Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Αλέξη Κούγια, όπως αποκάλυψαν με ανακοίνωσή τους τα παιδιά του, Χρήστος και Μάιρα το πρωί της Δευτέρας 24 Φεβρουαρίου.
Αναφερόμενος στην υγεία του γνωστού ποινικολόγου, ο Γιώργος Λιάγκας τόνισε στο Πρωινό: «Θέλω να πω κι εγώ κάτι σε προσωπικό επίπεδο. Σας έχω πει ότι με τον Αλέξη Κούγια, συναντιόμασταν κάθε μέρα στο καφέ το πρωί στα νότια προάστια.
Ο Αλέξης Κούγιας εδώ και τρεις, τέσσερις εβδομάδες σταμάτησε να έρχεται στο καφέ και γνωρίζαμε όλοι ότι τα πράγματα με την υγεία του δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, ότι έχει επιδεινωθεί πολύ η κατάσταση της υγείας του και μάλιστα, απότομα.
Είναι ένας πολύ υπερήφανος άνθρωπος κι ακόμα κι όταν δημοσιοποιήθηκε το θέμα με τον καρκίνο, ποτέ δεν έδωσε τη δυνατότητα να σχολιαστεί πολύ, το έκλεινε και πήγαινε παρακάτω.
Ποτέ δεν έδωσε για να τον λυπηθούν, όλη τη διάσταση του προβλήματος που βιώνει».
«Γνωρίζω -εμείς δεν το κάναμε- ότι υπάρχει μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και πολλοί έχουν πάρει τηλέφωνο τα παιδιά του και ρωτούν πώς είναι η πορεία της υγείας του πατέρα τους.
Γι’ αυτό οι άνθρωποι καλά κάνουν και βγάζουν μία ανακοίνωση, που επί της ουσίας επιβεβαιώνουν ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είναι κρίσιμη η κατάσταση.