Άγριο κράξιμο στην Κέιτ Μπλάνσετ που είπε ότι ανήκει στη μεσαία τάξη, ενώ έχει αμύθητη περιουσία

Άγριο κράξιμο στην Κέιτ Μπλάνσετ που είπε ότι ανήκει στη μεσαία τάξη, ενώ έχει αμύθητη περιουσία
Advertisement

Η Κέιτ Μπλάνσετ άφησε τους θαυμαστές της γεμάτους απορία, αφού περιέγραψε τον εαυτό της ως «μεσαία τάξη» παρά την εκπληκτική καθαρή περιουσία των 95 εκατομμυρίων δολαρίων που διαθέτει.

Η 55χρονη Αυστραλή ηθοποιός μίλησε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Φεστιβάλ των Καννών, όπου συζήτησε τη σημασία τού να δοθεί στους πρόσφυγες κινηματογραφιστές χώρος για να πουν τις δικές τους ιστορίες.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης η Κέιτ αναγνώρισε την προνομιακή της θέση, αλλά άφησε τους θαυμαστές της έκπληκτους, καθώς συνέχισε να περιγράφει τον εαυτό της ως «μεσαία τάξη» παρά την ιδιότητά της ως διασημότητα.

«Είμαι λευκή, είμαι προνομιούχα, είμαι μεσαία τάξη και νομίζω ότι κάποιος μπορεί να με κατηγορήσει ότι έχω λίγο το σύμπλεγμα του λευκού σωτήρα», είπε.

Αλλά πολλοί Αυστραλοί και Αμερικανοί εξεπλάγησαν που κάποια με καθαρή περιουσία 95 εκατομμυρίων δολαρίων και πολυεθνικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων θεωρεί τον εαυτό της «μεσαία τάξη».

Advertisement

Ωστόσο, οι φαν δεν φάνηκε ότι χάρηκαν και τα σχόλια πήραν «φωτιά». Στην ενότητα σχολίων πολλοί έγραψαν: «Αγαπημένη, μεσαία τάξη; Είναι ανώτερη τάξη. Η καθαρή της περιουσία είναι 95 εκατομμύρια».

«Λέει «μεσαία τάξη» επειδή δεν ανήκει στην αριστοκρατία;! Λολ, τι είναι αυτή η σύμβαση ονομασίας που χρησιμοποιούν κάποιοι;», πρόσθεσε ένας άλλος.

«Μεσαία τάξη. Ναι. Εντάξει. Τόσο εκτός επαφής αν θεωρεί τον εαυτό της μεσαία τάξη. Ίσως εκατομμυριούχος στη μέση του δρόμου…», είπε ένας άλλος.

Advertisement

Ωστόσο, ορισμένοι επεσήμαναν ότι χρησιμοποιούσε τον όρο σε ένα αυστηρά βρετανικό πλαίσιο, όπου η τάξη ήταν παραδοσιακά συνδεδεμένη με την οικογένεια και την κληρονομιά, όχι με τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο όρος «ανώτερη τάξη» χρησιμοποιήθηκε ιστορικά για να αναφερθεί σε άτομα της υψηλότερης κοινωνικής τάξης, στην αριστοκρατία ή σε κάποιον με επίσημο τίτλο όπως ο δούκας, ο μαρκήσιος, ο κόμης, ο υποκόμης ή ο βαρόνος.

Όταν ένας Βρετανός αυτοαποκαλείται «μεσαία τάξη» ή «ανώτερη μεσαία τάξη», συνήθως λέει ότι είναι ευκατάστατος, αλλά όχι αριστοκράτης.

Advertisement

Ένας εξήγησε: «Σημαντικό πλαίσιο είναι ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο η τάξη είναι περισσότερο μια κοινωνική ετικέτα παρά μια κοινωνικοοικονομική.

Η τάξη ιστορικά είχε να κάνει περισσότερο με τη σχέση με την αριστοκρατία παρά με τον αριθμό στον τραπεζικό λογαριασμό. Η ανώτερη τάξη αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άτομα με αριστοκρατική κληρονομιά».

Όσοι ανήκουν στη «μεσαία τάξη» μπορεί να είναι απολύτως πολύ πλούσιοι, αλλά, αν δεν έχετε επίσημο τίτλο, εξακολουθείτε να ταυτίζεστε ως «μεσαία τάξη».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: