Σεφερλής: «Πόνεσα, τα πράγματα δεν έγιναν όπως ήθελα, πιεστήκαμε, η Έλενα ξέρει πως αν μου μπει κάτι στο κεφάλι…»

Σεφερλής: «Πόνεσα, τα πράγματα δεν έγιναν όπως ήθελα, πιεστήκαμε, η Έλενα ξέρει πως αν μου μπει κάτι στο κεφάλι…»
Advertisement

Ο Μάρκος Σεφερλής ανέπτυξε μια εμβριθή συζήτηση με τη Σίσσυ Χρηστίδου το πρωί του Σαββάτου 6 Ιουλίου, αναφορικά με την αυστηρότητα που επιδεικνύει η σύζυγός του, Έλενα Τσαβαλιά, κατά τις κοινές τους επαγγελματικές συνεργασίες.

Επιπλέον, ανέφερε τις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή της καριέρας του.

Advertisement

Για τον λόγο που έχουν διαφορά καμαρίνια με τη σύζυγό του στο θέατρο αλλά και τις παρατηρήσεις που της κάνει, ο Μάρκος Σεφερλής αρχικά ανέφερε: «Με την σύζυγό μου δεν είμαστε στο ίδιο καμαρίνι, στο θέατρο είμαστε συνάδελφοι.

Η Έλενα θέλει τον χώρο της, να βαφτεί, να ακούσει μουσική. Βγαίνοντας στην σκηνή περνάω από το καμαρίνι της Έλενας. Βγαίνει μου δίνει ένα φιλί και μετά βγαίνω.

Κάνω παρατηρήσεις σε όλους τους ηθοποιούς μεταξύ αυτών και στην Έλενα. Δεν αλλάζει κάτι. Μου λέει πως είμαι πιο αυστηρός μαζί της αλλά έχω πιο πολλές απαιτήσεις από εκείνη».

Advertisement

Αναφορικά με τα πρόσωπα που σατιρίζει, ο Μάρκος Σεφερλής ανέφερε: «Δεν με νοιάζει αν ακούσω κάποιο αρνητικό σχόλιο γιατί δεν κάνω κάτι κακό.

Κάνω αναπαράσταση της πραγματικότητας, αυτό είναι και το θέατρο. Δεν επινοώ τις φιγούρες που ενσαρκώνω, τις βλέπω. Θα «ακούσουμε» Κασσελάκη, δεν θα δούμε.

Δεν εξαρτώμαι από καμία κυβέρνηση τόσα χρόνια ή πολιτικούς. Κάνω αναφορές για όλους. Τον Κασσελάκη δεν θα τον κάνω, γιατί δεν έχω κάποιον λόγο να τον κάνω, τα έχει κάνει όλα μόνος του, δεν ξέρεις από πού να τον πιάσεις.»

Advertisement

«Κάνω και τον Καραγκιόζη που μού τον ζήτησαν και κάνω ένα πολύ συγκινητικό μονόλογο με το Κολλητήρι που εστιάζει στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση και στη σχέση του γονιού με το παιδί.

Επέλεξα για πολλούς λόγους τον καραγκιόζη που είναι ένας λαϊκός ήρωας. Δεν κάνω κηρύγματα όπως κάποιοι άλλοι που κάνουν σάτιρα. Δεν βγαίνω να κάνω τον έξυπνο, δεν με ενδιαφέρει να αποδείξω τίποτα, όλα είναι λόγια ψυχής. Με έχει αλλάξει ο ερχομός του γιου μου, με έχει κάνει να βλέπω διαφορετικά τον κόσμο».

Σε άλλο σημείο ο Μάρκος Σεφερλής αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που βίωσε στην αρχή της καριέρας του λέγοντας, «Καταλάβαινα τι γινόταν γύρω μου, υπήρχαν στιγμές που πόνεσα, που έγινα πιο δυνατός και ξανασηκώθηκα.

Advertisement

Τα πρώτα χρόνια του Δελφιναρίου τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα ήθελα, πιέστηκα και εγώ και η Έλενα, και ο γιος μας ο Χάρης. Ήταν βουνό όχι λόφος. Τα καταφέραμε όμως και το ανεβήκαμε. Είμαι καλλιτέχνης και όχι επιχειρηματικό μυαλό.

Η Έλενα γνωρίζει πως αν μου μπει κάτι στο κεφάλι, δεν υπάρχει περίπτωση να μου αλλάξεις γνώμη. Δεν είμαι επιχειρηματίας, κάνω τον επιχειρηματία γιατί κανένας επιχειρηματίας δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτό που έχω στο μυαλό μου».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: