Ρατσιστικό παραλήρημα από ναυαγοσώστη -«Απαγορεύονται μαύροι και Πακιστανοί στην παραλία»

Ρατσιστικό παραλήρημα από ναυαγοσώστη -«Απαγορεύονται μαύροι και Πακιστανοί στην παραλία»
Advertisement

Σάλο έχει προκαλέσει το ρατσιστικό παραλήρημα ναυαγοσώστη για τους ανθρώπους που «πρέπει» να κυκλοφορούν στην ιδιωτική παραλία που εργάζεται, στα Κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, σε ανάρτησή του ο Hasan Gocco υποστήριξε τα εξής για τους κανόνες λειτουργίας της παραλίας Κλαψιδών: «Απαγορεύεται η είσοδος σε Πακιστανούς και μαύρους».

Advertisement

Διαχωρίζει ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου -«Προσέγγιση ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα»
Από την πλευρά του, ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλουτσάι, σημείωσε ότι πρόκειται για προσέγγιση «ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα», η οποία «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή».

«Δυστυχώς, η ιδιόκτητη επιχείρηση του Κλαψίδες Beach, που βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Αμμοχώστου, έχει προχωρήσει σε μια ατυχή προσέγγιση και δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει στην παραλία άτομα από συγκεκριμένες χώρες ή όποιον φέρει φαγητό ή ποτό μαζί του.

Αυτή η προσέγγιση, η οποία είναι ευθέως ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να γίνει με τίποτε αποδεκτή και θα προβούμε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά της σχετικής επιχείρησης.

Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω του νόμου και ως Δήμος Αμμοχώστου θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξαλειφθεί άμεσα αυτή η ντροπή», ανέφερε σε ανάρτησή του.

Advertisement

Παρά τις αντιδράσεις, ο ναυαγοσώστης επανήλθε με νέα ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής, σημειώνοντας ότι «έπραξα απλά το καθήκον μου».

«Αν είχατε δει αυτά που έζησα χθες, θα με βρίσκατε σωστό», αναφέρει μεταξύ άλλων στο βίντεο και προσθέτει:

«Η ασφάλεια και η γαλήνη των πολιτών που έρχονται στην παραλία μας πρέπει είναι διασφαλίζονται από εμάς».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: