους. Σε κάποια στιγμή έπεσε στη πισίνα για να κολυμπήσει και ακολούθησε ο σύντροφός της.

Όταν το ζευγάρι βρισκόταν στο νερό, ο σύντροφος της γυναίκας της αφαίρεσε το στηθόδεσμο από το μαγιό. Η γυναίκα βγήκε από τη πισίνα και σκεπάστηκε με μια από τις πετσέτες που υπήρχαν.

Advertisement

Σύμφωνα με την εκδοχή του Β.Ι., η γυναίκα αφαίρεσε μόνη της τον στηθόδεσμο και ο σύντροφός της έπεσε εντελώς γυμνός στο νερό μπροστά στους υπόλοιπους, κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία.

Μάλιστα ο Β.Ι., επιχείρησε να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο, ως ηθικό στοιχείο, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν θεωρείται κοινωνικώς αποδεκτό και τον εξέπληξε που το ζευγάρι γδύθηκε μπροστά στους φιλοξενούμενους.

Η γυναίκα κάποια στιγμή εγκατέλειψε το πάρτι, καθώς δεν ένιωθε καλά λόγω της κατανάλωσης ποτού. Μπήκε στο σπίτι και αφού έκανε εμετό τρεις φορές, έπεσε για ύπνο στο κρεβάτι της, φορώντας μόνο το κάτω μέρος του μαγιό της.

Advertisement

Οι υπόλοιποι, συνέχισαν την διασκέδαση αλλά και ο σύντροφος της γυναίκας δεν άντεξε το ποτό και έτσι ο Β.Ι. μαζί με τον φίλο του, τον μετέφεραν στο υπνοδωμάτιο και τον έβαλαν να κοιμηθεί δίπλα στη σύντροφό του, που ήδη κοιμόταν.

Αργότερα στο Δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δεν είχε δει την γυναίκα που κοιμόταν στο κρεβάτι, γιατί ο ίδιος θεωρεί το υπνοδωμάτιο ενός ζευγαριού ιερό χώρο και έτσι δεν έδωσε σημασία όταν μετέφεραν μαζί με τον φίλο του, τον οικοδέσπότη στο κρεβάτι για ύπνο.

Λίγο αργότερα, αφού όλοι είχαν κοιμηθεί, ο Β.Ι. πήγε πάλι στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού και αφού αφαίρεσε το κάτω μέρος του μαγιό της γυναίκας άρχισε να την βιάζει, με εκείνη να νομίζει ότι επρόκειτο για τον σύντροφο της και για αυτό δεν αντέδρασε και τον αγκάλιασε. Όπως είπε στο δικαστήριο, ο σύντροφος της συνήθιζε μια τέτοια συμπεριφορά.

Advertisement

Ωστόσο, όταν ο Β.Ι. με βαριά ουκρανική προφορά της είπε: «Σου αρέσει έτσι π…;», αυτή αντιλήφθηκε πως ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν ο σύντροφος της, τον έσπρωξε και σηκώθηκε αμέσως από το κρεβάτι.

Στη συνέχεια η γυναίκα έσπρωξε τον Β.Ι. σε μια από τις τουαλέτες και άρχισε σε έντονο ύφος να τον ρωτάει, τι ήταν αυτό που έκανε και γιατί το έκανε. Από τον θόρυβο ξύπνησε ο φίλος του Β.Ι. και τους προέτρεψε να βγουν στην πισίνα για να λύσουν τη διαφορά, για να μην ξυπνήσουν οι υπόλοιποι και ιδιαιτέρως τα παιδιά.

Ακολούθησε έντονη λογομαχία και ο φίλος του Β.Ι. πήγε και ξύπνησε τον σύντροφο της γυναίκας. Αφού ενημερώθηκε για το τι είχε συμβεί, πήρε μια καρέκλα και την πέταξε στον Β.Ι. ενώ στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει με ένα σκουπόξυλο. Ο Β.Ι. αντέδρασε και από το επεισόδιο τραυματίστηκαν και οι δύο.

Advertisement

Ζητήθηκε από τον Β.Ι να παραμείνει στο χώρο και κλήθηκε η αστυνομία. Αν και αρχικώς είπε πως δεν είχε τίποτα να φοβηθεί, στη συνέχεια πήρε το αυτοκίνητο και έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Συνελήφθη τρεις μέρες αργότερα στο αεροδρόμιο Πάφου, όταν επρόκειτο να επιβιβαστεί σε πτήση για τη Πράγα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Β.Ι. ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα τον έσπρωξε στη τουαλέτα και του ζητούσε επίμονα να συνευρεθούν ερωτικά, κάτι που ο ίδιος, όπως είπε αρνήθηκε, γιατί το θεωρούσε απρέπεια. Ο ισχυρισμός αποδείχθηκε ψευδής με σκοπό να δικαιολογηθεί η πράξη του.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως στο σεντόνι του υπνοδωματίου στην πλευρά που κοιμόταν η γυναίκα υπήρχε γενετικό υλικό του Β.Ι., το οποίο δεν μπορούσε να μεταφερθεί με άλλο τρόπο παρά μόνο από τον ίδιο.

Advertisement

Ο Β.Ι. ισχυρίστηκε πως το γενετικό του υλικό μεταφέρθηκε από τη πετσέτα που υπήρχε στη πισίνα και με την οποία σκουπίζονταν όλοι και τελικώς την πήρε η γυναίκα για να σκεπαστεί, όταν είχε βγει γυμνόστηθη από την πισίνα.

Η εξήγηση αυτή δεν έγινε δεκτή επιστημονικά και έτσι το γενετικό του υλικό στο σεντόνι αποτέλεσε ενισχυτική μαρτυρία, η οποία μαζί με άλλα στοιχεία οδήγησε στην καταδίκη του.

Το Κακουργιοδικείο επιβάλλοντας ποινή είχε σημειώσει μεταξύ άλλων πως τα επιβεβαιωμένα γεγονότα φανερώνουν «έντονο το στοιχείο της αχαριστίας, της απουσίας ευσυναίσθησης έναντι της παραπονούμενης, αλλά και θρασύτητας εκ μέρους του κατηγορούμενου, με την είσοδο του στο υπνοδωμάτιο και να βιάσει, καθώς αυτή κοιμόταν με τον σύντροφό της.

Advertisement

Τον φιλοξένησαν, παρότι ήταν άγνωστός τους, χάριν στη γνωριμία που αυτός είχε με το φίλο τους T, προσφέροντας του φαγητό, διαμονή και ψυχαγωγία στο σπίτι της, και συμπτωματικά βέβαια κατά την ημέρα των γενεθλίων του».

Το Εφετείο απέρριψε και τους πέντε λόγους έφεσης που προέβαλλε η πλευρά του Β.Ι. και επικύρωσε την καταδίκη σε 8 χρόνια φυλάκιση.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: