Τα Μερομήνια Καλοκαιριού “τρόμαξαν” τους μετεωρολόγους: Έτσι θα’ναι τελικά ο καιρός

Τα Μερομήνια Καλοκαιριού “τρόμαξαν” τους μετεωρολόγους: Έτσι θα’ναι τελικά ο καιρός
Advertisement

Σύμφωνα με την αρχαία μέθοδο πρόβλεψης καιρού, τα γνωστά Μερομήνια, οι πρώτες ημέρες του Μάη αναμένεται να είναι με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Αναμένεται μικρή κάθοδος στη θερμοκρασία από τα μέσα του μήνα, ενώ στη συνέχεια προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες, με πιθανότητα οριακού καύσωνα, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Advertisement

Πριν το τέλος του Μαΐου, προβλέπονται τοπικές μπόρες.

Μερομήνια 2024:

Ιούνιος

Στις ημερομηνίες 13-19 του μήνα, προβλέπονται κακοκαιρία και φυσιολογικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Στη συνέχεια, προβλέπεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας προς το τέλος του μήνα, χωρίς την εμφάνιση φαινομένων κακοκαιρίας.

Ιούλιος

Το πρώτο μισό του μήνα προβλέπεται μια διαδοχή από υψηλές θερμοκρασίες, με παρατεταμένη διάρκεια, ενώ από τις ημερομηνίες 19 έως 25 αναμένεται έντονη ζέστη σε επίπεδα καύσωνα.

Advertisement

Αύγουστος

Το πρώτο δεκαήμερο του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού προβλέπονται υψηλές θερμοκρασίες στα νότια και κανονικές στη βορειοανατολική περιοχή.

Από τις 11 έως τις 21 του μήνα αναμένεται έντονος καύσωνας, ενώ από τις 22 έως τις 26 προβλέπεται ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες που θα εκδηλωθούν από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά, συνοδευόμενη από αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Το τέλος του Αυγούστου προβλέπεται να φέρει βελτιωμένες καιρικές συνθήκες και κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: