Διατροφολόγος αποκαλύπτει τις τρεις τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ ξανά -Γιατί τις αποφεύγει

Διατροφολόγος αποκαλύπτει τις τρεις τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ ξανά -Γιατί τις αποφεύγει
Advertisement

Μια Αμερικανίδα διατροφολόγος αποκάλυψε τα τρία είδη τροφών που αποφεύγει να καταναλώνει στο καθημερινό της πρόγραμμα γευμάτων και για ποιο λόγο το κάνει αυτό.

Η Olivia Hedlund, μια διατροφολόγος από το Ώστιν του Τέξας, υποστηρίζει μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνη με σημαντικές ποσότητες υγιεινών λιπαρών για τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Advertisement

Η ίδια αναφέρθηκε σε τρεις κατηγορίες τροφίμων και ποτών που «δεν θα έτρωγε ποτέ ως διατροφολόγος» σε μια ανάρτησή της στο Instagram.

Αρχικά, η Olivia είπε ότι θα έκανε τα πάντα για να αποφύγει τα δημητριακά πρωινού.

«Δεν υπάρχει πραγματικά κανένα όφελος για την υγεία από το να ξεκινάς το πρωί σου με μια απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα», έγραψε για το φαγητό που πολλοί θεωρούν βασικό πρωινό.

Advertisement

Παραδέχτηκε ότι ενώ υπάρχουν «πιο υγιεινά δημητριακά», ακόμη και αυτά θα πρέπει να καταναλώνονται ως «σνακ» ή «κέρασμα» μαζί με τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες και λίπος.

«Τα περισσότερα δημητριακά είναι γεμάτα με ζάχαρη που μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν είμαστε χορτάτοι και αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα», είπε.

Πράγματι, οι τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και ζάχαρη -όπως πολλά παραδοσιακά δημητριακά πρωινού- αφομοιώνονται πιο γρήγορα, οδηγώντας σε αύξηση του σακχάρου στο αίμα που δεν διατηρείται, οδηγώντας σε ταχεία πτώση της ενέργειας και αύξηση της πείνας λίγο μετά την κατανάλωση.

Advertisement

Στη συνέχεια, η Olivia είπε ότι το κρέας φυτικής προέλευσης είναι «όχι» όταν πρόκειται για σωστή διατροφή.

Αντίθετα, η ειδικός υπερασπίζεται το κρέας που προέρχεται από υπεύθυνες πηγές – τονίζοντας τα οφέλη των «αναγεννητικών» προμηθευτών, που προωθούν πιο ηθικά μέσα εκτροφής ζώων ενώ είναι λιγότερο καταστροφικά για το περιβάλλον.

«Το κρέας είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και είναι καλό για σένα, αν έχει σωστή προέλευση», είπε. Αλλά το κρέας φυτικής προέλευσης, συνέχισε, περιέχει «έναν τόνο υδρογονωμένων και φλεγμονωδών ελαίων και συστατικών πλήρωσης για να έχουν γεύση σαν κρέας».

Advertisement

Τέλος, η Olivia μοιράστηκε ότι δεν θα στρεφόταν ποτέ σε «on the go μάρκες» καφέ από διάσημες αλυσίδες, όπως ροφήματα με πολλές θερμίδες και παχυντικά συστατικά.

«Ο καφές όχι μόνο μπορεί να μουχλιάσει, αλλά επίσης ψεκάζεται με έναν σωρό φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες που διαταράσσουν το οικολογικό σύστημα ολόκληρου του σώματός μας όπως τις ορμόνες και προκαλεί ανισορροπία στο σάκχαρο στο αίμα μας», έγραψε. «Επιλέξτε καφέ στο σπίτι!», αναφέρει.

Ολοκληρώνοντας η Olivia δήλωσε: «Όλα αυτά, το να απολαμβάνεις αυτά τα πράγματα περιστασιακά μπορεί να ταιριάζουν στη ζωή σου και αυτό είναι εντάξει, τίποτα δεν είναι τέλειο! Επίλεξε την εκπαίδευση και τις τεκμηριωμένες αποφάσεις όσον αφορά την κατανάλωση φαγητού».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: