Μανώλης Καραμολέγκος: Πώς 11 χρόνια πριν την πυρκαγιά στο Κορωπί είχε πείσει τον απαγωγέα του να τον αφήσει ελεύθερο

Μανώλης Καραμολέγκος: Πώς 11 χρόνια πριν την πυρκαγιά στο Κορωπί είχε πείσει τον απαγωγέα του να τον αφήσει ελεύθερο
Advertisement

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο εργοστάσιο «Καραμολέγκος», στο Κορωπί, το απόγευμα της Τρίτης 14 Ιανουαρίου, είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή στις εγκαταστάσεις logistics της εταιρείας Απολλώνιον.

«Ευτυχώς, μεγάλη ευλογία δεν ήταν κανένας άνθρωπος μέσα, βγήκαν όλοι έξω. Έφτασε αμέσως η πυροσβεστική.

Advertisement

Πραγματικά, τους ευχαριστώ και όλους τους ανθρώπους μας, οι οποίοι τρέξανε να σβήσουν τη φωτιά» είπε ο Μανώλης Καραμολέγκος, ιδιοκτήτης του εργοστασίου.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μανώλης Καραμολέγκος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε δηλώσεις μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, έπειτα από μια δυσάρεστη περιπέτειά του.

Πριν ακριβώς 11 χρόνια, ο κ. Καραμολέγκος είχε επιδείξει και πάλι τεράστια ψυχραιμία, παρά τις ακραίες καταστάσεις που χρειάστηκε να διαχειριστεί, και είχε και τότε ευχαριστήσει τον Θεό για την αίσια έκβαση.

Advertisement

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιανουαρίου του 2014, ο Μανώλης Καραμολέγκος τηλεφώνησε στην οικογένειά του να την ενημερώσει ότι έφευγε από το εργοστάσιο και επέστρεφε σπίτι για φαγητό.

Ωστόσο, απαγωγείς τον περίμεναν στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Όσσας στον Γέρακα έχοντας προετοιμάσει «σκηνικό τροχαίου». Μόλις το αυτοκίνητο του επιχειρηματία πέρασε από το σημείο, ένα μηχανάκι έπεσε πάνω του.

Ο κ. Καραμολέγκος βγήκε από το αυτοκίνητό του και επιτέθηκαν δύο άτομα. Οι απαγωγείς τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Advertisement

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν τη σκηνή της απαγωγής, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του επιχειρηματία, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες κινούνταν στην περιοχή των Μεσογείων.

Το επόμενο πρωί, οι δράστες τηλεφώνησαν στην οικογένεια ζητώντας λύτρα, ενώ ο ίδιος ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης, ζητώντας του να συγκεντρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό (σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα το ποσό ήταν ύψους 2 εκατ. ευρώ).

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ωστόσο, ο κ. Καραμολέγκος κατάφερε να πείσει τον Μολδαβό που τον φρουρούσε ότι δεν θα γλίτωνε τη σύλληψη, και αυτός, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών, παρουσιάστηκε μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.

Advertisement

«Άφησέ με ελεύθερο και σου υπόσχομαι πως θα προσλάβω τη σύζυγό σου και θα φροντίσω το παιδί σου», είπε ο επιχειρηματίας στην προσπάθειά του να αφεθεί ελεύθερος, υπόσχεση που, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ο Μανώλης Καραμολέγκος τήρησε.

Σε δηλώσεις που έκανε λίγο μετά που αφέθηκε ελεύθερος, ο επιχειρηματίας μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε κλειδωμένος στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, αλλά και στο κρησφύγετο των δραστών, λέγοντας πως τον βοήθησε η ψυχική του δύναμη και το ένστικτο επιβίωσης.

«Σκεφτόμουν πώς θα επιβιώσω, να φύγω από αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η δύναμη ψυχής μου με βοήθησε πολύ να διαφύγω από το άτομο που με είχε απαγάγει. Με αντιμετώπισαν με σεβασμό, αλλά μην ξεχνάτε ότι ήταν απαγωγείς.

Advertisement

Είχαν ένα σκοπό. Η οικογένεια, η γυναίκα μου, ο γιος μου, η μάνα μου, οι άνθρωποί μου, έχουν περάσει και αυτοί το δικό τους Γολγοθά. Αισθάνομαι καλά τώρα. Θα αναθεωρήσω πολλά πράγματα προς το καλύτερο.

Θα προσέξω λίγο περισσότερο τους δικούς μου και τον εαυτό μου. Φοβήθηκα πολύ. Ο κάθε άνθρωπος θα φοβόταν. Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου δεν το εύχομαι αυτό που έζησα, αλλά με πίστη και ψυχραιμία όλα λύνονται.» είχε δηλώσει, τότε, μπροστά στις κάμερες ο Μανώλης Καραμολέγκος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: