Ανεπιθύμητη στην ΕΡΤ η Μαρίνα Σάττι; Την κόβουν από παντού μετά την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη Eurovision

Ανεπιθύμητη στην ΕΡΤ η Μαρίνα Σάττι; Την κόβουν από παντού μετά την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη Eurovision
Advertisement

Σε ακατανόητες κινήσεις προχωρά η ΕΡΤ, αντιμετωπίζοντας τη Μαρίνα Σάττι περίπου ως «ανεπιθύμητο πρόσωπο», μετά τα όσα έγιναν στη Eurovision.

Σύμφωνα με το topontiki.gr, η διοίκηση της ΕΡΤ ευθυγραμμίστηκε με την κυβερνητική δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά της τραγουδίστριας στο Μάλμε, ιδίως για το περίφημο «χασμουρητό», που θεωρήθηκε ενέργεια αποδοκιμασίας στην ισραηλινή συμμετοχή.

Advertisement

Η διοίκηση της ΕΡΤ έχει λάβει την απόφαση να κόψει τη Μαρίνα Σάττι από τα προγράμματά της.

Οι τελευταίες ημέρες βλέπουν την τραγουδίστρια να απομακρύνεται από προγραμματισμένες εμφανίσεις στις εκπομπές της ΕΡΤ, με εντολή που, όπως υποστηρίζεται, αναπαράγεται προφορικά στα ενδότερα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Το «μπλοκάρισμα» της Σάττι είχε άμεση εφαρμογή. Ήδη ακυρώθηκαν οι εμφανίσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ERTNEWS αλλά και στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1. Η απόφαση φαίνεται να συνδέεται άμεσα με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά τον Β’ ημιτελικό της Eurovision.

Η αιτία αυτής της αντίδρασης ήταν η συμπεριφορά της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου μετά τον Β’ ημιτελικό.

Advertisement

Η τηλεοπτική κάμερα κατέγραψε τη Σάττι να προσποιείται ότι νυστάζει, κλείνοντας τα μάτια της και ακουμπώντας το κεφάλι της στο τραπέζι, όσο η Ισραηλινή εκπρόσωπος, Εντέν Γκολάν, απαντούσε στις ερωτήσεις των διεθνών ΜΜΕ. Η πράξη αυτή ερμηνεύτηκε ως ένδειξη δυσαρέσκειας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Η συμπεριφορά της Σάττι κρίθηκε ακατάλληλη και ερμηνεύτηκε ως πολιτική δήλωση. Η αντίδραση της ΕΡΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντικατοπτρίζει την κυβερνητική θέση και δείχνει πως η συμπεριφορά των εκπροσώπων της χώρας σε διεθνείς διοργανώσεις μπορεί να έχει άμεσες συνέπειες στις επαγγελματικές τους σχέσεις με την κρατική ραδιοτηλεόραση.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: