Νεκρό βρέφος 2,5 μηνών στη Λαμία: Η μάνα έκανε το λάθος, πήρε να το ταΐσει για να μην κλαίει κι έχασε τι αισθήσεις του

Νεκρό βρέφος 2,5 μηνών στη Λαμία: Η μάνα έκανε το λάθος, πήρε να το ταΐσει για να μην κλαίει κι έχασε τι αισθήσεις του
Advertisement

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Λαμία τις πρώτες ώρες του Σαββάτου, 6 Ιουλίου 2024, όταν ένα βρέφος μόλις 2,5 μηνών απεβίωσε.

Σύμφωνα με το Lamiareport.gr, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 6 το πρωί. Η ανήλικη μητέρα Ρομά πήγε το βρέφος της στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας, καθώς το μωρό παρουσίαζε διάρροιες και έντονη ανησυχία.

Advertisement

Μετά τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις, αποφασίστηκε η νοσηλεία του βρέφους, λόγω του ιστορικού που είχε, καθώς την 1η Ιουλίου είχε εισαχθεί ξανά στην Παιδιατρική Κλινική με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Οι γονείς του βρέφους είχαν υπογράψει και το είχαν πάρει από το νοσοκομείο στις 4 Ιουλίου, όταν φάνηκε να συνέρχεται από την ίωση.

Ενώ αναμενόταν η εισαγωγή του βρέφους, η νεαρή μητέρα αποφάσισε να το ταΐσει, πιθανότατα για να σταματήσει το κλάμα του, παρά τις ρητές οδηγίες των γιατρών να μην του δώσει τίποτα μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και να μεταφερθεί στο θάλαμο νοσηλείας.

Advertisement

Το βρέφος έχασε τις αισθήσεις του, πιθανότατα λόγω εισρόφησης, και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Ιατροδικαστής Λαμίας για την εξέταση του 2,5 μηνών βρέφους, καθώς και η Αστυνομία για να καταγράψει το περιστατικό και να διενεργήσει την προανάκριση.

Η νεκροτομή, που αναμένεται να ρίξει περισσότερο φως στα αίτια της τραγωδίας, προγραμματίστηκε να γίνει τη Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2024.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: