Σκότωσε την κακοποιητική μητέρα της και έγινε η αγαπημένη influencer του διαδικτύου -Η ιστορία της Gypsy Rose Blanchard

Σκότωσε την κακοποιητική μητέρα της και έγινε η αγαπημένη influencer του διαδικτύου -Η ιστορία της Gypsy Rose Blanchard
Advertisement

Η Gypsy Rose Blanchard μεγάλωσε με τη μητέρα της, Dee Dee Blanchard, η οποία επί μονίμου βάσεως ισχυριζόταν συνεχώς πως η κόρη της αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η επιμονή αυτής της γυναίκας, που τελικά αποδείχτηκε πως έπασχε από το Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου, οδήγησε το νεαρό κορίτσι  σε μια σειρά από τρομερές ιατρικές παρεμβάσεις.

Advertisement

Μόνο που η Gypsy δεν ήταν στην πραγματικότητα άρρωστη, απλώς η μητέρα της επινοούσε διαρκώς συμπτώματα διαφόρων ασθενειών, που έπειθαν τους γιατρούς να την υποβάλλουν σε εξαντλητικές θεραπείες.

Το «σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου» είναι μια ψυχική διαταραχή κατά την οποία, ο φροντιστής, η μητέρα στην προκείμενη περίπτωση, για να είναι απαραίτητη  στο υποκείμενο που έχει υπό την προστασία του, σκαρφίζεται, ή και  ακόμα του προκαλεί αρρώστιες, ώστε να το κρατεί υπό τον έλεγχό του.

Η Gypsy Rose γεννήθηκε το 1991. Από τους πρώτους μήνες της ζωής της, η μητέρα της ισχυρίστηκε ότι το μωρό είχε υπνική άπνοια.

Advertisement

Όταν έγινε 8 ετών, η Dee Dee ισχυρίστηκε ότι η μικρή έπασχε από λευχαιμία και μυϊκή δυστροφία και είπε ότι χρειαζόταν αναπηρικό καροτσάκι και σωλήνα σίτισης.

Μάλιστα, είχε διαδώσει στον περίγυρό της ότι οι γιατροί της είχαν δώσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο, επειδή το παιδί είχε ένα ατύχημα με τη μοτοσικλέτα του παππού της, το οποίο όμως της είχε προκαλέσει απλώς μια μικρή εκδορά στο γόνατο.

@gypsyblanchard.tiktok My story is just beginning #GypsyRose #LifeAfterLockUp premieres Monday, June 3rd at 9/8c, only on @LifetimeTV ♬ original sound – Gypsy Rose Blanchard

Ο κατάλογος των ιατρικών προβλημάτων που θα εμφάνιζε η Gypshy στη συνέχεια θα περιλάμβανε επιληπτικές κρίσεις, άσθμα και προβλήματα ακοής και όρασης.

Advertisement

Επικαλούμενη η Dee Dee λόγους υγείας, τη σταμάτησε από το σχολείο και άρχισε να της κάνει η ίδια ιδιαίτερα μαθήματα. Επίσης, έπεισε τους γιατρούς να της δώσουν μια σειρά από φάρμακα, ενώ ταυτόχρονα την ανάγκαζε να κοιμάται με μηχάνημα τεχνητής αναπνοής, αν και δεν είχε κανένα πρόβλημα.

Στη συνέχεια, την υπέβαλλε σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων επεμβάσεων στα μάτια της και αφαίρεσης των σιελογόνων αδένων της. Όταν τα δόντια της μικρής σάπισαν -ίσως λόγω των φαρμάκων της, της έλλειψης σιελογόνων αδένων ή της παραμέλησης- αφαιρέθηκαν εντελώς.

Ωστόσο, η αλήθεια ήταν πως η Gypsy μπορούσε να περπατήσει κα να φάει κανονικά, δεν είχε καρκίνο και δεν είχε χάσει τα μαλλιά της λόγω χημειοθεραπειών. Απλώς, η Dee Dee της είχε ξυρίσει το κεφάλι.

Advertisement

Ο λόγος ήταν πως εξαιτίας του σύνδρομου Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου κατέληξε να κατασκευάζει την ασθένεια της κόρης της, προκειμένου να λάβει προσοχή και συμπάθεια από το περιβάλλον της.

Γι’ αυτό τον λόγο, η Dee Dee εμφανιζόταν ως μια αφοσιωμένη μητέρα, που όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο για εκείνη.

Κάθε φορά δε που οι ιατρικές εξετάσεις έδειχναν συχνά ασαφή ή αντιφατικά αποτελέσματα, εκείνη κατηγορούσε τον γιατρό που αμφισβητούσε τα συμπτώματα και σταματούσε να τον επισκέπτεται.

Advertisement

Μάλιστα, επειδή η ίδια είχε κάποια εκπαίδευση στη νοσηλευτική, μπορούσε να περιγράφει με ακρίβεια τα υποτιθέμενα συμπτώματα, πείθοντας τους γύρω της για την αλήθεια των λεγομένων της.

Όταν η Gypsy άρχισε να μιλάει, η Dee Dee της έδωσε εντολή να μην δίνει πληροφορίες στους γιατρούς, με τους οποίους επικοινωνούσε μόνο εκείνη, καταφέρνοντας να συντηρεί το ψεύτικο ιατρικό ιστορικό της κόρης της.

Ο πατέρας της Gypshy είχε πειστεί ότι η κόρη τους είχε μια σπάνια χρωμοσωμική διαταραχή, όμως κάποια μέλη της οικογένειάς τους διατηρούσαν τις αμφιβολίες τους και άρχισαν να έχουν υποψίες.

Advertisement

Το 2008, η Dee Dee πήρε την κόρη της και μετακόμισε στο Μιζούρι, λέγοντας ότι ήταν θύμα του τυφώνα Κατρίνα και πως οι ιατρικοί φάκελοι της Gypsy είχαν χαθεί.

Ακόμα και όταν η Gypsy έγινε έφηβη, η μητέρα της συνέχισε να ισχυρίζεται πως ήταν άρρωστη, λέγοντας ψέματα ακόμα και για την ηλικία της, φτάνοντας στο σημείο να αλλάξει τις ημερομηνίες στο πιστοποιητικό γέννησης και υποχρεώνοντάς την να λεπταίνειτη φωνή της. Η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση που της ασκούσε, είχε πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.

Στα δεκατέσσερά της, η μικρή επισκέφτηκε έναν νευρολόγο στη περιοχή, που υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά. Παρόλα αυτά, δεν κατήγγελλε την υπόθεση στις Αρχές. Σε συνεντεύξεις που έδωσε αργότερα, δήλωσε πως δεν είχε αρκετές αποδείξεις, ώστε να μπορέσει να δράσει ουσιαστικά.

Advertisement

Το 2009 όμως, μια ανώνυμη καταγγελία έφτασε στην αστυνομία, γνωστοποιώντας πως δεν υπάρχει ιατρική βάση για όσα ισχυρίζεται η Dee Dee για την υγεία της κόρης της. Αυτό οδήγησε στην επίσκεψη δυο εντεταλμένων στο σπίτι τους, τους οποίους όμως η Dee Dee κατάφερε να ξεγελάσει.

Το 2011, η Gypsy προσπάθησε να ξεφύγει από τη μητέρα της με έναν άνδρα που γνώρισε σε ένα sci-fi συνέδριο. Η Dee Dee σύντομα τους εντόπισε μέσω κοινών φίλων.

Έπεισε τον άνδρα πως η Gypsy ήταν ανήλικη, αν και στην πραγματικότητα ήταν 19 ετών, και τον απομάκρυνε από αυτή. Σύμφωνα με όσα είπε η ίδια η Gypsy, η μητέρα της έσπασε τον υπολογιστή της και την καθήλωσε στο κρεβάτι, ενώ μερικές φορές τη χτυπούσε και αρνιόταν να της δώσει φαγητό.

Η Gypsy τελικά κατάφερε να ξαναμπεί στο διαδίκτυο. Σε μια χριστιανική ιστοσελίδα γνωριμιών ήρθε σε επαφή με τον Nicholas Godejohn.

Advertisement

Του αποκάλυψε όλα όσα έκανε η μητέρα της και του ζήτησε να τη σκοτώσει, ώστε να μπορέσουν να φύγουν μαζί. Τον Ιούνιο του 2015, εκείνος μαχαίρωσε τη Dee Dee στο σπίτι της, ενώ η Gypsy, που τότε ήταν 23 ετών, περίμενε στο μπάνιο.

Στις 14 Ιουνίου, οι βοηθοί του σερίφη της περιοχής βρήκαν το πτώμα της Dee Dee μπρούμυτα στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της. Δεν υπήρχε κανένα ίχνος της κόρης της.

Το ζευγάρι έφυγε μαζί για το Ουισκόνσιν, όπου και τους εντόπισε  η αστυνομία, πράγμα που  δεν ήταν δύσκολο, αφού η Gypsy είχε κάνει δυο φορές αναρτήσεις στον λογαριασμό της στο Facebook, γράφοντας μια φορά: «Αυτή η σκύλα είναι νεκρή!» Αργότερα εξήγησε πως έκανε τις αναρτήσεις, επειδή ήθελε να ανακαλυφθεί το πτώμα της μητέρας της.

Advertisement

Λίγες ημέρες αργότερα, η ίδια ομολόγησε ότι σκότωσε σε συναυτουργία με τον σύντροφό της, τη μητέρα της. Μετά από τη δολοφονία, πολλοί άνθρωποι αναρωτήθηκαν γιατί η Gypsy είχε φτάσει σε αυτό το σημείο, εφόσον μπορούσε να περπατήσει και να απευθυνθεί στις Αρχές.

Ωστόσο, εκείνη είχε μάθει να πιστεύει όσα της έλεγε η μητέρα της. «Δεν μπορούσα να πηδήξω από το αναπηρικό αμαξίδιο, γιατί φοβόμουν και δεν ήξερα τι θα έκανε η μητέρα μου. Δεν είχε κανέναν να εμπιστευτώ», θα δήλωνε αργότερα.

@gypsyblanchard.tiktok Stay Positive 💗 #gypsyroseblanchard #LifeAfterLockup #lifetimetv ♬ original sound – SPED UP AUDIOS

Καθώς τα ιατρικά στοιχεία τεκμηρίωναν την κακοποίηση την οποία είχε υυποστή για χρόνια η Gypsy, ο δικηγόρος της κατάφερε να κανονίσει συμφωνία για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε. Έτσι, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης ως ηθικός αυτουργός και εξέτισε το 85% της ποινής της, πριν αποφυλακιστεί στις 28 Δεκεμβρίου 2023.

Advertisement

Ο Godejohn, που δήλωνε ότι επειδή ήταν  ερωτευμένος με την Gypshy χειραγωγήθηκε, κρίθηκε ένοχος για φόνο πρώτου βαθμού το 2018 και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Μέσα από τη φυλακή, η Gypsy είχε πει πως ότι ένιωθε πολύ πιο ελεύθερη εκεί, παρά στο σπίτι με τη μητέρα της.

Λίγες ημέρες πριν βγει από τη φυλακή, η Gypshy έδωσε μια μακροσκελή συνέντευξη στο περιοδικό «People», εκφράζοντας τη μεταμέλειά της το έγκλημά της. «Δεν της άξιζε αυτό. Της άξιζε να είναι εκεί που είμαι εγώ, να κάθεται στη φυλακή και να εκτίει ποινή για εγκληματική συμπεριφορά», τόνιζε χαρακτηριστικά.

Τρεις βδομάδες μετά από την αποφυλάκισή της, η Gypsy Rose Blanchard, αν και δεν δήλωνε χαρούμενη που η μητέρα της ήταν νεκρή, άρχισε να δημοσιοποιεί την ιστορία της, αποκτώντας αμέτρητους υποστηρικτές .

Advertisement

Η ίδια υπογραμμίζει ότι η παρουσία της στα social media στόχο έχει την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με το σύνδρομο Μινχάουζεν και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σύστημα υγείας για την προστασία των παιδιών.

Το αποτέλεσμα, όποιες και αν είναι τελικά οι προθέσεις της, είναι ότι δημιουργήθηκαν ιστοσελίδες για την υπόθεσή της, μια μίνι σειρά με τους Patricia Arquette, Joey King και Chloe Sevigny που λεγόταν «The Act» (2019) και ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Mommy Dead and Dearest» (2017), ενώ ξεκίνησαν και οι δημόσιες συζητήσεις γύρω από το θέμα.

Το 2020 μπήκε στη ζωή της Gypshy ένας καθηγητής λυκείου από τη Λουιζιάνα, με τον οποίο αντάλλασσε επιστολές μέσα από τη φυλακή. Παντρεύτηκαν τον Ιούλιο του 2022, σε μια μικρή τελετή χωρίς καλεσμένους.

Advertisement

Μέτα από την αποφυλάκισή της, οι δυο τους άρχισαν δημόσια να μιλούν για την προσωπική τους ζωή, ακόμα και για τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, προκαλώντας παραλήρημα στα social media.Και κάπως έτσι μια δυστυχισμένη γυναίκα, που έφτασε στο σημείο να σκοτώσει τη μητέρα της, έγινε influencer…

Το ερώτημα όμως που εγείρεται είναι αν για όλα αυτά ευθύνη έχει η Gypshy, ή μια αδηφάγα κοινωνία, που για να ικανοποιήσει τη δίψα της για συμφορές, εκμεταλλεύεται τα πάντα, ακόμα και την πιο τραγική ιστορία;

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: